Krátké zprávičky z Ameriky

Aneb. co se tu všechno může taky stát.

Nemůžeme vám poskytnout informace, protože by nám to zničilo počítač


S novou originální výmluvou přišlo ministerstvo spravedlnosti. Když po něm organizace Center for Public Integrity požadovala seznam lobbistických skupin ze zahraničí (na který má podle zákona z roku 1938 právo), odpovědělo, že by rádo vyhovělo, ale nemůže. Zničilo by to prý počítač. Výpis z databáze by způsobil havárii systému. Počítač není nejnovější, takový požadavek by nemusel zvládnout, a nejspíše by klekl. A s ním i celá databáze. A to přeci nemůžete chtít, že ne?


Už jsem slyšel různé výmluvy, ale takovou hloupost dosud nikdy. A také jsem nikdy v IT nenarazil na teorii, že se databáze zničí tím, že do ní nahlédnu. Od toho snad databáze jsou, ne? Nač držet databázi, do které nelze vstoupit?


Personál je zjevně velmi vynalézavý co se týče dodržování interního příkazu Johna Ashcrofta z října 2001. Praví se v něm, že se zaměstnanci ministerstva mají snažit odmítat všechny požadavky po informacích, najde-li se pro to jakýkoliv jen trošku rozumný důvod. V příkaze se dále praví, že zaměstnanci přitom mohou počítat s krytím a s podporou nejvyšších míst.


Zdroj: http://www.wired.com/news/politics/0,1283,64032,00.html?tw=w…







Buzerace na americkém velvyslanectví


Knedlíkový přeborník Rostislav Širmer byl pozván Američany na přebor v pojídání knedlíků. Zavázali se mu uhradit pobyt a cestu.


Úředník na velvyslanectví země, kde zítra znamená včera, chtěl vidět výpisy z banky a ptal se, co žadatel dělá. Když mu řekl, že podniká s bylinkami a provozuje internetový obchod, dlouze se zamyslel a rozhodl, že není jistota, že by Širmer nezůstal v USA natrvalo. Vízum mu odmítli.


Nepomohlo nic, žádné důkazy ani přesvědčování. Rosťa se snažil argumentovat tím, že byl v životě nejdále ve Vídni a na Slovensku, že má tady devítiletého syna, družku a stálou práci. Později si dokonce přivedl tlumočníka. Marná sláva. Úředník usoudil, že Širmer je pro USA nebezpečný a vízum nedal. Je to legrační, když uvážíme, že ho tam sami pozvali.


Více detailů – viz odkaz.


Zdroj: http://pravo.novinky.cz/p142a00e.html






CLICK & CLACK , neznáte, nevadí

Ono jde vlastne o dva pany jmenem Tom a Ray, uz dlouha leta vedou auto-moto rubriku, ktera je tak popularni, ze ji pretiskuji deniky po celych Spojenych statech.
Duvodem obliby Clicka & Clacka je v prvni rade vyskoka odbornost, s jakou po leta odpovidaji ctenarum ve svem sloupku na vsechny trable motoristickeho zivota.
No a tim nejdulezitejsim, je opravdovy smysl pro humor, takze odpoved zvedavemu, ci zvidavemu motoristovi neni jen suchym technickym popisem, nybrz soucasne inteligentni vtipne povidani.


Posledni „sloupecek“ me zaujal, je totiz vzdalene spojen s ceskou „Skodovku“, ve skutecnosti s materskou znackou WV.
Panum Clickovi & Clackovi napsal ctenar jmenem Bill , ktery se chysta zakoupit nove auto a mela by to byt prave „nemecka“ JETTA od spolecnosti WV, mam dojem, ze vozidlo se v CR prodava pod znackou BORA.
No a nebohy Billy je na vazkach, doslechl a docetl se v posledni dobe na znacku WV dosti nelichotive veci, spojene hlavne s kvalitou, ktera ma ke zname nemecke preciznosti dosti daleko, zvlaste je v dotazu akcentovan fakt, ze zminena JETTA prichazi na americky trh ze sousedskeho Mexika, kde ma nemecka automobilka svuj montazni zavod ve meste Puebla.
Nuze, jak z odpovedi odborniku vypyva, tovarna WV v Mexiku ma skutecne dlouhodobe problemy s kvalitou, Click s Clackem se odvolavaji predevsim na nezavislou studi J.D. Power, ktera sleduje zavod v Pueble jiz dlouhodobe a svou expertizu doklada fakty za posledni tri roky.
Jak z citovaneho dokumentu vyplyva, jedna se predvsim o lidsky faktor, protoze nekvalifikovana, nebo jen zaskolena mexicka pracovni sila neni na urovni technologie se kterou pracuje.
Soucasne se konstatuje nizka kvalita dilu dodavanych mexickymi subdovadateli, opet s odkazem na podkvalifikovanost pracovniku , jejich latinskoamerickou mentalitu, stejne jako pouzivani lacinych a nekvalitnich materialu.
Z materialu studie J.D. Power lze vycist i srovnani s tovarnou Nisanu , ktera ve sve mexicke filialce dosahuje standardu kvality srovnatelnych s ostatnimi zavody, zatimco pobocka Forda dosahuje jeste horsich hodnot nez WV.
Pokud by se z vyse popsaneho dal ucinit nejaky zaver, tedy minimalne konstatovani, ze sehnat zemi s lacinou a vysoce kvalifikovanou pracovni silou se zabehlymi pracovnimi navyky je pro investora dosti terno a lacine muze nekdy vyjit dosti draho.
Jako Cecha me pochopitelne zajima, jak si stoji mladobolevslavska Skoda v testech kvality, ve srovnani s ostatnimi zavody koncernu WV .

The Wedding Gift

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Rekonstrukce dvou ulic v Humpolci ještě nekončí. Oprava potrvá déle

Tohohle chlápka prostě budete milovat… Tohle je pravdivý příběh jedné nedávné svatby, který se odehrál na Clemson University, dokonce se dostal do místních novin:


Byla to obrovská svatba. Cca 300 hostů. Po obřadu, když už byla párty v plném proudu, se ženich zvedl a odešel na pódium, aby promluvil k davu. Nejdříve poděkoval všem kteří dorazili aby se zúčastnili jeho oslavy svatby
– mnozí cestovali z velmi vzdálených míst. Obzvlášť pak poděkoval straně nevěsty a jejímu otci za to, že uspořádal tak opulentní oslavu. A jako důkaz svého hlubokého vděku oznámil, že by rád daroval všem zúčastněným zvláštní pozornost.


Na spodní stranì každé židle (židlí svatebèanù včetně) byla nalepena obálka z manilového papíru. Ženich oznámil, že tohle je jeho dar a požádal všechny přítomné, aby obálky otevřeli.


Uvnitř každé obálky byla fotografie o rozměrech 8×10 na které si to nevěsta rozdává s ženichovým svědkem (ženich je začal podezřívat už před několika týdny a najal soukromého detektiva, aby si svoje podfezření ověřil). Poté co nìkolik minut tiše postával a sledoval reakce hostù, se klidně obrátil k nevěstě a pravil „Di do hajzlu!“, pak se otočil ke svému svědkovi a pravil „Di do hajzlu!“, nakonec se otočil ke zkopnělému davu a prohlásil „Mizím odsud“.


Svatbu anuloval hned následující den ráno.


Zatímco většina lidí by svatbu zrušila okamžitě potom, co se by se o nevěře dozvěděli, Tenhle týpek tím krásně proplul s úsměvem na tváři,
jakoby se nic nestalo. A jeho pomsta?


Nechal rodiče nevěsty zaplatit svatbu včetně večírku (cca 32.000 USD) a jako zlatý hřeb totálně znemožnil nevěstu a svědka před třemi stovkami přátel a příbuzných.


Myslíte, že by z toho šla udělat reklama na Master Card? :))


Elegantní párty pro 300 členů rodiny a přátel – 32.000 USD
Svatební fotografie – 3.000 USD
Luxusní 14-denní líbánky na Maui – 8.500 USD


Pohled na všechny hosty prohlížející si 8×10 fotografii nevěsty souložící se svědkem……………K nezaplacení.


Některé věci si za peníze nekoupíte, na všechno ostatní je tu MasterCard.


:)) 


Kandidáte se přetahují o hlasy židovských voličů


Kerry: Já miluju Izrael více než ty.
Bush: Ne. Já miluju Izrael více.
Kerry: Ty ne. Já miluju.
Bush: Nemiluješ!
Kerry: Ale ano, miluju!
Bush: Lžeš!
Kerry: Ty lžeš!
Bush: Hlupáku!
Kerry: Vole!
Bush: Pitomče!
Kerry: Antisemito!


Senátor Kerry přitvrdil ve své rétorice ve prospěch Izraele. V posledním dokumentu požaduje přísnější opatření proti íránskému jadernému programu, plně podporuje tisíc kilometrů dlouhou zeď táhnoucí se palestinským územím, o které hovoří jako o „bezpečnostním plotu“, žádá, aby byly podporovány skupiny, které by svrhli prezidenta Jásíra Arafata, kterého nazývá „padlým vůdcem“.

Republikáni Kerryho výlevy nazvali „zoufalými.“ Mezi oběma kandidáty na prezidenta nyní zuří boj o hlasy amerických židů. Tradičně volí židé demokraty, v minulých volbách jen 19 % židů podporovalo konzervativce, ale Bush nyní staví na tom, že židé budou vděční za rozvrat v Iráku a další vstřícné kroky jeho administrativy vůči Izraeli.


Zdroj: http://www.boston.com/news/politics/president/articles/2004/…
 


Loď syna předsedy kanadské vlády pašovala 83 kg kokainu


Paul Martin, nedávno zvolený předseda vlády, opět vzdoruje potížím. Až do minulého roku vlastnil skupinu loďařských firem, jedna z nich se jmenovala Canadian Steam Lines. Poté, co se stal předsedou vlády, převedl formálně vlastnictví všech společností na své tři syny. A synáčkové se tuží.

Policie v provincii Nova Scotia našla na lodi Sheila Anne, pojmenované po Martinově ženě kokain: 83 kg v ceně 12-14 milion dolarů (240-280 milionů korun). Loď byla na cestě z Venezuely do Sydney v Nove Scotii. Vezla uhlí pro tamní elektrárnu.

Kokain byl objeven prý náhodou v komoře pod čárou ponoru. Jedině potápěč by byl schopen balík uschovat a vytáhnout.

Nikdo z posádky pochopitelně o ničem neví.


Zdroj: http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/10886988…


Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Chroustovej rok

Čt Čvc 8 , 2004
„Víš, co to je chroustovej rok?“ Tak tahle otázka z filmu Co je Vám, doktore? (a nebo z nejakého jiného filmu, nevím přesně) mi vyskočila v hlavě ve čtvrtek 8. července 2004 navečer. Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Rekonstrukce dvou ulic v Humpolci ještě nekončí. Oprava potrvá déle

You May Like

Témata