V Pelhřimově funguje servis pro studenty

V Informačním centru pro mládež, které sídlí v kulturním domě Máj, funguje od září servis pro studenty, regionální pobočka Eurodesku. Ta pomáhá mladým lidem získávat informace, které jim pomohou najít uplatnění. Jedinou podmínkou pro studenty je umět anglicky, francouzsky nebo německy a zvládnout základní práci na počítači.

„Studenti zde mohou najít různé pracovní semináře, výměnné akce, grantové akce, programy agentury Mládež, pobyty v zahraničí, možnosti multilaterálních akcí, možnost získání praxe v různých zahraničních institucích, a podobně,“ přiblížil Jan Fiala, vedoucí pobočky v Pelhřimově. Vzkazy každého klienta jsou pak předány všem nebo pouze vybraným pobočkám a odpověď přijde většinou během několika hodin. Odkaz na webové stránky eurodesku je možné také najít na stránkách informačního centra pro mládež www.icm-pe.zde.cz.
„Rádi pomůžeme a poradíme všem, kteří mají zájem o jakoukoli aktivitu či akci v zahraničí. Není ani nutné mít hodně peněz, protože na mnohé akce přispívají různé neziskové organizace, které hradí dopravu, ubytování a stravu,“ dodal Fiala.
Informační centrum pro mládež Pelhřimov je otevřeno od pondělí do pátku od 10 do 20 hodin a v sobotu od 16.30 do 21 hodin.

Čtěte dále:   Den otevřených dveří v hydrometeorologické observatoři Košetice

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pozor na maily z @microsoft.com

So Zář 20 , 2003
Už delší dobu kolují Internetem emaily s různými přílohami vydávající-se za něco zcela jiného. Čtěte dále:   Den otevřených dveří v hydrometeorologické observatoři Košetice

You May Like

Témata