Řada vleků stojí, jistotu budou mít lyžaři až dnes

Vyhlášená lyžařská střediska na Vysočině nemají obavy z vysokých teplot posledních dnů. Většina z nich hlásí připravenost uspokojit všechny vyznavače zimních sportů. Tradičně nejlépe je na tom Žďársko. Harusův kopec u Nového Města na Moravě disponuje více jak půlmetrovou vrstvou technického sněhu. Místy až metr hlásí nedaleká Svratka. Naopak v Bystřici nad Pernštejnem je vlek mimo provoz.

„Nemáme umělé zasněžování a trať by se vydřela,“vysvětlil provozovatel sjezdovky Pavel Ludvík. „Pokud o víkendu bude vhodné počasí, uspořádáme v areálu sjezdovky karneval na lyžích,“plánuje Josef Pejchar z Lyžařského klubu Kadlečák ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Zcela prozaické problémy měli v posledních dnech provozovatelé sjezdovky Antonka u Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku. „Spadlo nám lano, museli jsme opravovat. Od pátku je vlek opět v provozu. Sněhu je dost,“informuje Antonín Pechek.

Čtěte dále:   Karneval na ledě

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Enti také u nás!

So Led 17 , 2004
Humpolákovi se podařil senzační objev na humpolecku. Entové – stromové, živé bytosti, které byly dosud k vidění pouze na filmovém plátně v trilogii Pán prstenů, skutečně existují! Čtěte dále:   Podívejte se na branky fotbalistů Žďáru při vítězství 3:0 nad Humpolcem

You May Like

Témata