Králík na zelenině, precizně nakrájená mrkvička nebo polévka s kuřecí rolkou – v Humpolci se utkali nejlepší kuchaři českých středních škol

Poslechněte si podcast Českého rozhlasu Vysočina: https://vysocina.rozhlas.cz/kralik-na-zelenine-precizne-nakrajena-mrkvicka-nebo-polevka-s-kureci-rolkou-v-9159130

Mladí kuchaři z českých středních škol a učilišť museli projít korespondenčním kolem i semifinále v Jihlavě. Čtveřice těch nejlepších se v pondělí v Humpolci utkala ve druhém ročníku studentské soutěže. Dva z nich byli z Vysočiny.

Nehodnotila se zdaleka jenom chuť a část surovin byla do poslední chvíle tajná. „Budeme se jim dívat na ruce, do odpadkového koše, na pracovní prostředí,“ popisuje předseda poroty šéfkuchař Martin Jiskra. „Hospodárná práce, to by měl být um profíka. Nejen aby to hezky vypadalo, ale aby to bylo bezpečně udělané a ekonomicky v pořádku,“ upřesňuje.

Cílem soutěže je zvýšit zájem mladých lidí o gastronomii. „Gastronomie především v době covidu velmi utrpěla a spousta lidí odešla z oboru pryč. Takže dnes je velký problém do restaurací sehnat profesionály. A tato soutěž je způsobem, jak podpořit studium těchto oborů,“ řekl mluvčí pořádajícího humpoleckého pivovaru Radek Tulis.

Čtěte dále:   Píšou o pivovaru: Humpolecký pivovar otestuje pěstování chmele v nadmořské výšce 575 metrů

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Čistá Vysočina

St Led 24 , 2024
Kraj Vysočina organizuje úklid veřejného prostranství a přírody na Vysočině ve dnech 8. – 21. dubna 2024. Do 29. února 2024 je možné přihlásit místo, které sběrači chtějí sbírat prostřednictvím formuláře na webových stránkách Kraje Vysočina. Čtěte dále:   Pivovarem roku vyhlásilo Sdružení přátel piva Rodinný pivovar Bernard

You May Like

Témata