V kraji nefunguje přístroj na vyšetření cév

V havlíčkobrodské nemocnici se rozbil přístroj na vyšetření cév, stejný přístroj nefunguje ani v jihlavské nemocnici. Na Vysočině přitom tento přístroj už není. Pacienti proto jezdí na vyšetření do Brna či Hradce Králové. Zadlužené nemocnice nemají peníze na součástky a opravu.

„Rada kraje věc projedná za čtrnáct dnů,“uvedla radní Martina Matějková. Na přístrojové investice kraj dostal 72 milionů korun, podle radní to je ale málo. „V případě havárií jsme schopni vypomoci z rozpočtu kraje,“dodal náměstek hejtmana Miloš Vystrčil. Přístroje za desítky milionů korun nefungují, nemocnice tak přicházejí o peníze za vyšetření i za operační výkony. „Servisní pracovníci objevili jednak vadný zesilovač RTG obrazu, jednak nutnost obměny rentgenky,“ řekl primář radiodiagnostického oddělení jihlavské nemocnice Alexandr Černoch. Součástku a opravy zatím nemocnice neobjednala. „Oprava zesilovače přijde na 2,5 milionu, pokud by se zároveň zlepšily parametry pracoviště, tak na šest milionů. Rentgenka pak na zhruba 1,3 milionu korun,“ uvedl technický náměstek Vladimír Ampapa. Pružněji se snaží pacientům pomoci vedení havlíčkobrodské nemocnice. Ta vadnou součástku včera objednala. „Po dlouhém jednání jsme usmlouvali slevu na ceně o 150 tisíc korun, potřebujeme na ni 1,2 milionu korun,“ informoval náměstek Josef Tvrdý. Dnes bude jednat na krajském úřadě o finanční pomoci na řešení havárie.

Zdroj: Listy Pelhřimovska

Čtěte dále:   Vyrazte na prázdniny #DoJihlavy!

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Černý speciál Bernard v Táboře potřetí první

Po Úno 2 , 2004
Tábor, Humpolec 3.2.2004 – Rodinný pivovar Bernard získal významné ocenění na 14. ročníku soutěže Česká pivní pečeť 2004, která se konala ve dnech 27.-30. ledna v rámci Reprezentačních slavností piva v hotelu Palcát v Táboře. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

You May Like

Témata