Z deníku Policie

Krádeže v obchodech. Vytěžení lesa. Nehoda čtyřkolky. Jízdy pod vlivem alkoholu.

14.4
Pelhřimovsko – Pelhřimovští policisté objasnili několik krádeží zboží v prodejnách potravin.
V květnu loňského roku nakupovala jednačtyřicetiletá žena ještě s dvěma muži v Penny Marketu v Humpolci. Různým zbožím naplnila trojice tři nákupní koše a když došli k pokladně, vyložili zboží na pási. Poté potřebovali  zaměstnat pokladní a proto chtěli nakoupit ještě větší množství cigaret. Mezitím se jeden z mužů snažil odvézt zboží do vozidla. Toto se mu nepodařilo a proto povedená trojice rychle odjela osobním vozidlem. Zboží, které chtěli z obchodu odnést, bylo v hodnotě 14.000 korun.
   Ještě téhož dne se tato trojice objevila v Jihlavě v prodejně COOP. I tady vyrovnali nakoupené zboží na pás a poté část namarkovaného zboží odnesli do auta s tím, že se pro zbytek zboží vrátí. Pro zbylý nákup se však již nevrátili a ujeli s částí nezaplaceného zboží v hodnotě 7.500 korun.
Následující květnový den se podvodníci objevili v obci na Havlíčkobrodsku, kde obdobným způsobem jako v Jihlavě, "nakoupili" zboží za více než 10.000 korun
   Jednačtyřicetiletá žena a čtyřiatřicetiletý muž, oba z Kolína, byli obviněni z trestného činu krádeže.

12.4

Kletečná – Policisté z Obvodního oddělení v Humpolci přijali trestní oznámení na neznámého pachatele, který vytěžil a odcizil dřevo v k.ú. obce Kletečná v místní části Šimonicko.
Ke krádeži dřeva došlo během prvních třech měsíců letošního roku. Pachatel neoprávněně nejprve vytěžil a poté i odcizil celkem 33 ks různých druhů stromů v celkovém množství 13,8 m3. Pachatel způsobil škodu ve výši 12.000 korun.

11.4

Krásné počasí vylákalo motorkáře na projížďku

PELHŘIMOVSKO: Motorkář utrpěl těžké zranění  

          V loňském roce policisté na Pelhřimovsku zadokumentovali 12 dopravních nehod s účastí motorkářů. Z toho dvě nehody byly způsobeny na čtyřkolkách. Bilance zranění byla dvě těžká a osm lehkých zranění.
        Motocyklisté patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu a případný střet s vozidlem nebo s pevnou překážkou skončí ve většině případů úmrtím nebo těžkým zraněním motocyklisty. Základní podmínkou bezpečné jízdy na motocyklu je používání prvků pasivní bezpečnosti. Důležitá je přilba, vhodné oblečení s reflexními prvky, pevná obuv a vhodné rukavice. Ale ani sebekvalitnější výbava není zárukou bezpečného návratu, zejména pokud nezkušený motocyklista příliš riskuje a pokud nepřizpůsobí rychlost své jízdy stavu pozemní komunikace, hustotě provozu a počasí.
  
        Při jízdě na motocyklu je nutné dbát zvýšené opatrnosti. Riziko nehody se zvyšuje  pokud je na vozovce spadané listí, olejové skvrny, dilatační spáry na mostech nebo je povrch silnice pokrytý dlažebními kostkami. Tato rizika se zvyšují při změně počasí, zejména pokud je povrch vlhký. Důležité je dobře reagovat v případě, kdy dochází ke střídání povrchu vozovky – asfalt – beton – dlažební kostky.
 
         Motorkářská sezóna je teprve na začátku, a proto policie všechny řidiče upozorňuje, aby dbali opatrnosti a jízdě věnovali zvýšenou pozornost. Všichni, kteří usedají za řidítka svých silných strojů, by si měli uvědomit, že zdraví a život jsou nenahraditelné a nejcennější hodnoty, které člověk má. Proto je důležité, aby řidiči motocyklů jezdili s rozumem a nikdy nepřeceňovali své síly. Na silnicích se objevují stále více motocyklisté a řidiči čtyřkolek, kteří nemají s tímto druhem vozidel zatím žádnou zkušenost, takže velice často přecení své síly a jízda končí havárií, nebo bohužel i s následky nejtragičtějšími. 
 
    Tyto dva víkendové dny se staly na Pelhřimovsku dvě nehody s účastí motorkáře a čtyřkolkáře.
   
     V neděli 10. dubna v ranních hodinách jel řidič čtyřkolky Tomahawh v obci Světlice. Během jízdy se plně nevěnoval řízení svého vozidla. V důsledku opilosti vyjel se čtyřkolkou vlevo mimo vozovku a narazil do stromu. Při nehodě byl lehce zraněn 35letý řidič. Dechová zkouška byla pozitivní s výsledkem 1,43 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil v nemocnici odběru krve.
AAAMOTO.jpg

11.4
Humpolec, Kamenice nad Lipou – V neděli při běžné kontrole zadrželi policisté dva hříšníky, kteří v té době  neměli co dělat co dělat za volantem.
      Před 20,00 hodinou kontrolovali řidiče vozidla peugeot policisté v Humpolci. Při dechové zkoušce se ukázalo, že řidič je pod vlivem alkoholu. Přístroj Dräger při první dechové zkoušce odhalil 1,03 promile alkoholu v dechu, při následných zkouškách pak 0,82 a 1,31 promile alkoholu v dechu. Muž se podrobil vyšetření a odběru krve v nemocnici v Pelhřimově.
      O dvě hodiny později zastavili policisté z Obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou řidiče vozidla peugeot v ulici Komenského v Kamenici nad Lipou. Tento řidič nepředložil policistům řidičské oprávnění. Následně policisté zjistili, že ani nemohl, protože od února letošního roku mu byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 18 měsíců. Policisté zahájili úkony trestního řízení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí a věc bude řešena ve zkráceném přípravném řízení. 

Čtěte dále:   Zloděj si odnesl ze zahrady ve Vilémově ratanový nábytek

Další nehody z Vysočiny:

AAAnehoda1.jpg
Řidič byl lehce zraněn.
 V sobotu v odpoledních hodinách jel řidič vozidla Praga V3S ve směru od obce Červená Řečice směrem na Pelhřimov. Při jízdě na přímém úseku v klesání překročil nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, nezvládl řízení vozidla a přejel do protisměru. Vyjel mimo vozovku, kde na nezpevněné krajnici urazil dopravní značku a vodící sloupek. S vozidlem pokračoval po svahu dolů, kde porazil několik listnatých stromů a na louce se s vozidlem převrátil na levý bok. Řidič vozidla byl lehce zraněn a byl převezen do nemocnice v Pelhřimově. Při nehodě uniklo z vozidla 5-10 litrů nafty. Na místě byl zástupce Odboru životního prostředí. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Hmotná škoda byla odhadnuta na 45.000 korun.
AAAnehoda2.jpg
Tři lehká zranění
 V sobotu krátce po 21,00 hodině se stala dopravní nehoda při výjezdu na hlavní silnici u Nové Vsi u Božejova.
Řidič vozidla Škoda Octávia jel po silnici I/34 z Božejova v daném km odbočoval vlevo na místní komunikaci, která vede do obce Nová Ves. Při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě vozidlu Audi S5, které jelo ve směru od obce Pravíkov. Došlo ke střetu vozidel. Při nehodě byl lehce zraněn řidič octávie a také jeho dva spolucestující utrpěli lehké zranění.
U řidiče octávie bylo zjištěno, že požil alkoholické nápoje. Následně se řidič podrobil lékařskému odběru krve. Hmotná škoda byla vyčíslena na 898.000 korun.
AAAnehoda3.jpg
"Zaparkoval vedle senážního vozu"
 Ke kuriózní nehodě vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod v neděli nad ránem. Řidič (21) vozidla Škoda Octávia jel ve směru od Rynárce k Pelhřimovu. V levotočivé zatáčce se plně nevěnoval řízení vozidla a vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do sloupu telefonního vedení. Pokračoval však dál a narazil do oplocení areálu firmy Agrozet. Oplocením projel a narazil do senážního vozu, který byl odstaven v areálu firmy.
Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Při nehodě byl lehce zraněn řidič octávky. Hmotná škoda byla vyčíslena na 115.000 korun.

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Mezinárodní den památek a historických sídel

So Dub 16 , 2011
Sobota a neděle 16-17. dubna 2011 od 10:00 do 17:00 / 15:00 hod. na hradě Orlík Čtěte dále:   Opilý řidič v Humpolci najel do garáže, dveře ale byly zavřené

You May Like

Témata