Přestaňte lelkovat, vyražte bežkovat!

25

Na Vysočině momentálně panují ideální podmínky pro běžecké lyžování. Minulý víkend byl pro běžeckou stopu jako stvořený a jak to tak vypadá tak i ten další nám bude přát. A proto doporučuji, neváhejte, vypněte telku, vytáhněte z kumbálu běžky a vyražte do stopy. Lepší podmínky už letos budete těžko mít, budete mít radost z pohybu a navíc se zbavíte i nějakých těch kalorií, co jste si přivlastnili o Vánocích.

Je to paráda. Všude je spousty sněhu, lesy jsou zapadané a my máme na Vysočině podmínky, jako někde ve velehorách. Podmínky jsou opravdu ideální. Kolem Humpolce je vyjeto mnoho kvalitních stop, které vedou po známých i zajímavých lokalitách.

Lesy jsou poněkud zdevastovány sněhovou kalamitou. Na stopách se najde hodně padlých stromů, nebo ulámaných a popadaných větví, ale všechny jsou dobře viditelné už zdálky a pokud se budete koukat, nemůže se vám nic stát. Do lesa se bát nemusíte. Co se mělo ulomit a spadnout už spadlo, a vzhledem k tomu, že nový sníh již nepřipadává, je již v lese bezpečno. Další větve a stromy již nepadají, nanejvíš vám za krkem přistane menší lavinka studeného sněhu. A to je přece příjemné osvěžení.

Pokud by jste se i přesto do lesa báli, je v okolí Humpolce vyjeto spousty stop i na otevřených pláních, po nichž vám jízda přinese v krásně mrazivém slunci stejné potěšení, jako jízda lesem.

A že nemáte doma lyže? Pche, trapná výmluva!!! Pan Rázek na střední zemědělské škole v Humpolci půjčuje lyže za více než příznivé ceny. A nejen lyže, ale i veškeré další vybavení. Všechno vybavení je kvalitní a nové, což můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Ceny jsou opravdu lidové. Telefon je: 565 532 019, nebo volejte přímo na mobil 608 482 110. Více info v samostatném článku zde.

Čtěte dále:   Fotbalisty Humpolce dál sráží mizerná koncovka. Chybí nám v ní klid, vidí Štěpán

Nyní si můžete prohlédnout pár fotografií z Humpolákova výletu tuto sobotu a neděli a přesvědčit se, že zimní příroda v okolí Humpolce je opravdu nádherná a že by byla opravdu nehorázná škoda zůstat se kopat do zadku doma.

Axl

25 thoughts on “Přestaňte lelkovat, vyražte bežkovat!

  1. No je to opravdu krasne, tedy az na to ze se musi behat, ale na sneznym skutru by to muselo byt super 🙂 PP

          1. PROTESTUJU!!!!!! Já mám dost práce sama se sebou, ještě abych pak toho lazara táhla na svých bedrech domů! Jen ať sedí na zadku a chlemtá si víno!

          2. Ja jdu dnes na fotbal a to myslim ze budu mit sportu na tento tyden az az, jo a jeste jsem byl vcera na bowlingu…nic se nema prehanet :))

  2. Nemůžu si vybavit, kde leží ta napodobenina antické zříceniny – to je někde (podle ostatních fotek) jak se jede po starý silnici na Jihlavu?
    Murlo

    1. Cha! To je domácí úkol. Schválně kdo na to příjde?

      Pršalovic rodina je z typování automaticky vyřazena, protože to ví. Ne aby jste to prozradili sičáci! 🙂

        1. Mě by to taky zajímalo..moc…plosim, plosiimmm… Jsem netušil, že něco takobého u nás existuje..

          1. Zdravim, koukam jako blazen – nenapadlo by mne, ze u nas na Vysocine bude nejaka takova anticka zricenina, nechcete to nekdo prozradit, kde to presne je ? Diky moc.
            VL.

          2. Hurá! Máme tu vítěze! Správně, dobře, skvěle!

            Jako prvni cenu si vyhrál ———> že můžeš být rád že víš kde to je. :))))

          3. juj..čupr..a kde to tam přesně a nebo stačí nahrubo je?? plosim, plosim.. *:)

          4. Za zámkem na Kamenici po polní cestě kolem zemědělců doprava, po minutí potoku přes pole doprava do lesa. U tábořiště se vydat jedinou volnou starou cestou skrz hustý lesík doprava a brzy by jste to měli uvidět mezi stromy. Dneska vám usnadní cestu běžecká stopa, kterou jsme tam o víkendu vyjeli. 🙂

            Taky se tam dá jít bývalou alejí.

            Berte to jako skvělou cestu za pokladem.

            Škoda že nemám GPSko, zadal bych sem souřadnice a bylo by to ještě zajímavější. Hruzíku, kdy mi to zaměříš? :))

            Dneska už je hrobka totálně zdevastována. Ještě před nedávnem tam byly krásne dveře s křížem do kobky a dvoje schody vedoucí do kaple. Byly tam i nějaké rozbité náhrobní desky. Dneska už je tohle všechno pasé. Schody byly strženy, dveře zmizely, stop do kobky se propadl. Taky někdo ukradl krásné kamené koule, které stály ještě tak před rokem u vchodu. Pomalu se to bortí a místní si to asi rozebírají na stavbu svých rodiných domků. 🙁

            Dlouho už to tam stát asi nebude. Pokud se tam vypravíte, tak při prozkoumávání si dávejte pořádnýho majzla. Stavba už je v dost tragickém stavu a každou chvíli může spadnout. Tak aby vás něco nemajzlo po hlavě.

            Jsem zvědavej kdy někdo ukradne ten pěkný kříž na střeše, který tam ještě jako jediný zůstal. :(((

          5. Prý to bylo obložené mramorem… No jo, co se dá dělat, někteří lidé prostě musí co není obehnaný ostnáčem s elektrikou bezpodmínečně ukrást. Národ kleptomanů? Murlo

          6. O tom kříži ses neměl zmiňovat, teď ho fakt někdo ukradne :))
            PP

          7. Třeba frrrr – ten chtěl vědět, kde to přesně je :)))

          8. no jasně… chystám batoh a jedu tam *:) … Já architekturu neničim.. já ji tvořim.. *:P

  3. Moc děkuji za podnět!Dnes jsem ve 12:30 vzal běžky a vyrazil.Přiběhl jsem v 16:00 hladovej jako vlk,žízeň taky velká.Ale nelituji,doporučuji směr Rozkoš a dále na Havl.Brod.Je tam docela projetá stopa.Příroda moc hezká,takové odpoledne si člověk nechá líbit:-)

    1. Taky bych rád vyrazil na běžky, ale nemám tip na dobrou trasu. Neporadíte někdo? Dal bych si tak 15 km 🙂
      Míra

      1. Právě jsme se vrátili. Dneska jsme jezdili kolem Jiřic a Petrovic. Tam se toho dá naběhat, kolik každému sedne. Je tam pěknás síť vyjetých stop, a můžeš tam křižovat klidně celý den. Svítilo sluníčko, příroda krásná, počasí akorát, i když se západem sluníčka už pěkně přituhovalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Informace z Městského úřadu v Humpolci

St Led 11 , 2006
V článku najdete několik nových informací z našeho městského úřadu. Zápisy ze schze rady města a poslední usnesení zastupitelstva. Oznámení o pronájmu bytu 1+0 v Humpolci Na Rybníčku, oznámení společnosti pro rozvoj Humpolecka, vyhlášení zahájení řízení o poskytování prostředků na podporu kulturní, sportovní, neziskové a sociální činnosti formou dotací z […]

You May Like

Témata