III.ročník Sletu čarodějnic v Humpolci

V neděli 30.dubna jsou zvány všechny zástupkyně Homo megeres na humpolecký slet čarodějnic. Přistávací plocha bude připravena na Horním náměstí.

V minulých letech byl o tuto významnou událost projeven značný zájem, a to jak ze strany samotných účastnic sletu, tak i ze strany jejich obdivovatelů a sympatizantů. Proto i letos jsou všechny divé ženy, jakož i jejich příznivci, zváni k čarodějnickému reji. Stejně jako vloni se všichni mohou těšit na průvod městem za doprovodu dechové hudby ZUŠ G.Mahlera. Na místě sletu pak bude zapálen čarodějnický oheň a celá akce vygraduje ohňostrojem. K tanci a poslechu budou hrát oblíbení Skaláci. Ani letos nebude chybět soutěž o “nejkrásnější” čarodějnici, pro děti je připraven zábavný program a letošní novinkou bude vystoupení šermířů. První čarodějnice na košťatech se objeví nad Humpolcem již v 17:00 hodin.


Pro všechny pravověrné bosorky máme připravený originální recept, jak získat svého milého. Podmínkou úspěšného očarování je provedení čarodějnického rituálu o samotě a právě na den 30.dubna.

Vezmi vypraný nežehlený čtverec čistého bílého plátýnka. Doprostřed napiš uhlem jméno toho, koho chceš k sobě připoutat. Pak na něj pokládej následující: větvičku vonného zimostrázu, jehož vůně vymaže z jeho hlavy vše zbytečné. Dále sedm suchých kuliček jalovce, rozmačkanou čistou skořápku z hnědého vejce – to abys zničila jeho obrannou auru. Seženeš-li, přidej kousek z kořene kosatce či gladioly – jako vábničku; k tomu utrhni tři mladé šťavnaté kopřivy, kterými odeženeš od něj všechny případné sokyně. Zcela navrch polož malý oblázek. Poté přehni do středu levý horní roh a vpíchni tam špendlík. Třikrát zblízka foukni na šáteček a pokračuj: pravý dolní roh, znovu jej připíchni a třikrát na něj foukni, následuje pravý horní roh a konečně levý dolní. Teď na složené kouzelné psaníčko polož obě ruce, zavři oči a soustřeď všechny své myšlenky na představu onoho muže. A zvolna opakuj:



„Volám tě, můj milý, volám tě zdáli,
srdce mi otevři, tvá jsem, můj králi.
Čáry a kouzla posílám z lásky
Nenech mne smutnou
Samota pálí“

Vyndej nyní špendlík a vyjmi z šátečku onen oblázek. Nyní svaž křížem protilehlé rohy tak, abys vytvořila jakýsi malý raneček. Ten pak nos týden při sobě. Povede-li se ti, dej onen oblázek dotyčnému – záleží jen na tobě, jak dalece ho dovedeš přimět, aby ho on měl u sebe – to je nejúčinnější. Minimálně ho dej na místo, kde on se vyskytuje. Špendlík nezahazuj ale schovej, po týdnu ho pak zabodni do onoho ranečku – ale pozor, má to velkou účinnost – zapichuješ se mu tím napevno do jeho myšlenek…


 

Čtěte dále:   Lepší ochrana před povodní: v Humpolci přibyla čidla, srážkoměr i hlásiče

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kauza sterilizace po roce a půl

Út Dub 18 , 2006
Koncem roku 2004 se Humpolcem přehnala vlna nesouhlasu s plány vybudovat sterilizační linku v prostorách bývalých stavebnin v Nerudově ulici. Investor se nakonec rozhodl linku vybudovat jinde, svou měrou k tomu přispěl i tlak humpoleckých občanů a vedení města. Humpolák o všem podrobně informoval, články najdete v archivu Podívali jsme […]

You May Like

Témata