Nehodovost na Humpolecku za poslední dny stoupla

Od 13.prosince se v okolí Humpolce i ve městě samém odehrálo větší množství dopravních nehod.

V úterý krátce po deváté hodině dopolední došlo k dopravní nehodě přímo v Humpolci. Řidič vozidla Ford Sierra jel ulicí Nádražní od firmy Status směrem k vlakovému nádraží. Zde na zledovatělé vozovce, která je tvořena dlažbou, dostal smyk, vjel do protisměru a narazil přední částí do zaparkovaného nákladního vozidla Fiat. Hmotná škoda byla vyčíslena na 70 000 korun.


V odpoledních hodinách se stala další nehoda také v Humpolci. Řidič Škody 105 jel ve směru od Jiřic do centra Humpolce. Jel po silnici, která je označena jako vedlejší, a na křižovatce se silnicí I/34 se srazil s autobusem Mercedes, který jel po hlavní silnici ve směru na obec Jiřice. Škoda byla vyčíslena na 4 000 korun.


Ve středu1 4.prosince kolem třetí hodiny odpoledne jel jednačtyřicetiletý řidič s nákladním automobilem BMW X5,4 po silnici III. třídy ve směru od obce Bystrá na Humpolec. Po projetí pravotočivé zatáčky na zledovatělé vozovce nezvládl řízení svého vozidla, dostal smyk a vjel vlevo mimo vozovku. Zde narazil přední částí do stromu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění, způsobená škoda činí 200 000 Kč.


Rovněž v odpoledních hodinách došlo k dopravní nehodě jednačtyřicetiletého řidiče nákladního automobilu Mercedes Benz Vito 111. Ten jel po silnici I. třídy č. 34 ve směru od obce Skála na Rozkoš. Plně se nevěnoval řízení vozidla a ze zadu narazil do vpředu jedoucího nákladního automobilu VW Transporter, který snížil rychlost jízdy v důsledku silničního provozu. Způsobená škoda: 70 000 Kč.


Až dvě hodiny byly ve středu večer bez elektrické energie lidé v desítce vesnic a třetině města Humpolec. Výpadek způsobil řidič nákladního auta Nissan Eco, jenž při couvání ve Vystrkově narazil do elektrické rozvodny. Čtyřicetiletý řidič couval na místní komunikaci před autobazarem a zadní částí narazil do rozvodny. Náraz poškodil rozvodnu a způsobil odpojení dalších asi dvaceti trafostanic v okolí. Energetikům se podařilo závadu z větší části odstranit do hodiny, asi dvě obce zůstaly bez proudu delší dobu. Způsobená škoda zatím není známa.


Čtěte dále:   Policisté na Vysočině zadrželi téměř 500 migrantů. Hlavně na D1 a osmatřicítce

Ve čtvrtek 15. prosince se ve 21.40 hodin stala na Humpolecku dopravní nehoda, jejímž viníkem byl opilý chodec. Řidič osobního vozidla Fiat Brava jel po silnici v obci Rozkoš ve směru od obce Humpolec na obec Skála. Náhle mu vstoupil z pravé strany do jízdní dráhy chodec, který předtím zavrávoral, a narazil do boku pravého předního blatníku vozidla. Po nárazu upadl na vozovku. Při dopravní nehodě došlo ke zranění devětadvacetiletého chodce, který utrpěl zranění s dobou léčení do 14 dnů. U řidiče vozidla byl alkohol dechovou zkouškou vyloučen, avšak u chodce byl výsledek dechové zkoušky 2,69 g/kg alkoholu v dechu, následně byl u něho proveden odběr krve. Způsobená škoda činí 2 000 korun.

(Zdroj: HBin, MF Dnes)

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Čtyřtunová jednohubka na Lipnici

Po Pro 19 , 2005
Od soboty 10.prosince zdobí náměstí v Lipnici nad Sázavou žulová jednohubka s pětimetrovým párátkem, vážící úctyhodné čtyři tuny. Čtěte dále:   Neviděli jste ji? Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce

You May Like

Témata