Drahé pohonné hmoty ukázaly na zloděje a agresivní řidiče

1

Drahé pohonné hmoty ukázaly na zloděje a agresivní řidiče

zzzmapa2.jpg             

Jihlava – Pro řidiče je tankování pohonných hmot v České republice drahé. Cena nafty je téměř o korunu dražší než průměr v Evropské unii. Dlouhodobě vysoké ceny, které zvyšují náklady na podnikání, ale i rodinný rozpočet, proto začali Češi řešit tím, že si daleko víc hlídají spotřebu u svých vozů a vedou si evidenci ujetých kilometrů.

             „Vyvinuli jsme aplikaci, která je schopna zaznamenávat aktuální stav paliva v nádrži. Pomocí této aplikace Webdispečinku má majitel přehled o spotřebovaném palivu. Může tak odhalit krádeže nafty či benzínu a má přesné informace, kolik litrů bylo do vozidla natankováno,“ popisuje Tomáš Hoplíček z firmy HI Software Development, která se zabývá právě instalací těchto systémů do aut. V případě, že dojde ke krádeži paliva, majitel dostane upozornění ve formě SMS na svůj mobilní telefon.
Stále více firem a podnikatelů hledá možnosti, jak ušetřit na drahém palivu. Často se potýkají s tím, že zaměstnanci si natankují o několik litrů víc pro své soukromé účely, nebo jezdí takovým stylem jízdy, že spotřeba spáleného paliva je mnohokrát vyšší, než uvádí technický průkaz vozidla.
            Aplikace Webdispečink mimo běžné monitorování vozidel a tvorby knihy jízd umí nově analyzovat i styl jízdy řidičů a jeho výkon oznámkovat. Řidič tak pomocí těchto informací může svůj styl jízdy upravit tak, aby snížil spotřebu. Ta se zvyšuje při prudkém zrychlování a při nevyužití tzv. točivého momentu, který poskytuje vozidlu sílu k vyjetí různých kopců a terénních nerovností.

            „Za poslední půl rok jsme zaznamenali velký zájem o instalování systému, který umí online hlídat spotřebu vozidel. Firmy tak mohou ročně ušetřit desítky tisíc korun, a to není zanedbatelné,“ uzavírá Tomáš Hoplíček.

Čtěte dále:   Nová silnice z Humpolce na Brod uleví Věži a Skále

Kontakt: Tomáš Hoplíček, jednatel HI Software Development, tel. +420 603 271 678, e-mail: hoplicek@hisoftware.cz

Na Vysočině v minulém týdnu vzrostly ceny benzinu i nafty. Vyplývá to z pondělní statistiky společnosti CCS. Nejprodávanější benzin Natural 95 v kraji zdražil o dva haléře, a prodává se za 33,22 koruny za litr. V celé ČR jeho cena vzrostla v průměru o devět haléřů na 33,25 koruny za litr.

V rámci kraje lze Natural 95 nejlevněji natankovat v okrese Jihlava, v průměru za 33,15 koruny za litr. To je o 31 haléřů více než před týdnem. Naopak nejvíce za benzin zaplatí řidiči v okrese Žďár nad Sázavou, litr tam stojí průměrně 33,34 koruny (o 23 haléřů méně než před týdnem).

Cena nafty v kraji vzrostla o 20 haléřů a řidiči ji nakoupí za 32,77 koruny za jeden litr. Republikový průměr se zvýšil o 23 haléřů na 32,62 koruny za litr.

Nafta je v kraji nejlevnější v okrese Třebíč, v průměru tam za ní pumpaři inkasují 32,55 koruny za litr (o 35 haléřů více než před týdnem). Nejvyšší cenu diesel drží na benzinových pumpách v okresech Jihlava a Žďár nad Sázavou, kde se za jeden litr platí v průměru 33,10 koruny.

Průměrné ceny Naturalu 95 a nafty se vypočítávají z reprezentativního vzorku transakcí na karty CCS uskutečněných na všech terminálech na čerpacích stanicích v akceptační síti CCS v České republice, kterou k září 2010 tvořilo 2182 čerpacích stanic. Průměrné ceny se získávají jako podíly jednotkových cen za pohonné hmoty na všech terminálech v České republice, respektive v příslušném kraji, a celkového počtu terminálů. Hodnoty neovlivňuje využívanost čerpací stanice motoristy ani objem načerpaných pohonných hmot.

zdroj: MEDIAFAX

zdroj: www.i-vysocina.cz

Petr

One thought on “Drahé pohonné hmoty ukázaly na zloděje a agresivní řidiče

  1. To je článek nebo reklama??
    Jinak Webdispečink je zařízení naprosto nepoužitelné. Měří absolutně nepřesně, má časté poruchy a opravy trvají několik týdnů. Rozhodně ji nedoporučuju!
    Spolehlivě funguje například zařízení zn. Princip, http://www.princip.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Chřipka v okrese: Nástup epidemie je otázkou týdnů

Po Led 24 , 2011
Pelhřimovsko – Chřipková epidemie se Pelhřimovsku zatím vyhýbá. Čtěte dále:   Prezident si v Jihlavě vyzkoušel biatlonovou střelbu, při běhu ho chytila křeč

You May Like

Témata