Sníh je stále jěště životu nebezpečný

Zima na Vysočině stále trvá a nechává o sobě vědět tragickým způsobem. Už devátou oběť si na samém prahu jara vyžádala ve Vilémově, kde zhruba šedesáticentimetrová vrstva sněhu v sobotu odpoledne zabila sedmiletého chlapce.

Neštěstí se stalo u rodinného domu, kde otec řezal u kolny dřevo a jeho dva synové mu pomáhali. Na mladšího z nich se nešťastnou náhodou z přístřešku zřítil šedesáticentimetrový sněhový převis, který chlapce zcela zasypal. Chlapci selhaly všechny základní životní funkce, zastavilo se mu srdce, nedýchal a byl v bezvědomí. Při příjezdu záchranářů byl chlapec v kritickém stavu, bez známek života. Při resuscitaci se srdeční činnost podařilo obnovit a byl převezen na anesteziologicko- – resuscitační oddělení pelhřimovské nemocnice. Lékařům se ale nepodařilo obnovit mozkovou činnost a chlapec v sobotu večer svým zraněním podlehl. Případ vyšetřují pelhřimovští kriminalisté. Zkoumají, jakým způsobem k tragédii došlo a zda jí nebylo možné předejít. Přesnou příčinu úmrtí určí až pitva.

I v dalších dnech hrozí akutní nebezpečí padajícho sněhu ze střech domů. Proto je na místě zvýšená opatrnost.

Čtěte dále:   Na D1 začal platit zákaz předjíždění kamionů. Policie hned zahájila kontroly

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Se sněhem mizí i trosky

Po Bře 27 , 2006
Minulý týden, jeden a půl měsíce po události, jež si jen zázrakem nevyžádala žádné zraněné, se zacaly odklízet trosky zimního stadionu v Humpolci. O odvoz sutin se pod dohledem soudního znalce stará firma EKO Logistics z Týnce nad Vltavou. V sobotu a neděli proběhla i přes nepřízeň počasí a déšť […]

You May Like

Témata