Z deníku policie

Další případ podvedené a okradené seniorky na Humpolecku.

 


V úterý 16. listopadu po třinácté hodině navštívila 83 letou ženu z Humpolecka nezvaná návštěva. Na okno u kuchyně stařence zaklepal cizí muž tmavší pleti. Pod záminkou předložení dokladů od vyúčtování elektřiny a odběru vody vnikl do kuchyně. Spolu s ním vešla i žena, která stařenku požádala o použití její toalety. Během hledání dokladů přišla do místnosti i druhá žena. Po odchodu této nezvané návštěvy stařenka zjistila, že se jí z kabelky z pokoje ztratila finanční hotovost ve výši 63 tisíc korun. Po pachatelích pátrají humpolečtí policisté.


 


Od počátku roku se jedná již o dvacátý případ podvedených a okradených seniorů na okrese Pelhřimov. V souvislosti s tímto případem připomínáme zejména starším občanům následující rady.



  • Nikdy neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi.
  • Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást.
  • Nepodléhejte lákavé vidině snadného zbohatnutí. Podomní nabídky výher v loterii nebo výhodných koupí odmítejte – v naprosté většině jde o podvod.
  • Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb (odečet plynu apod.) nechte si předložit jeho služební průkaz, nebo ještě lépe – zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. Dřív ho do svého bytu v žádném případě nepouštějte. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte.
  • Pořiďte si panoramatické kukátko, které vám umožní dobře si návštěvníka prohlédnout. Instalujte si na dveře bezpečnostní řetízek, který udrží dveře jen pootevřené. Některé věci tak můžete vyřídit bezpečněji.
  • Nemějte doma více peněz v hotovosti nebo velmi cenné věci. Peníze si raději uložte na účet do banky či spořitelny.

Zdroj: www.policie.cz


 

Čtěte dále:   Falešný telefonát za tři sta šedesát tisíc. Muž z Pelhřimovska přišel o peníze

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec zlomil odpor Vimperka v posledních sedmi minutách

Po Lis 22 , 2010
Velmi cenné vítězství vybojovali humpolečtí hokejisté v jihočeské přeboru. Čtěte dále:   Pozor na podvodné telefonáty

You May Like

Témata