Humpolecká obchodní škola bude slavit 130.výročí

Střední škola SČMSD Humpolec si 17. května 2008 připomene 130. výročí svého vzniku. Zahájení se uskuteční v 10:00 hodin v budově školy. Na oslavu jsou zváni nejen bývalí a stávající studenti, ale i široká veřejnost.

Hosté si budou moci prohlédnout vybavení školy, zavzpomínat na doby studia, shlédnout doprovodný program, který připravují studenti. Při příležitosti oslav bude vydána brožura „Minulost a současnost naší školy“.


Vedení školy zároveň žádá všechny abiturienty o pomoc. Za dlouhé roky se na škole vystřídaly tisíce studentů a stovky učitelů, z nichž většina bydlí na již neznámých adresách, a proto jejich kontaktování není vůbec jednoduché. Pokud někteří z bývalých studentů mají na své tehdejší spolužáky spojení, prokázali by škole službu, pokud by je o srazu uvědomili.


Pro bližší informace o možnostech uspořádání setkání bývalých tříd  a akci jako celku kontaktujte ředitelku školy Mgr. Marii Loskotovou zde


 


Hlavním důvodem k založení tehdejší Pokračovací školy v roce 1878 se stal výrazný rozmach průmyslu ve městě, zejména pak potřeba odborných pracovníků pro soukenické dílny. Později se přidávaly další řemeslnické i obchodnické obory. Škola vystřídala během 130 let deset názvů. Poslední změna se dostavila před dvěma roky, kdy se učiliště přejmenovalo na Střední školu SČMSD.


Zřejmě nejslavnějším zdejším studentem byl světoznámý antropolog Aleš Hrdlička, který ve svých pamětech zálibně vzpomínal „na třetí lavici tam na kraji“.


 

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Humpolec zdraží odpady. Kdo ale třídí, dostane slevu

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Soutěž Májka Pelhřimovska roku 2008

St Dub 16 , 2008
Na Pelhřimovsku vyhlásila místní akční skupina Šipka soutěž Májka Pelhřimovska roku 2008, které se mohou zúčastnit obce mikroregionu, jednotlivci nebo skupiny z mikroregionu Pelhřimov. Čtěte dále:   Participativní Humpolec: Lidé chtějí sport a zábavu. Poprvé rozhodují o penězích

You May Like

Témata