Program kina Humpolec – prosinec 2004

středa 1.12. 20:00hod, čtvrtek 2.12. 20:00hod
+  PURPUROVÉ ŘEKY 2: Andělé Apokalypsy
Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola mužem zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů?
Vstupné: 60,-Kč  FR 97min


Úterý 7.12. 20:00hod , středa 8.12. 20:00hod, čtvrtek 9.12. 20:00hod
o HELLBOY
Hellboy (Ron Perlman) byl během druhé světové války přivolán na Zemi šíleným Grigori Rasputinem (Karel Roden), aby se stal poslem apokalypsy. Ze spárů nebezpečného zločince jej však zachránil zakladatel tajného Úřadu pro výzkum paranormálních jevů (Ú.V.P.J.) profesor Broom (John Hurt), který jej poté vychoval jako svého vlastního syna a pomohl mu rozvinout jeho výjimečné schopnosti. Hellboy se navzdory svému temnému původu zařadil k bojovníkům na straně dobra.
V Ú.V.P.J. se Hellboy stal součástí zvláštní rodiny, do níž kromě něj a Brooma patří také telepatický „mořský muž“ Abe Sapien (Doug Jones) a půvabná Liz Sherman (Selma Blair), která disponuje schopností pyrokineze. Všichni dohromady tvoří hlavní obrannou linii před Rasputinem, který chce získat Hellboye zpět do své moci a využít jeho sil, aby mohl rozpoutat armageddon. Akční sci-fi.
Vstupné: 60,-Kč   USA 122 min


Sobota 11.12. 20:00hod, neděle 12.12. 20:00hod
o RRRrrr!!!  
Prrrehistorická komedie od režiséra filmu Asterix a Obelix. První vražda, první šampón, první tajemství, několik podezřelých, stoletá válka. Kmen Mastnovlasatých se rozhodne zmocnit se nejstráženějšího lektvaru, který je v rukou Čistovlasatých. Příběh dvou kmenů, které staletí bojují mezi sebou, protože jeden z nich objevil tajemství … šampón. Francouzská komedie roku. V hlavních rolích Les Robins a Gerard  Depardieu.   
Vstupné: 60,-Kč   FR 120min


úterý 14.12. 20:00hod, středa 15.12. 20:00hod
+   ŠPATNÁ VÝCHOVA
Španělský mistr, který zaručuje vždy vysoce kvalitní podívanou (i když ne pro masy), Pedro Almodóvar, přichází se svým patrně nejosobnějším (prý ale ne autobiografickým) snímkem. Emoce, barvy a rafinovaná sebereflexe.
Madrid 1980. Úspěšný režisér Enrique Serrano už dlouho marně hledá námět, který by ho zaujal, když k němu náhle vpadne neohlášená návštěva. Na první pohled hned nepozná svého někdejšího spolužáka Ignacia, jenž ho přišel požádat o roli, a snaží se ho zbavit, přestože mu připomene minulost. Po jeho odchodu se ale začte do rukopisu novely, který mu Ignacio nechal, a začnou v něm ožívat vzpomínky.  V 60. letech se jako chlapci setkali v jezuitské koleji, kde spolu objevovali film, ale také lásku, sex a strach. Svědkem i hlavním aktérem jejich probuzení byl tehdy otec Manolo, ředitel ústavu a profesor literatury, zosobňující dvojtvářnost náboženských institucí této doby. Příběh, jehož autorem je Ignacio, zaujme Enriqua natolik, že po někdejším intimním příteli, s nímž se pak setkal znovu jen jednou v 70. letech, začne pátrat. Je mu jasné, že objevil námět, na který čekal, a je odhodlán natočit podle něj film. Netuší ale, k jakým odhalením ho pátrání po bývalém příteli dovede… 
Vstupné:60,-Kč   ŠPANĚLSKO 105 min

Čtěte dále:   Městské kulturní a informační středisko v Humpolci vyhlašuje výběrové řízení na pozici „pracovník/pracovnice kina“

čtvrtek 16.12. 20:00hod
FAHRENHEIT 9/11
Nový film kontroverzního dokumentaristy Michaela Moorea. Snímek o kultu střelných zbraní v americké společnosti. Ve FAHRENHEITOVI 9/11 se Moore pokouší zobrazit nálady mezi obyvateli severoamerického kontinentu po útocích z 11.září 2001 a  zároveň změnu v politickoekonomickém rozložení sil ve Spojených státech. V tomto provokativním dokumentu vypráví Moore příběh, který se zatím nikdo neodvážil zpracovat. Na palčivé otázky „Proč došlo k útokům z 11. září?“ a „Proč Spojené státy bojují v  Iráku?“, nachází často nezvyklé, palčivé a především subjektivní odpovědi. „FAHRENHEIT 9/11 je jako komentář v novinách. Je to můj názor na Bushovu administrativu, ne pokus o fair a vyváženou žurnalistiku, říká Moore. OKOLNOSTI A NÁSLEDKY TERORISTICKÉHO ÚTOKU NA SVĚTOVÉ OBCHODNÍ CENTRUM.  PŘEHLÍŽENÍ SIGNÁLů O CHYSTANÉM ÚTOKU. VÁLKA V AFGHÁNISTÁNU. VÁLKA V IRÁKU.
Film FAHRENHEIT 9/11 získal na MFF v Cannes ZLATOU PALMU – 2004.
Vstupné: 60,-Kč do 12 let nevhodné USA 120min


Sobota 18.12. 20:00hod, neděle 19.12. 20:00hod
+ COLLATERAL  
Max (Jamie Foxx) vede už celých 12 let svůj pozemský život jako taxikář. Vincent (Tom Cruise) je nájemný vrah. Jeden z nejlepších. Když se vedení mezinárodního narkokartelu dozví, že někteří jeho příslušníci mají být obžalováni hlavní federální porotou, rozhodne se pro operaci, v níž budou všichni korunní svědkové zneškodněni. Posledním termínem k provedení akce je právě tato noc.  Večer Vincent přijíždí do L.A. Do rána má být pět osob mrtvých. Shoda okolností způsobí, že je to právě Maxův taxík, na který Vincent zamává. A Max se tak stává nechtěným rukojmím – osobou, která nemá naději na záchranu. Během noci přinutí Vincent Maxe, aby ho dovezl do všech míst, kde má dojít k vraždě. A dříve než se policejní department v Los Angeles a FBI pustí do stíhání, začnou absurdně Vincentova i Maxova šance přežít zcela záviset jedna na druhé.     
Vstupné: 70,-Kč  USA 120min


úterý 21.12. 20:00hod, středa 22.12. 20:00hod
VETŘELEC VS.  PREDÁTOR
Kultovní filmové postavy spolu bojují v akčním sci-fi thrilleru Vetřelec vs. Predátor. Odhalení starobylé pyramidy, pohřbené pod ledovým povrchem Antarktidy, přiláká na tento zmrzlý kontinent vědeckou výpravu. Tu tady čeká mnohem větší překvapení – pyramida je arénou pro dva válčící mimozemské druhy. Expedice tak přichází přímo do války mezi Vetřelci a Predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem?
Vstupné: 70,-Kč  do 12 let nevhodné   USA 100min


úterý 28.12. 20:00hod, středa 29.12. 20:00hod, čtvrtek 30.12. 20:00hod
DUŠE JAKO KAVIÁR
Nový český film Milana Cieslara ze současnosti.  Tragikomická mozaika příběhů tří sourozenců Anny, Jany a jejich nevlastního bratra Vladimíra. Všichni tápou životem a hledají pro sebe toho pravého partnera. Nevědomky do sebe při tom narážejí a opakují stejné chyby… Hlavní role hrají Táňa Vilhelmová, Ondřej Vetchý, Vilma Cibulková a další populární čeští herci. Na příběhu jedné, byť notně rozvětvené rodiny v něm scenárista, režisér, střihač a producent v jedné osobě podává svůj pohled na současné milostné a partnerské vztahy. (filmový tip)
Vstupné: 70,-Kč do 12 let nevhodné ČR 100min



V LEDNU 2005 UVIDÍTE: SVĚT ZÍTŘKA (4.,5.,6.), CARMEN (8.,9.), MILENCI A VRAZI (11.,12.,13.), PRINC A JÁ (15.,16.), ÚŽASŇÁKOVI (pro děti 19.,20.), BRIDGET JONESOVÁ: S ROZUMEM V KONCÍCH (18.,19.,20.), SNOWBOARĎÁCI (22.,23.), VYBÍJENÁ: BĚŽ DO TOHO NA PLNÝ KOULE (25.), PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY(26.,27), MILUJ MĚ, PROSÍM (29.,30.)

kapik

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Územní plán města Humpolce

St Pro 1 , 2004
Městský úřad Humpolec na svých oficiálních stránkách www.mesto-humpolec.cz uvolnil pro veřejnost územní plán města Humpolec. Územní plán najdete na adrese: http://www.mesto-humpolec.cz/vismo/galerie2.asp?u=4932&…= formou obrázkové fotogalerie. Čtěte dále:   Humpolecká muzejní zahrada se promění v letní kino

You May Like

Témata