Ocelářky – párky v listovém kabátku – úžasné jednohubky

Ať už Vás čeká oslava, party nebo nečekaná návštěva, toto pohoštění sklidí zaručený úspěch. Je to snadné, rychlé, velmi chutné a vkusné občerstvení. Jenom se po nich zapráší. Posypejte je sezamem, kmínem, čedarem a nebo podávejte jen tak. Výborné.

Možná znáte z našich potravinových řetezců tzv. Havířky. Jde o párek zapečený v rozpůlené bagetce. Navrchu je ještě sýr. Většinou to je hodně gumové a ne moc dobré.

My máme rádi a přímo zbožňujeme naše domácí párky v listovém těstě. Jsou prostě mňamózní. A jelikož jsme je chtěli nějak pojmenovat, moje žena vymyslela pro ně název Ocelářky. Prý proto, protože jsou také z ostravska a měli je rádi tamnější oceláři.

Je to neskutečná dobrota. Ať už je jíte čertvě upečené a horké, nebo druhý den studené. Stále mají vynikající chuť. A vydrží docela dlouho.

Párky v těstíčku se sýrem i v listovém těstě: Recept - Tipio.cz

Stupeň zdravosti: 2 z 5
Stupeň závislosti: 10 z 5

Ingredience:

  • listové těsto: {0.5}
  • kvalitní párky: 6 ks podle velikosti
  • vejce: 1 ks
  • sezamová semínka: 1 PL
  • hořčice nebo kečup

Rozválené listové těsto potřeme hořčicí nebo kečupem podle chuti a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm. Každý párek omotáme listovým těstem tak, aby z něj vyčnívaly konce, těsto u spojů přitlačíme v sobě. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovými semínky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 180 °C asi 15 minut dozlatova.

Místo posypu sezamovými semínky je můžete posypat celým kmínem. Nebo je těsně před dopečením posypte nastrouhaným čedarem. A nebo si udělejte v jedné várce trojkombinaci, jako to děláme my. 😉

Párky v listovém těstě by měly mít alespoň 80 % masa. Nekvalitní párky by mohly při pečení popraskat.

Můžete je podávat na nějakém večírku, party nebo rodinné sešlosti. Zcela určitě se po nich jenom zapráší.

Čtěte dále:   Nejlepší svačinky Evropy: Do TOP 100 se dostala dvě česká jídla, vítězství připadlo našim slovenským sousedům

Já je tak miluju, že si je někdy dělám jako hlavní jídlo. To si k nim pak jako přílohu ještě udělám Mac&Cheese – neboli hezky česky makaróny se sýrem (recept najdete v našem článku zde: https://www.humpolak.cz/pecena-svatecni-medova-sunka-zapecene-stouchacky-a-makarony-se-syrem/), a když se chci hodně rozmlsat, tak si k tomu ještě dám pečené fazole v rajčatové omáčce. Mňam!!!!!!

Párky v listovém kabátku - úžasné jednohubky

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Cimrmani se vrací do Humpolce

Pá Dub 28 , 2023
Do Humpolce se po třech letech vrací Divadlo Járy Cimrmana. Legendární soubor představí na divadelní scéně humpoleckého kina detektivní hru Vražda v salónním coupé. Čtěte dále:   Roštěnky po starém způsobu

You May Like

Témata