Zlíňaci testují – bufet rodinného řeznictvi Zajíček

28

V naší dnešní recenzi nebudeme hodnotit takovou tu úplně klasickou restauraci. Tentokráte se vydáme ochutnat do bufetu, nebo bistra chceteli, které je součástí prodejny rodiného řeznictví Zajíček. Ale popravdě, některé restuarace mohou závidět a mohli by se tu učit, jak se dělá poctivé jídlo.

Řeznictví se nachází na rohu Hálkové ulice, naproti polikliniky Humpolec nebo naproti supermarketu Lidl přes ulici. Jde vlastně o prodejnu kde prodávají své domácí uzenářské výrobky a maso. Prodávají zde i zavařené hotovky, různé polévky a omáčky.  Otevřeno zde mají v pondělí až pátek od 8 ráno do 16:30, ve čtvrtek a v pátek do 17. V sobotu pak do 11 hodiny dopolední a v neděli je zde tradičně zavřeno. Co nás ale zajímalo nejvíce je jejich bufet (nebo bistro chcete-li), kde kromě lahůdek jako jsou chlebíčky, obložená vejce a různé saláty i vaří teplé vařené jídlo. A tak jsme sem vyrazili ochutnat.

Samotný bufet je vcelku malinký. Místa k sezení najedení na místě není nijak moc. Je tu tak maximálně 12 míst k sezení a to když budou všechny židličky u všech stolů obsazeny. My jsme zde byli již v 11 hodin dopoledne, a všechny stolky již byly obsazeny. A lidí tu bylo dost a dost. Vaří se tu takové hotovky bufetového stylu. Menu se mění každý den a každý den je jinné (kromě nějaké té stále klasiky). Denní nabídku ale nikde na Internetu nenaleznete, pokud chcete zjistit, co vaří, musíte si zajít na místo osobně. To je podle mého docela škoda. Myslím si, že kdyby měli někde na Internetu uvedenou nabídku, tak bude návštěvnost ještě větší. V nabídce je vždy nějaká polévka dne a pak nějaké ty klasické hotovky jako grilovaná kuřata, kolena, sekaná, řízky a vždy nějaká česká klasika jako výpečky, nebo třeba omáčka a podobně.

Nejdříve bych se rád vyjádřil k obsluze. V době naší návštěvy tu obsluhovaly dvě paní, které tu ostatní byly i další den. A musím řici, že jsem byl velice překvapen. Většinou se v podobných podnicích setkáte s protivnou, mrztou obsuhou typu „Tak co chcete?“ To se tady nekonalo. Obě dvě dámy byly milé, příjemné, ochotné, s úsměvem na rtech. Dokonce i vtipkovaly, jak mezi sebou, tak se zákazníky, z nichž ne všichni byli štamgasti. To bylo příjemné překvapení, a taková obsluha vám udělá radost a nezkazí vám chuť k jídlu.

Jídlo vám tu samozřejmě zabalí i sebou. Buď do vámi přineseného nádobí, nebo do takových těch klasických polystyrenových termoboxů na teplé jídlo. Nebo vám i dovedně zabalí chlebíčky, obložené vejce. Polévku vám také klidně dají do sklenice, pokud nějakou mají. Takže pokud chcete, můžete si sem pro jídlo dojet a dovézt si ho domů, do práce, vzít do parku, to už je na vás.

A co jsme ochutnali? No polévku jsme tentokráte vynechali. Jako první jídlo jsme si dali jejich bramborovou kaši a vepřovou roládu. A tohle jídlo byla vskutku pecka. Bramborová kaše byla domácí, opravdu z brambor. Trochu hutnější konzistence. Na mě by mohla být malinko méně slaná, ale nebyla nijak přesolená, jenom bych té soli o půl špetky ubral. Ale byla to dobrá, domácí bramborová kaše, která nám opravdu chutnala. Ale totálně mě rozsekala ta roláda. Ta byla jako nebíčko, jemná, masová haše uvnitř super a ještě v ní byly párky. Omáčka k tomu byla také dobrá, ta nebyla přesolená. Na tomhle jídle jsem si neskutečně pochutnal a vyrazil bych sem na něj kdykoliv znovu.

Dále jsme si dali opět bramborovou kaši, tentokráte z jejich sekanou.  Pravda, tady jsem ze sekané zas až tak úplně nadšený nebyl. Ne že by byla špatná, byla rozhodně lepší než jakákoliv sekaná která se prodává v supermarketech a větších řeznictvích. Ale popravdě po té dobrotě ve formě té vepřové rolády jsem od té sekané čekal trochu více. Ale aby to nebylo špatně pochopeno, pořád to bylo dobré a poctivé jídlo. Jenom po tom prvním chodu jsem byl namlsaný a čekal jsem opravdu trochu větší hitparádu.

Čtěte dále:   Zlíňaci testují – Bistro269 - Vystrkov

Pak jsme si dali ještě jejich kuřecí řízek z jejich bramborovým salátem. A tohle zase byla topka. Bože jak já jsem si na tomhle jídle pochutnal. Zaprvé. Řízek byl správně upečený, strouhanka byla dobrá, dobře ochucená. Neodpadávala. V dnešní době, bývá v restauracích z nějakého mě neznámého důvodu, trendem řízky nepéct do zlatova. Ale tak nějak do bleda. Ta strouhanka pak opravdu není dobrá,  je taková blátivá, nekřupe, a z řízku odpadává. To se tady ale rozhodně nestalo. Řízek byl krásně dozlatova usmažený. S tím krásně kontrastoval vnitřek. Narozdíl snad od každého podniku, kde vám dneska usmaží kuřecí řízek z kuřecích prs, tak tento řízek byl ze spodního kuřecího stehna. A byl tak dobrej, tak krásně šťavnatej. Ta kombinace šťavnatého masa s tou křupavou strouhankou byla dokonalá. Čvachtal jsem si blahem, a takto lahodný, dobrý, šťavnatý kuřecí řízek jsem v restaraci neměl snad dekády. A to moje nadšení ještě nekončilo. To pokračovalo i u bramborového salátu. Samozřejmě nebyl tak dokonalý jako když si ho uděláte doma. Ale ….. byl prostě dobrý! Dneska pokud si koupíte někde btramborový salát, tak je nadopovaný různýmy konzervanty a většina těch produktů je neuvěřitelně překyselenejch, aby vydržely co nejdéle. To se tady nekonalo. Tento salátek byl krásně nasládlý, tak jak to mám rád, jak si ho připravujeme doma. No tohle jídlo u mě bylo na 100%.

No a aby toho nebylo málo, tak jsem ještě vyzkoušel jejich obložené vejce. Dobré obložené vejce (já tomu stále říkám ruské vejce) opravdu miluju. Ostatně psal jsem tady o tom v tomto článku, kde jsem psal, že dneska koupit dobré ruské vejce je skoro nemožné a tak jsem tam psal jak si ho připravit doma. No a tak jsem nemohl oddolat ani tady a musel jsme to jejich obložené vejce ochutnat.

Tohle obložené vejce bylo vcelku fajn, rozhodně patří k tomu lepšímu co se dá koupit. Všech ingrediencí v něm bylo dostatek, včetně salámu. Salát použitý ve vejci byl opět velice chutný, opět sladký bez nějakých hloupých dochucovadel a nepřekyselený. Doma si ho zase  zcela jistě uděláte lepší, ale rozhodně bych si pro něj zase došel raději sem, než abych si ho koupil v nějakém supermarketovém řetězci. No a to bylo vše. Na to aby jsme ochutnali ještě jejich chlebíček, tak na to už nám nezbyla síla. Tak třeba někdy příště, protože do tohodle podniku, se zcela jistě někdy na oběd zase vrátíme.

Popravdě, tohle je takové malé příjemné překvapení. Není to žádá michelinská restaurace, krevety a jelení hřbet tady nečekejte. Dostanete takovou tu českou bufetovou klasiku,  ale to jídlo je vskutku poctivé a hlavně chutné. A pokud se potřebujete rychle a levně najíst v době oběda, tak toto je místo přímo pro vás. Jenom pozor. Jak jsem psal, v době oběda tu bývá dost plno a míst k sezení je tu jen pár. Takže doporučuji sem na oběd vyrazit poněkud dříve. Říkám dříve. Pokud si myslíte, že sem vyrazíte později, tak to už se bohužel asi nenajíte, protože v tu dobu už je většina jídel prodaná. Ty dobroty se minou rychle.

Za mě osobně bychom měli být moc rádi, že podnik tohoto typu v Humpolci máme. Mě tu osobně dost chutnalo. Rozhodně nám tu chutnalo více a byli jsme více spokojení než třeba na Melikaně, nebo v motorestu Velký Rybník. Tomuto bufetu rád dávám 3 hvězdičky z 5. A to jenom v rámci porovnání s ostatními humpoleckými restauracemi, které jsem tu hodnotil. Kdybych měl hodnotit v rámci nějakých bufetů a bister, bylo by to klidně na 4. A pokud máte rádi bufety a nostalgicky vzpomínáte na dobré jídlo v bufetech v dávné minulosti, tak jsem si jist že tady vám bude chutnat.

Axl

28 thoughts on “Zlíňaci testují – bufet rodinného řeznictvi Zajíček

  1. Celotýdenní nabídku pravidelně zveřejňují na svém FB. Budeš muset vzít na milost sociální sítě. 🙂

    1. Ahaaa!. Díky moc za upozornění. No já jsem si těch jejich facebookových stránek nevšiml, protože na Google Maps je u své firmy nemají uvedeny, je tam jen odkaz na infohumpolec.cz kde nic není. No a ani když jsem zadal Rodinné řeznictví Zajíček do Googlu, tak ani tam na mě ty jejich facebookové stránky nevypadly vůbec na první stránce. Takže jsem si toho nevšiml. Asi špatný internetový marketing. 🙂 Ale ano, je to opravdu tam: https://www.facebook.com/@Rodinn%C3%A9-%C5%98eznictv%C3%AD-Zaj%C3%AD%C4%8Dek-100074806077790/

  2. Tuto firmu chválím. Bez ní by se už nic klasického a chutného v Humpolci koupit nedalo. Všechny podobné bufety zanikly. Děkuji za spokojené zákazníky.

      1. Celkově bych dal taky za 3.
        Co má ale Zajoch prvoligovýho to jsou řízky. Nejlepší široko daleko.

      2. Hmmm, díky za dovzdělání. To jsem vůbec nevěděl. Já jsem si od svých dětských let stále myslel že je to ulice Hálková. Nevím proč. 🙂 No asi proto, že já jsem chodil na Podhrad a ZŠ Hálková (pardon vlastně Halkova) pro nás byla podřadná a vůbec jsme se o ní nezajímali. 😀

        1. Přesně tak to viděli pravověrní Hálkováci. Pro ně Podhrad znamenal tu druhou, podřadnou, podivnou školu.

          1. Tak vzdycky se rikalo, ze na Podhrade byli kvalitnejsi kantori a vic naucili. Pak tam bylo taky gymnazium a celkove ta budova mela takovou lepsi atmosferu.
            Kazdy chtel aby jeho dite vychodilo Podhrad. Kapacita skoly ale nebyla bezedna a rada deti skoncila na Halkovce.

          2. Vždy se říkalo, že lepší je Hálkova. To potvrdí každý kdo ji absolvoval v 60.-90. letech. Podhrad byl spíše tou opravdu druhou školou,kam mnohdy odcházeli kantoři z Hálkovky na konec kariéry. Budova je stará, to ano, ale genius loci hraje pro Hálkovu

          3. Absolvoval jsem 8 let na Hálkovce a 4 roky gymplu na Podhradě. Nikdy jsem neměl pocit, že je třeba něco srovnávat. Natož někoho urážet. Jestli něco zdejšímu (základnímu i střednímu) školství zpětně mohu vyčítat, tak atmosféru dělení dětí na „vyvolené“ a „podřadné“ na základě „kvality“ rodičů. Při rozhovorech s lidmi, kteří se sem přistěhovali, jsem slyšel že to tady v tomto směru bylo (doufám že platí minulý čas) opravdu výjimečné. Pokud někteří učitelé měli potřebu cejchovat děti, třeba i založili tu hloupou řevnivost mezi základkami.

          4. Údajně na jedné ze škol byli žáci tak nespokojení, že se pokusili budovu této školy demolovat pomocí výbušnin, někdy okolo 50-tých let. V době, kdy už hořela zápalná šňůra, tak jeden z účastníků si to rozmyslel a tuto uhasil tím, že jí pomočil.

          5. Rivalitu nevyvolávali nikdy kantoři, ale spíše žáci. Nemohu mluvit za 50.,60., 70.léta. Ale za 80tky a tam byli učitelé až na výjimky personami. Bohužel velká většina již zemřela.

          6. na Halkovce stali kantori vzdycky az na vyjimky zaprd. A tak je to dodnes. Krom mozna 3/4 je to tam sbirka odlozenyho materialu, kolikrat i takovyho, co by ani nemel na ZS co delat. A ryba smrdi od hlavy, respektive od hlav, kdyz pripoctu „zastupkyne“.

          7. Přijde mi to, jako hádání Prahy z Brnem. Přitom každý ví, že Brno je prostě lepší 🙂

            frrrr

          8. No já nevím. Co si pamatuji, tak jsme to vždy ve všem my z Podhradu Hálkovákům natřeli. At šlo o fotbal, hokej, basket, voleyball nebo třeba matematickou olympiádu. Fakt si nepamatuji na žádnou disciplínu, kde by jsme je neporazili. Jo vlastně na jednu. Ano na soutěži V zemi kde zítra znamená včera nás Hálkováci porazili v soutěži Recitace sovětské poezie. Ale všude jinde byl Podhrad jasně lepší.

          9. Co si pamatuji já, tak v 80.letech vždy Podhrad slabota . Tendence vybrečet si místa v soutěžích to je bohužel dnešní politika. Viz hodnocení Mládí Humpolec.

          10. tim, ze rikam, ze Halkovka stala a stoji za prd nehodnotim Podhrad. Chodil jsem na Halkovku a mel na ni donedavna i deti. A podle me je to tragedie. Podhrad nedokazu posoudit. Nikoho tam neznam. Slysel jsem o nekterych kantorech ale to je jednostranne a tezko to posuzovat. Halkovku si ale posoudit dovolim. Jednim slovem – hruza. Chapu vsechny rodice, co chtej v 5. tride utect na 8lety gympl. A jestli se nezmeni pristup ucitelu a vedeni, nepomuze ani 100 tis. platu a 10 skolniku. Ty lidi a jeich pristup jsou proste hrozny a 75% z nich nema ve skolstvi co delat.

    1. Jojo Brno je v pohode. Kdyz jsem kdysi delal v Praze, tak mi mistni rikali, ze hranicni prechod s Ukrajinou se jmenuje Vetrny Jenikov. Cili Brno je Kyjev a Rusko zacina za Breclavi.

  3. Koukám, že jsem svým nevinným komentářem tady rozpoutal poněkud out of topic flame. 🙂 Toto je článek o bufetu v řeznictví Zajíček! 😛

    1. Na druhou stranu je osvěžující se jednou hádat také o jiné kravině, než je Bernard vs. Rýzner, Kratochvíl vs. Machek a jiné kombinace kdo s kým a s kým ne 🙂

      frrrr

      1. o čem se chcete hádat? Hálkova vs. Podhrad? To přeci není téma. Jednoznačně a bez jakékoliv výjimky _HÁLKOVA_ „the best of the best“. O Podhradu nemá ani smysl psát.

        🙂

        1. Mel jsem moznost zkusit obe ZS. Blby na obou bylo, ze se tam muselo chodit. Plus davam Podhradu, bo jsem to mel bliz. Ale kdyz je nekdo blb, je jedno na kterou zakladku, ss nebo vs chodil.

          1. nikdo z deti neni „blb“. To z nich delaj neschopny ucitele! A rodice…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Bohem vyvolený český král Přemysl Otakar II

Po Dub 15 , 2024
Srdečně vás zveme na přednášku Hany Sar Blochové – Bohem vyvolený český král Přemysl Otakar II., která se koná 5.6.2024. Čtěte dále:   Rohlík! A další československé pečivo. Kde ho kupujete v Humpolci?

You May Like

Témata