Inspirace na další valentýnskou večeři – těstoviny s krabem a ricottou

Tak máme za sebou další svátek zamilovaných – den Svatého Valentýna. A já pevně věřím, že jste pro svou drahou polovičku připravili nějakou úžasnou romantickou večeři. No a pokud vám dochází inspirace, podělím se s vámi o tento báječný recept. Manželky, ženy a přítelkyně z něj budou úplně nadšené (pokud mají rádi mořské plody). A garantuji vám, že i mužská část si bude spokojeně pomlaskávat. A navíc je to neuvěřitelně rychle hotové. Tento recept zvládne opravdu každý.

Uděláme si těstoviny s krabím masem a omáčkou ze sýru ricotta. A ne, opravdu to nebudeme dělat ze surimi tyčinek, krabích tyčinek Nowaco, nebo nějaké jiné náhražky kraba. Pro tento slavnostní den si opravdu sežeňte pravé krabí maso. Vím že čerstvého kraba asi nesežene, ale krabí maso se u nás dá koupit i v konzervě. Méně kvalitní (ale stále pravý) je v plechovce růžového kraba ve vlastní šťávě, kterou můžete sehnat v Tescu. Ale já doporučuji něco jiného. Pamatujete si z dob komunismu na krabí konzervy CHATKA z Ruska? Já ano. A vím že byli lahodné a perfektní. A víte že se dá koupit i dneska? CHATKA je unikátní výrobek, připravený výhradně z vynikajícího Kamčatského kraba. Tento krab, který je vyloven z ledové vody na Beringově pobřeží, nabízí nejlepší kvalitu a chuť krabího masa. Jde o 100% kousky masa z těla kamčatského kraba. Kamčatský (královský) krab má velmi chutné a jemné maso srovnatelné s humřím, velmi ceněné labužníky. Sehnat ho můžete na Internetu. Třeba na webu Beexpert nebo Kolobok. Ale jestli chcete opravdovou kvalitu a jste ochotni se plácnout přes kapsu, tak pak doporučuji koupit konzervu z noh tohoto kraba ve skle. To už je naprostá delikatesa.

A pokud seženete tedy pravé krabí maso, tak už máte vyhráno. Zbytek je pohoda. Rychlé, lehké, chutné, nádherné. To jsou vlastnosti, které přesně vystihují tento recept. Zároveň taky naše požadavky okouzlit drahou polovičku, a přitom netrávit půl dne v kuchyni. Pojďme na to.

Co budeme potřebovat?

Na 2 porce
150 g těstovin – nejlépe čerstvé chlazené – rozhodně vaječné
olivový olej
2 stroužky česneku
1 cibule
chilli paprička – pokud drahé polovičce nevadí pálivé
200 g cherry rajčat
150 g ricotty
konzervu krabího masa – cca 110 g
deci bílého vína
sůl
pepř
oregano
bazalka nebo hladkolistá petržel
šťávu z citronu

A teď už se vrhneme na přípravu:

Těstoviny si uvaříme podle návodu. Já doporučuji použít pokud máte možnost čerstvé chlazené těstoviny. A pokud možno z vajec a normální bílé mouky, pokud vám to vaše zdraví dovoluje. Samozřejmě že recept bude dobře fungovat i s bezvaječnými, celozrnnými nebo semolinovými. A i dokonce těmi klasickými sušenými. Ale dle mého tady se opravdu hodí vaječné z běžnou bílou moukou. A u tohohle receptu bych doporučoval použít klasické špagety. Nebo linguine. Samozřejmě můžete použít i jiný tvar těstovin. Ale s těmito se mi to na talíři líbí nejvíce. Po uvaření těstovin si bokem odložíme hrnek vody, ve které se nám těstoviny vařili.

Čtěte dále:   Kubánský sendvič - naprosto luxusní street food

Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na malé kousky. Pokud máte rádi pálivé, nakrájejte na malé kousky i chilli papričku

Rozpálíme pánev, pokapeme ji olivovým olejem, na kterém smažíme česnek a cibuli (a chilli pokud chcete), dokud nezačnou lehce zlátnout.

Následně do pánve přihodíme rajčata a ještě chvíli smažíme, aby se hezky opekla.

Dál ke směsi přilejeme bílé víno. Alkohol necháme odpařit.

Přidáme krabí maso, promícháme. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Nyní na pánev přidáme dostatek odložené vody z vaření špaget, k uvolnění a zjemnění omáčky.

Na závěr přidáme ricottu, dobře vše společně promícháme, aby se nám sýr s tekutinou nesrazili. Prohřejeme, aby se nám dobře prohřála omáčka z ricotty.

Do omáčky na pánev přidáme těstoviny. Pamatujte že žádný Ital, natož Italka, nepřidává omáčku do těstovin, ale vždy těstoviny do omáčky! 🙂 Promícháme aby se vše pěkně spojilo.

Servírujeme na talíře a celé to vyšperkujeme čerstvou bazalkou. Nebo hladkolistou petrželí. Ta mě osobně tady sedí a chutná více než bazalka.

Všimněte si, že do těchto těstovin se nepřidává parmazán, a nebo se neposypují jiným tvrdým sýrem. Ano je to zbytečné, jelikož jako sýrovou složku zde máme již v omáčce ricottu. Parmazán na těstovinách by už byl příliš výrazný. Co ale doporučuji udělat, je podávat ty těstoviny s parmazánovým chlebíkem. Ten je také neuvěřitelně jednoduchý. Nakrájejte dobrý chleba, nebo dobrou bagetku na plátky, a jednu stranu potřete máslem. Tu samou stranu posypte přiměřeně sypaným parmazánem. Opečte z obou stran v pánvi (ano i na té s parmazánem, ale pozor ať ho nepřepálíte) nebo zapečte pod grilem, nebo v troubě. Neuvěřitelně křupavá záležitost, která se k těm špagetám strašlivě hodí.

Podáváme samozřejmě se skleničkou dobrého suchého bílého vína, nebo suchým proseccem.

A to je vše. Pak už jen sklízejte chválu, potlesk a polibky od milované osoby. A ani jste se moc nenadřeli. 😉

 

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zlíňaci testují – Motel Velký Rybník – restaurace

Pá Úno 16 , 2024
Motel Velký Rybník stojí na silnici spojující Pelhřimov a Humpolec snad co si pamatuji. Byl to asi první motel – restaurace – která se po sametové revoluci na této silnici objevila. Já tam byl na jídlo naposledy někdy tak před dvaceti lety. Moc si nepamatuji, ale pamatuji si, že mi […]

You May Like

Témata