VÝSTAVA: Concerto rosso

Pokud ve vás titulek vyvolává asociace vinného charakteru, nejste tak daleko od pravdy. CONCERTO ROSSO pořádá virtuální galerie ArtForum a i když název napovídá, že půjde nejspíš o hudební produkci, nenechte se zviklat. Hudební příznivci budou možná trochu zklamaní, ale příznivci výtvarného umění nikoliv.

 







A. Born: Kolumbovy objevy
K.Demel:Hlubina I.
Pokud ve vás titulek vyvolává asociace vinného charakteru, nejste tak daleko od pravdy. CONCERTO ROSSO pořádá virtuální galerie ArtForum a i když název napovídá, že půjde nejspíš o hudební produkci, nenechte se zviklat. Hudební příznivci budou možná trochu zklamaní, ale příznivci výtvarného umění nikoliv.


I tentokrát se jedná o pravidelnou měsíční výstavu. Název CONCERTO ROSSO vznikl podle jedné z vystavených litografií a kdo by mohl mít pod svým dílem takovýto lehce provokující a trošku zavádějící název než Jiří SLÍVA . Pijácký koncert však otvírá otázku související s jeho další vystavenou prací THE CHAOS TIMES. Co bylo dřív – Concerto Rosso nebo The Chaos Times? Po vinném koncertu přichází chaotické zprávy nebo chaos a nesmyslnost obsažené ve zprávách vyprovokovaly uspořádání Concerta Rossa? Možná je lepší tuto absurdní otázku nerozmotávat a „zajít“ se uklidnit do PÉTANQUE CAFÉ.


Třebaže, jak už bylo řečeno, název výstavy inklinuje k poctě rudému moku, většinou se umělci nechali inspirovat jinou, daleko prozaičtější, ale o to mnohotvárnější tekutinou, kterou je bezesporu tekutina nejvzácnější a nejnepostradatelnější, tedy vodou. Vodou mořskou a vším co s ní souvisí.


Adolf BORN vyrazil na RYBÁŘSKÝ TRH DO NIZOZEMÍ a pak dál s mořeplavci za KOLUMBOVÝMI OBJEVY. Také Karel DEMEL se tentokrát ponořil do HLUBINY a zobrazil ji formou uklidňujících, líně plovoucích rybek. Jeho smysl pro rozjímání si tentokrát vzal za své Pavel ROUČKA a nazval ho prostě KONTEMPLACE. Podobně sestoupil pro inspiraci na dno mořské Miroslav POŠVIC, aby pro sebe i návštěvníky galerie objevil svět POD HLADINOU. A když už tam byl, nechal vplout na jednu svou grafiku i obyčejné sardinky, které však vytvořily kompozici zcela neobyčejnou.
Ivo KŘEN zůstal naopak věrný svým až snovým námětům a pozval všechny nejdříve do LEVANDULOVÉ ZAHRADY a poté do PODZIMNÍ ZAHRADY, nezapomněl ani na čtyřnohé obyvatele a našel jim ZAHRADU PRO ZATOULANÉ KOČKY. Uchvátila ho příjemně agresivní barva ŘEPKOVÝCH POLÍ. V jedné ze svých prací si zafilozofoval na téma „ODKUD PŘICHÁZEJÍ, KDO JSOU?“ a jakoby si chtěl odpovědět, další litografii nazval KDEPAK INDIÁNI!

Čtěte dále:   Roman Štětina

Výstava, která je doslova prostoupena letní náladou, zve návštěvníky na toulky po souších i oceánech a také pod jejich hladinu. A těm, kteří neradi nebo nemohou cestovat někam do exotických dálek ukazuje opět Ivo Křen, že i pohled na citronově rozkvetlé pole řepky olejky může být vysloveně letně povzbuzující a že i u nás je z něho cítit VŮNĚ SLUNCE A OBLOHY. Tak co víc si pro letní chvíle přát? Snad jen až přijde SOUMRAK, mohou nastoupit přání a touhy realizovatelné i nerealizovatelné, protože tam, kde realita nic nezmůže, nastupují sny.


Ale než si je necháte zdát, zastavte se ve virtuální galerii ArtForum, vaše sny dostanou nový rozměr. Na výstavu se dostanete TUDY.

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Fotbalové Euro 2004 a Humpolákovo Euro 2004

Pá Čvn 11 , 2004
Tak v sobotu nám začíná velký fotbalový svátek. V Portugalsku začíná mistrovství starého kontinentu v této krásné hře (www.euro2004.com). Celá Evropa nebude skoro měsíc žít ničím jiným. Humpolák pro své čtenáře jako bonus připravil něco naprosto nečekaného a úžasného. Další Euro 2004, ale tentokráte s děvčaty. Čtěte dále:   Roman […]

You May Like

Témata