Program humpoleckého kina na měsíc SRPEN

FILMOVÝ TIP: TWILIGHT SÁGA.
Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt?







































sobota 31.7.


20:00


neděle 1.8.


20:00


+


MUŽ VE STÍNU


Thriller z pera mistra historických románů Roberta Harrise přináší napínavý příběh spisovatele, který je najat na sepsání pamětí bývalého britského premiéra. Děj začíná nabírat nebezpečné obrátky krátce poté, co na opuštěnou zimní pláž známého amerického letoviska vyplaví moře mrtvolu jeho předchůdce na tomto literárním projektu. Netrvá dlouho a „duch“ si uvědomí, že přijetím atraktivní práce učinil strašlivou chybu: ukazuje se, že expremiér je muž, v jehož minulosti se skrývají tajemství, která mají sílu zabíjet.


Hrají: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall. Režie: Roman Polanski.


Vstupné: 70,-                                                          thriller / mysteriózní / drama   Velká Británie/ Německo/ Francie  130min


 


středa 3.8.


20:00


čtvrtek 4.8.


20:00


12


NEJLEPŠÍ Z BROOKLYNU


Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině.


Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona, které ztvárňují přední herecké osobnosti dneška – Richard Gere, Ethan Hawke (Gattaca, Training Day) a Don Cheadle (Dannyho parťáci).


Hrají : Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes.


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                                                 akční/ krimi/ drama    USA 130min


sobota 7.8.


20:00


neděle 8.8.


20:00


12


TWILIGHT SÁGA: ZATMĚNÍ                           filmový tip


Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt?


Hrají: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke,Ashley Greene. Režie: David Slade.


Vstupné: 70,-                                                                                            thriller / romantický / horor / fantasy        USA   135min


 


úterý 10.8.


20:00


středa 11.8.


20:00


 


o


CHLUPATÁ ODPLATA    pro celou rodinu


Pomsta nejlíp chutná, když je pěkně… chlupatá! Skvělá rodinná komedie plná neodolatelných gagů vás naučí, že pokoušet se bojovat proti matce přírodě, je předem prohraná bitva. Chamtiví developeři si budou muset uvědomit, že zelená není jen barva dolarů.  Brendan Fraser, hrdina dobrodružné trilogie Mumie, musí v roli stavaře nového projektu obytných domů čelit vzdoru těch, kteří jsou na místě stavby doma. Těch, kteří chtějí ve svém lese klid. Těch, kteří už nebudou couvat a kteří neváhají proměnit místo, kde žijí, v bojiště. Generál mýval velí útok!


Režisér Roger Kumble, známý českým divákům především svéráznou adaptací Velmi nebezpečných známostí, se tentokrát pustil do filmu, který potěší celou rodinu. Do hlavní role obsadil okouzlujícího Brendana Frasera, jehož dětské obecenstvo dobře zná z filmu Mumie. Zdatně mu sekundují Matt Prokop (Muzikál ze střední, Kancl) a Brooke Shieldsová (seriál Džungle rtěnek).


Vstupné: 70,-                                                                                                                                    rodinná komedie    USA  90min


sobota 14.8.


20:00


neděle 15.8.


20:00


 


o


A-TEAM


Plukovník John ‚HannibalSmith (Liam Neeson), poručík Templeton ‚Hezoun‘ Peck (Bradley Cooper), seržant Bosco ‚B.A.Baracus (QuintonRampage‚ Jackson) a kapitán H.M. ‚Šílenec‘ Murdock (Sharlto Copley) jsou odsouzeni vojenským soudem a vsazeni do vězení s maximální ostrahou za zločin, který nespáchali. Válečným veteránům se ale podaří z vězení uprchnout a ukrýt se v podzemí Los Angeles. Stanou se z nich vyděděnci, psanci v zemi, kterou léta chránili a za kterou bojovali. Stále na útěku před „spravedlností“ se z nich stávají žoldáci pomáhající lidem, kteří si jinou pomoc dovolit nemohou.


Velkolepá akční komedie, plná honiček, vtípků, digitálních triků vychází z populárního seriálu z osmdesátých let The A-Team, jehož autorem byli Frank Lupo a Stephen J. Cannell.


Hrají: Bradley Cooper, Liam Neeson, Sharlto Copley, QuintonRampage‚ Jackson, Jessica Biel, Patrick Wilson, Omari Hardwick, Brian Bloom, Dwight Schultz, Dirk Benedict. Režie: Joe Camahan.


Vstupné: 70,-                                                                                                                                           akční komedie USA  120min


úterý 17.8.


17:30


středa 18.8.


17:30, 20:00


o


KUKY SE VRACÍ                                             


Kuky se vrací je dobrodružný i poetický, rodinný příběh v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské fantazie.


Nejoblíbenější hračkou šestiletého Ondry je plyšový Kuky.  A právě toho mu maminka vyhodí do popelnice. Z Kukyho se totiž sype dřevitá vlna a to není dobré pro Ondrovo astma. Večer před spaním si Ondra představuje, jak se Kuky touží vrátit domů a co pro to všechno musí podniknout ve světě lesních zvířat a bytostí, která, na rozdíl od něj, nejsou na mazlení zvyklá.  A tak naivní dětská fantazie opřená o předškolní vědomosti a živená steskem po milované hračce spřádá dojemný a napínavý příběh o medvídkovi, který chtěl zůstat na poličce, ale musel se postavit na své plyšové nohy a stát se hrdinou.


Hrají: Oldřich Kaiser, Kristýna Nováková, Ondřej Svěrák, Filip Čapka. Režie: Jan Svěrák.


Vstupné: 70,-                                                                                                                          dobrodružná  komedie    ČR   100min


sobota 21.8.


20:00


neděle 22.8.


20:00


+


SOLOMON KANE       


Za smlouvu s ďáblem zaplatíš pekelnou cenu.


Kapitán Solomon Kane (James Purefoy) je mimořádně výkonný zabiják 16. století. Vyzbrojen pistolemi, mačetami a rapíry on i jeho muži hájí čest anglického království a ukájí krvelačnou žízeň v bojích na všech kontinentech. Setkáváme se s ním ve chvíli, kdy si klestí krvavou cestu hordami protivníků v exotickém městě v severní Africe. Když se ale se svými kumpány rozhodne dobýt tajemný hrad, nabere jejich cesta nečekaný obrat. Jeho muži jsou jeden po druhém zlikvidováni démonickými příšerami, až zůstane sám Kane. Stojí tváří v tvář nohsledovi samotného Ďábla (Ian Whyte), který se vynořil z hlubin pekla, aby odčinil svoji beznadějně zkorumpovanou duši.


Solomon Kane je temné, výpravné, akční fantasy, jehož námětem je sbírka povídek věhlasného amerického spisovatele Roberta E. Howarda– otce Barbara Conana.


A kde všude se Solomon Kane natáčel? Vedle ateliérů Barrandov a haly bývalé továrny TOS Hostivař film vznikal v těchto lokacích: na hradech Točník a Zvíkov, v Průhonicích, v umělých pískovcových jeskyních v Pustých Kostelech, v Ralsku, Jevanech, Horšovském Týně, Ladách v Podještědí a v Bechyni – Zářečí. V Čechách proběhlo celkem 60 z 62 natáčecích dnů a Solomon Kane je tak zatím posledním zahraničním filmem, který byl u nás natočen téměř celý. Zbylé dva dny se pak natáčelo ve Velké Británii.


Hrají: James Purefoy, Mark O’Neal, Robert Orr, Richard Ryan, Ian Whyte, Max von Sydow, Pete Postlethwaite, Marek Vašut. Režie: Michael J. Bassett.


Vstupné: 70,-                                                                                                                                             akční fantasy  FR 105min


 


úterý 24.8.


20:00


středa 25.8.


20:00


 


 


+


PREDÁTOŘI      


Robert Rodriguez, režisérský desperádo se stylovým rukopisem (Sin City, Grindhouse: Planeta Teror), stvořil zbrusu novou kapitolu Predátoří ságy. Přestože režii Predátorů přenechal Nimródu Antalovi, film se natáčel v jeho Troublemaker Studios, aby měl nad svým „dítkem“ co nejlepší dohled. Hlavní role se ujal držitel Oscara za film Pianista, herec Adrian Brody (King Kong, Svěrací kazajka), kterého doplňují herci jako Laurence Fishburne (Matrix), Topher Grace (Spider-Man 3) či Alice Braga (Já, legenda).


Elitní žoldák Royce (Adrian Brody) je unesen na neznámé místo, stejně jako další, zdánlivě náhodně vybraní jedinci. S výjimkou jednoho zneuznaného lékaře se však jedná o nejnebezpečnější zabijáky, žoldáky a odsouzené trestance, kteří byli na toto místo dopraveni pouze pro to, aby se stali živou kořistí pro novou rasu Predátorů. I když by nejraději pozabíjeli jeden druhého, musejí se, pokud chtějí přežít, proti společnému nepříteli spojit. Vedení skupiny se tak ujímá Royce a skutečný boj o přežití začíná…


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                                                                 sci-fi thriller USA  110min


 


sobota 28.8.


20:00


neděle 29.8.


20:00


 


12


POČÁTEK


Sny jsou branou k podvědomí člověka, branou jeho k nejtajnějším myšlenkám a touhám. V lidské mysli se skrývají tajemství nepoznaného, věcí, které ještě nevznikly, věcí, které ještě nikdo nevymyslel. A ve světě, kde je myšlenka tím nejmocnějším hybatelem je tím nejdůležitějším ukrást ji.


Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je ve svém oboru špička. Dokáže zcizit jakékoliv tajemství, jakoukoliv informaci z podvědomí během spánku dané osoby, kdy je mysl nejvíce oslabena. Takový život z něj však udělal uprchlíka, štvance ve světě, kde se za tyto zločiny platí hlavou a kde firemní špionáž nabrala nové nevídané rozměry. Když dostane nabídku, jež mu může vrátit zpět život, po kterém toužil, neodmítne. Úkol je však tentokrát o něco komplikovanější. Místo krádeže má Cobbův tým do mysli nápad vložit. Do hry však nyní vstupuje nebezpečný nepřítel, který předvídá každý Cobbův krok a může nepříjemně měnit pravidla hry.


Hrají: Leonardo DiCaprio, Joseph GordonLevitt, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger, Marion Cotillard, Pete Postlethwaite, Michael Caine, Lukas Haas, Taylor Geare, Talulah Riley. Režie: Christopher Nolan.


Vstupné: 70,-                                                                                                      mysteriózní  sci-fi    USA / Velká Británie 142min

Čtěte dále:   Promítání filmu "Život začíná po stovce"

           

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Na svém ledě se sklouznou i humpolečtí

Út Čvc 27 , 2010
Přesně úderem včerejší jedenadvacáté hodiny se rozburácely chladicí stroje na humpoleckém zimním stadionu. Čtěte dále:   Filmový klub: Gran Torino

You May Like

Témata