Dobrá zpráva pro běžkaře

Jste milovníci běžkového lyžování? Pokud ano, máme pro Vás dobrou zprávu … Pokud máte chuť si konečně vyrazit na běžky, a zrovna nemáte čas, náladu nebo možnost vyrazit na některé naše velehory, nevadí. Máte přiležitost si užít sněhu a bílé stopy, aniž by jste museli někam jet stovky kilometrů. V Novém Městě na Moravě se totiž bežkuje. Tamnější stopy jsou sjízdné!


Neoficiálně běžkařskou sezónu v Novém Městě zahájili již minulý víkend, kdy se začalo lyžovat kolem Fryšavy a Třech Studní. Oficiálně se začalo včera, kdy projel sněžný skůtr stopu od Skihotelu v Novém Městě pře Vlachovice, Tři Studně, kolem Medlova k rozcestí Nad Kadůvkem a zpět přes Fryšavu, Tři Studně a Sklené zpět ke Skihotelu. Bohužel mohl jet skůtr jen asi třetinu trasy se stopovačem. Nicméně stopa tu je. Nadýchaný prašan, který napadl během minulého víkendu se usadil, je ho tu nyní 10-20 cm, což je naštěstí pro lyžařskou turistiku dost.

Neváhal jsme tedy a dnes jsem si osobně vyzkoušel okruh kolem Třech Studní (jaký je lepší způsob jak oslavit Den Díkůvzdání, než pohybem na čerstvém vzduchu ve sněhu). Stopa není nijak hluboká a je dost rozrytá od neohleduplných pěších turistů, a tak je to někdy spíše o prošlapování si vlastní stopy. Ale bežkovat se dá vpohodě, a hlavně pro skalní nadšence je to po dlouhé době zase skutečný pohyb na sněhu a je zde totálně prázdno. Za celý den jsem potkat tři běžkaře, jinak tu bylo naprosto krásně a liduprázdno.

A proto doporučuji, pokud jste milovníky bílé stopy neváhejte a vyražte. Určitě se tam potkáme zítra i pozítří. Jenom pokud by jste se rozhodli o víkendu sem opravdu vyrazit, chce to vyrazit už v sobotu ráno, protože na neděli meteorologové předpovídají oblevu.

Čtěte dále:   Fotbalistům Humpolce se přestavba týmu vyplácí. Hlavně v utkáních na domácí půdě

Tak ahoj ve stopě! 🙂

Ráno na Třech Studních

Webová kamera na Třech Studních: http://www.e-vysocina.cz/cgi-bin/macro.file/kamera2.mbr/report

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Přednáška o finanční krizi na Střední škole SČMSD

Po Pro 1 , 2008
Střední škola SČMSD připravila pro své maturanty odbornou přednášku na velmi aktuální téma – světová finanční krize. Čtěte dále:   HRANIRUN 06

You May Like

Témata