KINO HUMPOLEC – listopad 2004

KIno, kino, kino. Událostí měsíce jsou nepochybně VOČI. Jinak jsou tam ještě nějaký další snímečky a to humpolecký vstupný není nijak horentní. :-).

VATERLAND – LOVECKÝ DENÍK se Vám asi moc líbít nebude, minimálně trpí úplně šílenou kvalitou zpracování (a tím pádem i obrazu),  zato SHREK 2 ten asi netrpí ničím a libit se bude :-), VĚČNÝ SVIT NEPOSKVRNĚNÉ MYSLI, to může být hodně dobrý snímeček, bohužel jsem neviděl, ale mrkněte se na jakoukoliv recenzi na netu nebo hodnocení a to snad ještě nikdo nesepsul. Bournuv mýtus jsem si střihnul víceméně náhodou na předpremiéře. Neurazí ani nijak neoslní. Potěší Roden v roli ruského mafiána :-).



PROGRAM:
úterý 2.11. 20:00hod, středa 3.11. 20:00hod, čtvrtek 4.11. 20:00hod
JÁ ROBOT  
Na Zemi v roce 2035 roboti tvoří spolehlivou a nedílnou součást každodenního života. Detektiv John Spooner (Will Smith) je pověřen vyšetřením záhadné smrti. Na místě činu detektiv nalézá robota Sonnyho. Spáchal vědec sebevraždu, nebo ho tento robot zavraždil? To by znamenalo obrovskou hrozbu pro lidstvo. Co by pak zabránilo robotům převzít kontrolu nad společností, když je lidstvo na jejich existenci závislé? Nebo že by už tato revoluce v tichosti proběhla?
Filmová budoucnost roku 2035 hojně využívá propracovaných vizuálních efektů, dokonalejších než všechny, které jsme doposud mohli ve filmu vidět.
Vstupné: 70,-Kč, do 12 let nevhodné, USA 110min


Sobota 6.11. 20:00hod, neděle 7.11. 20:00hod
VATERLAND – LOVECKÝ DENÍK
Nový český film. Dobrodružný thriller s prvky černé komedie. Nedílnou součástí životního stylu vyšší kasty je lov. Zdejší kraj se navíc vyznačoval zvláštní tradicí: honem na „kostrouny“. Něco se stalo, ale skupinka šťastných lovců to ještě neví. Vracejí se z honu aniž tuší, že právě uvolnili kola osudu, která se zvolna roztáčejí. Netuší, že zakrátko se role vymění a lovci se sami stanou bezmocnou kořistí. Netuší, že křivky “nejvyššího” a “nejnižšího” stupně lidského vývoje se nakonec proti všem předpokladům protnou, že se tak stane v procesu řádu permanentního střetávání kultur – a že to některé bude stát i… život.
Vstupné: 60,-Kč, ČR, 100min


úterý 9.11. 20:00hod, středa 10.11. 17:30 a 20:00hod
SHREK 2
Novomanželé Shrek a Fiona se vydávají na cestu, spolu s Oslíkem, vstříc novým dobrodružstvím. Obyvatelé Království za sedmero horami, král a královna se nemohou dočkat příchodu své dcery a jejího prince. Nikdo z nich však netuší, jak nový zeť vlastně vypadá, a hlavně, jak se jejich malá holčička … malinko… změnila. A jak to všechno dopadne ?…  Animovaná komedie.
Vstupné: 60,-Kč ČESKÝ DABING, USA 92min


Čtvrtek 11.11. 20:00hod
VĚČNÝ SVIT NEPOSKVRNĚNÉ MYSLI
Joel (Jim Carrey) je šokován, když jednoho dne náhodou zjistí, že si jeho přítelkyně Clementine
(Kate Winslet) nechala po dlouholetém společném soužití vymazat z mysli své zběsilé vzpomínky na jejich společný vztah. Zdrcený Joel se rozhodne pro stejné řešení. Jenže jak ho Dr. Mierzwiak a jeho asistenti (Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) honí labyrintem jeho vzpomínek, je jasné, že Joel prostě Clementine jen tak z hlavy vymazat nemůže…
Vstupné: 60,-Kč, do 12 let nevhodné, USA 108min


Sobota 13.11.  od 20:00hod do rána
VOČI 10 – noční filmová jízda
Od osmi hodin večer do rána uvidíte čtyři filmy, které stojí za to.
1. Povídky z kuchyně  –  Norská absurdní komedie o vědecké studii kuchyňských návyků svobodných mužů v Norsku padesátých let.    
2. 21 gramů – Realistické drama o věčných otázkách života a smrti. Jakou váhu má lidský život?
3. Ztracen v La Mancha – Terry Gilliam jako hlavní postava tragikomického příběhu z druhé strany kamery. Fascinující dokument o možných i nemožných katastrofách při natáčení.
4. Pink Floyd – The Wall –  Kultovní hudební film Pink Floyd o životních etudách rockové hvězdy Pinka, který se duševně zhroutí na předávkování sexem, drogami a rock´n´rollem. 
Vstupné: 170,-Kč v předprodeji a 200,-Kč na místě
 
úterý 16.11. 20:00hod, středa 17.11. 20:00hod
VESNICE
Obyvatelé této vesnice žijí harmonickým životem v téměř idylickém prostředí. Úzce spjatou komunitu však neustále pronásleduje strach ze záhadných příšer, které přebývají v okolních lesích – strach natolik silný a skličující, že se hranice vesnice nikdo neodváží překročit.  Když ale svéhlavý a odhodlaný Lucius Hunt (JOAQUIN PHOENIX) neodolá svodům neznámého prostředí a navzdory varování ze strany vůdce vesnice Edwarda Walkera (WILLIAM HURT) i své matky Alice (SIGOURNEY WEAVER) se do tajemného lesa vydá, začíná hrozit nebezpečí, že jeho odvážný čin navždy změní budoucnost celé vesnice. Dny klidu jsou pryč… Nový thriller M. Night Shyamalana, režiséra filmů Šestý smysl nebo Znamení
Vstupné: 70,-Kč, do 12 let nevhodný, USA 108 min


čtvrtek 18.11. 20:00hod
LÁSKO MOJE KDE JSI?
Francouzská romantická komedie o krásné a rozmarné ženě Marie-Dominique, která se rozhodne opustit svého stále zaneprázdněného, nudného a sebestředného manžela Bertranda a vrhne se do náruče nové ideální lásce, která má všechno, po čem žena touží. Antoine, ideální muž, o kterém se nám může jenom zdát. Opravdu jen zdát! Romantika a idylka se začíná rozpadat, když se opuštěný manžel a současný „dokonalý“ milenec stanou nejlepšími přáteli a až nápadně se sobě začnou podobat. Navzdory jejich pevnému přátelství začnou bojovat o přízeň krásné ženy. Co se stane? Pro kterého se Marie-Do rozhodne? A co takhle nějaký třetí?
Vstupné: 60,-Kč, do 12 let nevhodné, FR 102min

Čtěte dále:   Začíná předprodej festivalu TADY VARY 2023/24

sobota 20.11. 20:00hod, neděle 21.11. 20:00hod
RIDDICK: KRONIKA TEMNA
Nový akční sci-fi příběh. Riddick (Vin Diesel) strávil posledních pět let cestováním po zapomenutých světech na okraji galaxie, a snažil se tak vyhnout žoldákům, kteří mu šli po krku. Nyní je Riddick  vypovězen do podzemního vězení. Zde potkává osamělou Kyru, s kterou se již setkal v minulém úseku svého života. Jeho snaha osvobodit sebe a Kyru ho vede do necromongerské velitelské lodi, kde je nucen postavit se lordu Marshallovi v apokalyptickém boji o možný osud všeho lidstva.
Vstupné: 60,- Kč, do 12 let nevhodné, USA 115min


úterý 23.11. 17:30hod,  středa 24.11. 17:30hod pro děti
PŘÍBĚH ŽRALOKA
Podmořská animovaná komedie o rybí mafii a dvou kamarádech. Upovídaná, malá rybka Oscar a vegetariánský, velký bílý žralok Lenny, jsou velmi dobrými přáteli a bojují s mafií.  Film, který nám představí neuvěřitelně upovídanou malou rybku ve velkém moři Oskara a jeho velkou touhu po tom, aby byl „někým“ a bydlel přímo na vrcholku domovského mořského útesu místo na jeho dně, kde se narodil. Víte že ryby žijí normálně ve městech? A že dokáže malá rybička zabít velkého žraloka?
Vstupné: 70,-Kč, ČESKÝ DABING, USA 100min


úterý 23.11. 20:00hod,  středa 24.11. 20:00hod
STEPFORDSKÉ PANIČKY
Co znamená stát se manželkou ze Stepfordu, ženou až neuvěřitelně dokonalou? Zeptejte se stepfordských manželů, kteří v této moderní komedii vytvořili dokonalé, avšak z jistého pohledu děsivé městečko. Joanna s manželem Walterem a dětmi se přestěhují z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Všechny ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Co se skrývá za Asociací stepfordských mužů a za Stepfordskými denními lázněmi? Proč je ve Stepfordu všechno tak dokonalé? Thriller podle předlohy Iry Levina. V hlavní roli  Nicole Kidman.
Vstupné: 60,-Kč, do 12 let nevhodné, USA 92min


čtvrtek 25.11. 20:00hod
SEXBOMBA OD VEDLE
Komedie o střetu protichůdných světů, názorů a odlišných životních zkušeností. O mladíkovi, který přijde o svou nevinnost, a dívce, která se pokouší ji znovu získat. Osmnáctiletý Matthew Kidman ( Emile Hirsch) se  zamiloval do své nové sousedky, krásné a zdánlivě nevinné Danielle (Elisha Cuthbertová). Když Matthew zjistí, že perfektní „sexbomba od vedle“ je někdejší pornohvězda, jeho křehká existence se otřese v základech. Nakonec ale právě Danielle pomůže Matthewovi vystoupit z jeho ulity a odhalit starou pravdu, že kvůli člověku, kterého milujete, někdy musíte riskovat úplně všechno. Výbušná směs humoru, lásky a napětí.     
Vstupné: 60,-Kč, do 12 let nevhodné, USA 100min


sobota 27.11. 20:00hod, neděle 28.11. 20:00hod
MUŽ V OHNI  
Mexické podsvětí se začalo bavit novým sportem – únosy pro peníze. Mezi majetnými obyvateli, zejména těmi, kteří mají děti, se šíří panický strach. Řada z nich pro své potomky najímá osobní ochranku. John Creasy (DENZEL WASHINGTON), bývalý tajný agent a zabiják, se stane tělesným strážcem devítileté Pity. Předčasně vyspělá dívka pomalu proniká do jeho zdánlivě nepřístupného nitra. Vzájemné pouto a Creasyho nově nalezený smysl života se zhroutí v okamžiku, kdy je Pita unesena. Přestože je v průběhu únosu těžce raněn, stává se Creasy „mužem v ohni“. Přísahá, že zabije každého, kdo se do tohoto únosu namočil. A nikdo ho nezastaví.
Vstupné: 60,-Kč, do 12 let nevhodné, USA 142min


úterý 30.11. 20:00hod
BOURNŮV MÝTUS
Jason Bourne profesionální zabiják, který prchal před svou minulostí, se teď na plátno vrací v dalším pokračování v napínavém thrilleru. Bourne a Marie (FRANKA POTENTE) žijí v anonymitě. Když se v poklidné vsi, která je jejich dočasným domovem, objeví tajný agent, Bourne s Marií místo kvapně opouštějí. Začne nová globální hra na kočku a myš a Bourne se musí vrátit ke své minulosti.. Minulost se přihlásila sama. Měli ho nechat na pokoji.
Vstupné: 60,-Kč, do 12 let nevhodné,USA 104min


V PROSINCI uvidíte: PURPUROVÉ ŘEKY 2 (1.,2,), HELLBOY (7.,8.,9.), RRRrrr! (11.,12.), ŠPATNÁ VÝCHOVA (14.,15.), FAHRENHEIT 9/11 (16.), VETŘELEC vs. PREDÁTOR (18.,19.), COLLATERAL (21.,22.), DUŠE JAKO KAVIÁR (28.,29.,30.)

kapik

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

VOČI 10/film prvý - 21 GRAMŮ

Út Říj 26 , 2004
Slíbil jsem podrobnosti k filmům uvedeným na letošních Vočích. První z nich (i když vlastně druhý) je 21 GRAMŮ režiséra Alejandra G. Iñárritu (Amores Perros) s Beniciem Del Toro, Seanem Pennem a Naomi Watts v hlavních rolích. Jaký tenhle film je vám neřeknu – i když jsem ho viděl – […]

You May Like

Témata