Program humpoleckého kina na měsíc KVĚTEN

A máme tu květen, měsíc lásky. Můžeme se těšit na líbání pod rozkvetlou třešní, na muchlování na vyhřátých mezích – a také na spoustu krásných filmů v našem kině. A které to jsou?

úterý 1.5. 20:00


ZVEDÁ SE VÍTR – projekt 100


„Je to jemné a silné drama o tom, co se děje, když končí okupace. Je hořké i zuřivé, ale najdeme v něm i charakteristický Loachův humor.


Loach vrací do minulosti, aby poukázal na problémy současnosti, zvláště na britskou účast v irácké válce.  Příběh se odehrává v Irsku v letech 1919-23. Nečekejte však podobný historický film jako byl ve stejné době se odehrávající Michael Collins Neila Jordana. Ten se ve výpravné produkci zaměřil na hlavní aktéry boje za nezávislost. Loach střídmějšími prostředky a z jejich perspektivy sleduje osudy obyčejných Irů.  Režie: Ken Loach. Zlatá palma na MFF v Cannes 2006.           


BRIT/NĚM/IT/ŠPAN/FR/IR, 120 min, vstupné: 60,-Kč


 


středa 2.5. 20:00 – čtvrtek 3.5. 20:00


PRÁZDNINY PANA BEANA        


Katastrofa dostala svůj vlastní pas.


Svou neomezenou fantazii využívá k co nejkomplikovanějším řešením těch nejjednodušších problémů. Neortodoxní postup sice přináší řadu potíží, ale na konci série událostí, kterou by šlo také charakterizovat jako sled mimořádně nešťastných příhod, stojí vždy triumfálně jako vítěz – Bean, pravá filmová katastrofa. Bát by se měli především Francouzi, do jejichž země se vydává na prázdniny.


Původně chtěl pan Bean (Rowan Atkinson) na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Život tohoto škodolibého smolaře ani mimo hranice Velké Británie nijak nešetří, a tak se pohodová cesta změní v sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí promítáním jeho velmi peprného prázdninového deníčku na filmovém festivalu v Cannes.                                 
BRIT, 90min, vstupné: 70,-Kč


 


sobota 5.4. 17:30 – neděle 6.4. 15:00


PAST NA ŽRALOKA – pro děti          


Malý bezstarostný rybí kluk Panki má na korálovém útesu spoustu kamarádů, se kterými vymýšlejí jednu lumpárnu za druhou. Jednoho dne ale spatří Kordelii – tu nejkrásnější rybí slečnu, jakou kdy potkal. Zamiluje se. Ale zdaleka není jediný, komu se Kordelie líbí. Útesu vládne nebezpečný žralok Troy se svou partou stejně zubatých kamarádů. Ten slíbil, že neublíží žádné rybce, když si ho Kordelie vezme. S tím se ale statečný hrdina nehodlá smířit a rozhodne se s Troyem bojovat. Dokáže tak malá rybka získat lásku své vyvolené a zároveň ji i útes ochránit před divokým žralokem? Vtipná animovaná pohádka pro malé i velké diváky.


USA – český dabing, 77min, vstupné: 60,-Kč           


 


sobota 5.4. 20:00 – neděle 6.4. 20:00 – úterý 8.5. 20:00 – středa 9.5. 20:00


čtvrtek 10.5. 20:00 – sobota 12.5.  20:00 – neděle 13.5.  20:00


VRATNÉ LAHVE – filmový tip


Hrdinou Vratných lahví je bývalý učitel Josef Tkaloun. Definitivně se rozhodl opustit žáky, ale rozhodně se nehodlá smířit s pozicí důchodce, trávícího čas na lavičce v parku. Tkaloun je plný aktivity, nápadů i chlapských tužeb a nemíní zestárnout v nečinnosti. Navzdory nesouhlasu ženy Elišky, která se sarkastickým nadhledem komentuje všechny aktivity svého muže, Tkaloun přijímá brigádnické místo ve výkupu lahví menšího supermarketu. Malý prostor, kde se potkávají lahve s lahvemi a lidé s lidmi, je svébytným mikrosvětem, plným tragikomických osudů. Tkaloun dokáže být nejen jejich pozorovatelem… I když pod jeho režií situace občas dostávají poněkud groteskní obrysy.


Hrají: Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Macháček, Pavel Landovský,Jan Budař, Nela Boudová, Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Robin Soudek, Martin Pechlát, Božidara Turzonovová.


ČR, 100min, vstupné: 70,-Kč


 


úterý 15.5. 20:00 – středa 16.5. 20:00 – čtvrtek 17.5. 20:00


HORŠÍ UŽ TO NEBUDE


 „Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“


Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. Harold Crick není ještě připraven zemřít. Tečka.


USA, 120min                                                                                                                                                                


sobota 19.5. 20:00 – neděle 20.5. 20:00


GHOST RIDER


Nicolas Cage v roli ohnivého motorkáře! Akční film podle komiksové předlohy.


Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže – svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. Hrají: Nicolas Cage, Eva Mendes, Wes Bentley, Sam Elliott, Donal Logue, Peter Fonda.

Čtěte dále:   Letní kino - Dungeons & Dragons

USA, 100min, vstupné: 70,-Kč                                                                                                                                                              


úterý 22.5. 20:00 – středa 23.5. 20:00 – čtvrtek 24.5. 20:00


BESTIÁŘ                                                               


Nový film režisérky Ireny Pavláskové na motivy bestselleru Barbary Nesvadbové.


Bestiář je příběhem mladé ženy Karolíny, jejíž život pronikavým způsobem změní vztah se záhadným a neuchopitelným mužem Alexem. Je to vztah plný nejistoty a podivínských nejasností, vztah, který vyčerpává. Karolína se rozhodne vymanit se ze své citové závislosti a naučit se na jiných mužích, jak přestat být submisivní.. Chce být tím, kdo udává tempo, chce změnu rolí. Bude se chovat tak, aby měla věci pod kontrolou, bude nezávislá, bude víc brát než dávat! Záhy se ale ukáže, že toto není cesta. Jediný způsob, jak být nezávislý, je být sám sebou a nemít potřebu to nikomu „natřít“! Kdo by si myslel, že Bestiář je o bestii, tak  mu film ukáže, že to tak není. Film není pojímán se zacílením na ženské publikum, je to příběh, který chce oslovit  diváky napříč diváckým spektrem, nezávisle na pohlaví na věku.


HRAJÍ:            Danica Jurčová, Karel Roden, Marek Vašut, Miroslav Etzler, Tomáš Matonoha, Kryšof Hádek, Jitka Čvančarová, Petr Vondráček, Michal Dočolomanský, Kamila Moučková, Lukáš Jůza, Eva Sitteová, Jana Doležalová, Kateřina Pospíšilová…


ČR, 120min, vstupné: 70,-Kč                                                                                                                                                                


středa 23.5. 17:30 – čtvrtek 24.5. 17:30


ARTHUR A MINIMOJOVÉ -pro děti


Animovaná podívaná pro malé i velké.


Desetiletý Arthur zachraňuje domek, ve kterém žije s babičkou. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů… Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci. Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky.


FRANCIE – český dabing,100min, vstupné: 70,-Kč        


 


sobota 26.5. 20:00 – neděle 27.5.  20:00


300: BITVA U THERMOPYL


Film vychází ze stejnojmenného komiksu, který je dravým převyprávěním příběhu bitvy u Thermopyl, kde se spartský král Leonidas a jeho 300 věrných bojovníků utká s mnohonásobnou přesilou Peršanů pod vedením krále Xerxa. Odvážní Sparťané bojují až do poslední kapky krve, jejich odvaha a sebeoběť způsobí sjednocení Řeků, motivuje k porážce Peršanů a přispěje rozvoji demokracie na Peloponéském poloostrově. Slavný komiks ožívá za přispění nejmodernějších technologií, kombinujících živé herce a metodu modrého plátna, čímž dávný příběh odvahy opět povstává v celé své síle…


USA, 120min, vstupné: 70,-Kč                                                                                                                                                              


úterý 29.5. 20:00


ZRCADLO – projekt 100


„Je to manifest filmu, jehož středobodem je osobnost a cílem zobrazení její transcedence. Ta není pojednána v kategoriích filozofických, ale emocionálních; připomíná stav děcka, které se zabavuje před zrcadlem s vírou, že se za ním nalézá svět opravdovější a průkaznější.“ (Tadeusz Sobolewski). Vzácně osobní dílo Andreje Tarkovského vyvěrá z hloubi duše, vyvstává z intuitivního přebírání vzpomínek a podrobností utkvělých v paměti. Střepiny intimního vědomí se pojí s tokem dějin, z jejichž krutých stop, rozptýlených mezi křehkými obrazy paměti, se vyklene univerzální dimenze lidského údělu. (Galina Kopaněva). Režie: A.Tarkovskij  1974.


SSSR, 100min, vstupné: 60,-                                                                                                                                                       


 


středa 30.5. 20:00 – čtvrtek 31.5.  20:00


SEJMI ESO


Režisér ceněného thrilleru Narkotika Joe Carnahan přivedl na svět další originální podívanou, vzdáleně připomínající filmy jako Sbal prachy a vypadni nebo Podfuk. Ve svižné akční komedii plné vypointovaných dialogů a postav, z nichž se jen málokterá dožije závěrečných titulků, vyhrává ten, komu se podaří „sejmout eso“.


Tím esem je populární lasvegaský varietní umělec Buddy Israel (Jeremy Piven), kterému k jeho skvělé kariéře výrazně dopomohla mafie, za což jí teď hodlá poděkovat tím, že bude u soudu svědčit proti jejím špičkám. Za záchrannou brzdu se rozhodne zatáhnout mafiánský boss Primo Sparazza, který nabídne miliónovou odměnu tomu, kdo Buddyho sprovodí ze světa. Všichni proslulí nájemní vrazi se v tu chvíli vydávají po jeho stopě, aby si vylepšili rozpočet. Na Buddyho život by si v tu chvíli vsadili asi jen dva agenti FBI (Ryan Reynolds a Ray Liotta), kteří ho navzdory přesile nájemných odstřelovačů, agresivních magorů a rafinovaných zločinců v rukavičkách hodlají živého a zdravého dopravit do rukou spravedlnosti. Nebudou to mít jednoduché, protože na straně zla stojí mimo jiné rapper Common, slavná zpěvačka Alicia Keys (oba ve svých prvních filmových rolích) nebo Ben Affleck. Hvězdnou sestavu doplňuje ještě Andy Garcia v roli nadřízeného obou agentů. Všichni se stanou aktéry mimořádně krvavého dýchánku, v němž se brutalita spravedlivě střídá s humorem a několika opravdu nečekanými překvapeními.


USA,100min, vtupné: 60,-Kč                                                                                                                                                                        


V červnu uvidíte: 


V červnu uvidíte:díte  (ještě dál):



2.,3.DREAMGIRLS


5.,6.ROBINSONOVI – pro děti


5.,6.FONTÁNA


7. ROCKY BALBOA


9.,10.NEZNÁMÝ SVŮDCE


12.,13.,14.SPIDER MAN 3


16.,17. DIVOČÁCI


19. PAT GARRETT A BILLY THE KID


 20.,21.ALPHA DOG


23.,24. VE STÍNU BEETHOVENA


26. NA SEVER SEROZÁPADNÍ LINKOU         


30.PIRÁTI Z KARIBIKU – NA KONCI SVĚTA


 


V


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Varování pro řidiče

Ne Dub 29 , 2007
Server www.i-vysočina.cz vydal varování pro řidiče plánující dnes cestu po dálnici D1 směrem na Prahu. V úseku od 65.kilometru jeďte se zvýšenou opatrností, v místě se může vyskytovat skot, který v noci ze soboty na neděli způsobil tragédii. Čtěte dále:   Promítání filmu "Život začíná po stovce"

You May Like

Témata