Kdo získá Pohár starosty města Humpolec?

O víkendu se na umělé slalomové dráze Trnávka u Želiva konají závody v raftingu kategorie R4. V sobotu se jede slalom a závod hlídek, v neděli bude kromě závodů k vidění i pokus o rekord a VIP závod „O pohár starosty města Humpolce“.

Závody čtyřkových raftů Českého a Evropského poháru na umělé slalomové dráze nabídnou vedle slalomu a sprintu také tradiční závody hlídek a VIP posádek. V neděli chystají pořadatelé z klubu RK Stan ve spolupráci s firmou Gumotex a agenturou Dobrý den ustavující rekord v počtu mistrů světa na jednom raftu.


V pátek mohou závodníci využít od 18:00 do 19:30 slalomový kanál k tréninku, současně bude probíhat i prezentace. První posádky se na trať sobotního slalomu vydají v půl desáté, v půl třetí se uskuteční tradiční závod hlídek, o hodinu později se uskuteční vyhlášení. V šest hodin odpoledne odstartuje „Šťastná hodinka“, která potrvá až do vytočení tisícovky piv z pivovaru Ježek, který je partnerem závodů na Trnávce již desátým rokem. Proto je také v rámci oslav tohoto jubilea počet sudů určených pro „Šťastnou hodinku“ zaokrouhlen na deset. Po oba večery obstará zábavu oblíbený DJ Číba spolu se svými kolegy z posádky E.T. v síti, promítat se budou i videa z ME na Salze a z loňské Trnávky.


V neděli se vedle závodů ve sprintu uskuteční rovněž VIP závod O pohár starosty města Humpolec, ve kterém se představí vedle zastupitelů z Humpolce a sponzorů také posádka mediálního partnera závodu Sportovních novin či herecké týmy se Zdeňkem Podhůrským a Martinem Písaříkem. Po skončení VIP závodu proběhne ve spolupráci s firmou Gumotex a agenturou Dobrý den ustanovení oficiálního českého rekordu v počtu mistrů světa z jedné země na jednom raftu. Zastoupeni by měli být členové všech posádek, které od roku 2001 vybojovaly na světových šampionátech zlatou medaili. Jedná se o posádky Tygříci (2001 slalom, sjezd a celkové zlato), RK Trója (2001 sjezd, 2003 slalom, sjezd a celkové zlato), Jezinky (2003 slalom, 2005 a 2007 slalom, sjezd a celkové zlato) a Šamani 2005 a 2007 sjezd). Zdolání rekordu se uskuteční bezprostředně po vyhlášení VIP závodu v prostoru startu.

Čtěte dále:   Finále seriálu závodů Zlaté podkovy

Více informací k závodům na Trnávce naleznete na webu pořadatelů z klubu RK Stan


(Zdroj: http://www.sportovninoviny.cz/)


 


                

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Do Humpolce se sjedou jezdci z celé republiky

Út Čvc 1 , 2008
V jezdeckém areálu Školního statku Humpolec – Dusilov se ve dnech 11. – 13. července uskuteční jedny z nejvýznamnějších závodů olympijské jezdecké discipliny – všestrannost. Čtěte dále:   Benefiční běh na dvě rozhledny

You May Like

Témata