Cyklista Vysočiny 2004

V posledních letech dochází k velkému rozmachu cykloturistiky. Tato sportovní aktivita s sebou bohužel přináší i neblahé vedlejší účinky v podobě dopravních nehod. Účinným řešením jsou akce prevence zaměřené na bezpečnost cyklisty v silničním provozu.

Městská policie Jihlava vyhlašuje: První ročník soutěže Cyklista Vysočiny 2004
Závody se konají pod záštitou hejtmana kraje Vysočina Františka Dohnala. Tato sportovní akce si klade za cíl zvýšit bezpečnost cyklistů v silničním provozu a seznámit účastníky s cyklotrasami našeho regionu. Pořadatelé soutěže zároveň chtějí připomenout turistickou atraktivitu regionu, prezentovat krásu a pamětihodnosti kraje Vysočina a v neposlední řadě umožnit obyvatelům měst a obcí smysluplné využití volného času.


Zdroj: oficiální  www této soutěže

První ročník se uskuteční v průběhu měsíců červen až září. Samotná soutěž se bude odehrávat ve dvou fázích.

V rámci první, dlouhodobé (červen – srpen) fáze bude probíhat: registrace účastníků, vyplnění vědomostního testu z pravidel silničního provozu a cyklovýlety do měst a obcí regionu (trasa byla vybrána pro všechny typy kol). Za vyplnění testu obdrží účastníci bodové ohodnocení. Účastníci se budou registrovat v místě svého bydliště. V případě, že v jeho obci nebo městě nebude registrační místo, provede registraci v nejbližším místě svého bydliště.
Ukončení 1. fáze bude do 31. 8. 2004


Při druhé (finálové) fázi, která proběhne 18. září 2004 v Jihlavě, závodníci absolvují cyklistický bodovaný závod na čas a při plnění dovednostních úkolů budou sbírat další body do soutěže. Do finálového závodu budou připuštěni účastníci, kteří absolvovali minimálně jednu trasu a zároveň budou zvýhodněni účastníci s nejvyšším počtem najetých km (bodů).
Systém zvýhodnění: nejvíc najetých km (bodů) = přední startovací pozice. Trasa finálového závodu povede z větší části terénem, proto pro její absolvování doporučujeme použít horská nebo trekinková kola. V závěru finálového dne dojde k vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií a předání cen vítězům.

Čtěte dále:   MOL Cup: Humpolec potvrdil roli favorita

Cyklovýlety:
Každý z cca 56 cyklovýletů bude bodově ohodnocen v závislosti na počtu ujetých kilometrů. Podrobnosti stanoví bodová tabulka uvedená na registrační kartě. Ke stvrzení pravdivosti údajů vyhledá účastník místní služebnu městské nebo státní policie s nepřetržitým výkonem služby (jejich adresy jsou součástí internetového seznamu a na registrační kartě), zde účastník obdrží razítko. Zároveň bude tento údaj postoupen do centrální průběžné evidence výsledků a zveřejňovány v sekci „Průběžné výsledky“. Průjezd mezi jednotlivými městy bude bodován pouze jedenkrát a jen v jednom (libovolném) směru. Zpáteční cesty tedy budou již bez bodového ohodnocení. Je však možné trasy vhodně kombinovat a pro návrat použít jinou bodovanou trasu (případně více tras). V takovém případě se cílové město stává zároveň startovním místem pro další trasu. ( např.: trasa č.1 / Jihlava – Havlíčkův Brod, návrat trasa č.15 / Havlíčkův Brod – Chotěboř, trasa č.4 / Chotěboř – Jihlava )
Upozornění: Není možné opakovat trasy za účelem sbírání bodů. Počet tras je omezen počtem kolonek v registrační kartě.


Registrace:
Potrvá do 31.7.2004 a proběhne na těchto pro nás nejbližších regitračních místech:

Městská policie Jihlava,
Křižíkova 10, 586 01 Jihlava
tel.: 567 167 500


Městská policie Havlíčkův Brod,
Havlíčkovo náměstí 53, 580 01 Havlíčkův Brod
tel.: 569 428 239


OO PČR Pelhřimov,
Karlovo náměstí 201, 393 01 Pelhřimov
tel.: 565 323 109


Kategorie:
A – Juniorky / 15-20 let / ročník 1989 – 1984 /
B – Ženy / 21-40 let / ročník 1983 – 1964 /
C – Ženy / nad 40 let / ročník 1963 a starší /
D – Junioři / 15-20 let / ročník 1989 – 1984 /
E – Muži / 21-40 let / ročník 1983 – 1964 /
F – Muži / nad 40 let / ročník 1963 a starší /


Kompletní informace na www.cyklistavysociny.cz

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vtipná kaše

Ne Čvc 4 , 2004
Pár vtípků, obrazem i slovem, co dorazily do redakce poštou, nebo jsme je našli na Internetu. Čtěte dále:   Odstartovala hokejová krajská liga. Raketový start Světlé, pozdní finiš Žihadel, Humpolec doma prohrál

You May Like

Témata