Hotel Na Kocandě

3

V dnešním článku bych chtěla poukázat na restauraci, která je pro Humpoláky trochu z neruky, ale přesto ne natolik vzdálená, aby se nenechala občas navštívit. Obzvlášť pak v letní sezóně, kdy lze dobrým obědem či večeří završit toulky krásnou okolní přírodou. Řeč je totiž o obci Želiv a k ní přilehlé přehradě Trnávce.


Neoromantický hotel „Na Kocandě“ byl postaven v letech 1910-11 a mimo svůj přirozený účel ubytovací a restaurační poskytoval také útočiště prvnímu divadelnímu spolku a kinu, Sokolům a dalším společenským spolkům a institucím v Želivě.
Dnes se Kocanda těší postupné rekonstrukci a vzniklo z ní příjemné místo k občerstvení a k ubytování. Jsou zde též vytvořeny ideální podmínky pro konání různých společensko-kulturních a gastronomických akcí, např. svatebních a jiných hostin, reklamních a firemních akcí, výročních schůzí, konferencí, tanečních zábav, koncertů, hudebních festivalů apod.


 


Posedět můžete v restauraci u roztopených kamen (což je právě v této době více jak příjemné), anebo v nekuřáckém salónku s velkoplošnou TV obrazovkou. Pro společenské akce pak slouží velký sál, či za příznivého počasí venkovní zahrada s možností grilování.


K uspokojení základní životní potřeby si můžete vybrat něco ze studené a minutkové kuchyně, anebo z denní nabídky hotových jídel. Zdejší strava nijak nevybočuje ze standardu, nicméně je vydatná a chutná. V tomto směru si dovoluji upozornit na pokrmy, které na jídelníčku zdejších restaurací jen tak často nenajdete: na pečená marinovaná žebírka a na netradiční přílohu – bramborové pusinky.


 


Velkým lákadlem jsou rozličné akce, které jsou v hotýlku uskutečňovány. V tomto měsíci tak můžete okusit atmosféru staročeské zabijačky, která se koná 24.ledna, a kde bude k ochutnání nabídnuta ovarová polévka, ovárek s křenem a hořčicí, výpečky, jitrnice, jelita, tlačenka a mnoho dalšího.


Hned v únoru bude následovat další gurmánská událost – zvěřinové hody. 21. a 22.2. budou k dostání speciality z dančího, kančího a srnčího masa. Tyto hody lze pak spojit s návštěvou nedělního promítaní o Finsku  a Etiopii od 19:00 hodin. Vyprávět zážitky z cest po těchto zemích bude cestovatel Martin Dufek. Dokument o Finsku vznikl v březnu 2006 v drsných podmínkách polární zimy, když jeho autor společně s jedním českým a jedním slovenským musherem absolvoval téměř 500 kilometrů dlouhý trail se psími spřeženími. Severské putování začalo ve městě Ivalo u jezera Inari, které má délku kolem sedmdesáti kilometrů. Dvacet dva psů zapřažených ve třech spřeženích dovezlo cestovatele až do Nuorgamu, nejseverněji položeného města Evropské Unie. Cestou museli vydržet třicetistupňové mrazy a byli nuceni přespávat ve srubech, jurtách i bivakovat přímo se psy pod širým nebem. Protože se natáčelo a fotilo i v oblastech nacházejících pět set kilometrů nad polárním kruhem, půjde určitě o nevšední podívanou.


Čtěte dále:   Zlíňaci testují – Bistro269 - Vystrkov

Vstupné na  večerní program činí zanedbatelnou částku 40 Kč (konzumenti zvěřinových specialit obdrží na promítání slevový kupón v hodnotě 20 Kč).


 


4.dubna pak na Kocandě proběhne další zajímavá akce – snoubení vína a jídla. V rámci tohoto programu budou ve spolupráci s vinařstvím Šťavík představena vhodná vína pro harmonická chuťová spojení s pokrmy zdejší kuchyně. Pan Šťavík skrze ochutnávku vín svého vinařství přiblíží vlastní vinařskou filozofii a představí vína nového ročníku. Tato atraktivní forma poznávání vín a jeho chuťových spojení s jídlem dozajista přispěje k rozšíření povědomí o kvalitách moravského vinařství i nového pojetí gastronomie.


 


(Více informací: http://www.kocanda.cz/kocanda/ )


 

myska

3 thoughts on “Hotel Na Kocandě

    1. Kocanda je fakt dobrá, jezdíme tam už leta. Ale nová Klášterní restaurace v Želivě je nyní ještě lepší. Vřele doporučuji navštívit. P.

  1. Určitě super restaurace, při akcích je nekuřácká a mohu doporučit pro rodinné oslavy a podobně. Kuchyň je dobrá ,vždy se tam dá chutně najíst

Napsat komentář: Anonym Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Situace kolem kamionů na Panském vrchu se bude řešit v únoru

Pá Led 16 , 2009
„Chci dostat kamiony z měst,“ říká budoucí ministr dopravy Petr Bendl. Čtěte dále:   Zlíňaci testují – Bistro269 - Vystrkov

You May Like

Témata