Které projekty získají podporu programu LEADER 2007 ?

Dne 4.října zasedla výběrová komise MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka, která provedla hodnocení přijatých projektů v rámci Programu LEADER ČR 2007 dle předem daných kritérií. O den později pak proběhlo zasedání Programového výboru, které potvrdilo výsledky hodnocení projektů provedeného Výběrovou komisí.

Programový výbor ocenil kvalitní práci Výběrová komise, která zajistila skutečně objektivní výběr projektů a konstatoval, že vybrané projekty patří mezi ty, které nejvíce mohou napomoci naplnění strategických cílů regionu Humpolecka. Podpořené projekty jsou z malých obcí (předkladatelé z Humpolce se vzhledem k daným kritériím umístili až od 6. místa dále), z oblasti cestovního ruchu, kultury a samosprávy. V souladu s podmínkami programu LEADER ČR byl schválen též jeden podnikatelský projekt na pořízení techniky pro zlepšení životního prostředí v obcích a jejich okolí.


Seznam vybraných projektů dle počtu obdržených bodů:


1. Zemědělské družstvo Vysočina, Želiv
2. Svazek obcí mikroregionu Zálesí
3. JK Korzár Humpolec
4. Obec Jiřice
5. občanské sdružení Čtveráci


Programový výbor též vyjádřil přesvědčení, že dosavadní průběh realizace strategie Humpolecka z programu podpory LEADER ČR 2007 je dobrým signálem pro Ministerstvo zemědělství o připravenosti a schopnostech Humpolecka a výrazně se zvyšují šance MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka na úspěch ve druhé výzvě v programu LEADER z Programu rozvoje venkova, tzv. „velký Leader“, která bude vyhlášena v roce 2008.


Po úspěchu v tomto programu bude mít MAS k dispozici cca 10 mil. Kč ročně pro rozdělování místním aktérům po dobu 7 let! Dostane se tak na mnohem více subjektů než bylo možné podpořit z programu LEADER ČR. 


Plný zápis z jednání výběrové komise a zápis z jednání Programového výboru si můžete stáhnout na stránkách http://www.humpolecko.cz/


 

Čtěte dále:   Střelba, kozy a zpěv. Vánoční trh v Humpolci připomínal spíše jaro

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Přes bulharské hory na řecký ostrov Thassos III

Út Říj 16 , 2007
V Bulharsku se nachází mnoho přírodních jezer, a to především v horách. Také název bulharské Rily pochází z thráckého jazyka (kde „rila“ znamená „hodně vodnaté pohoří“) podle ledovcových jezer (okolo 200) a minerálních pramenů v podhůří. Krom toho zde pramení významné balkánské řeky, tekoucí do Černého i Egejského moře. Právě […]

You May Like

Témata