POZVÁNKA NA FARMÁŘSKÝ TRH – PÁTEK 16. LISTOPADU

15

Tento pátek Vás letos naposledy zveme na humpolecké Horní náměstí na farmářské trhy. Přijedou z Netína s kuřaty i králíky, budou hovězí líčka i vepřová kolena a uzenina z Terešova. Sýry ovčí i kravské, dále lákavý rybí sortiment z Líšna. Možná budou tentokrát grilovat doopravdy. Pan Lekavý přiveze víno, paní Bogdanová z Pacova koření včetně pravé vanilky. Dále můžete nakoupit dřevěné hračky, vařečky nebo ořechy na vánoční pečení. Přijďte si letos naposled užít atmosféru farmářského trhu a nakoupit dobré jídlo s lokálním původem, přímo od výrobců.

Dále můžete nakoupit:
– jogurty, Francimel, sýry, máslo, mléko z mléčné farmy Netín
– slovenské ovčí sýry, bryndzu, korbáčiky
– masné výrobky a uzeniny z Terešova
– farmářský tvaroh, Mamáčky, mléko, sýry z farmy Brodinových z Úhořilky
– slovenské a maďarské klobásy
– trvanlivé uzeniny
– sezónní ovoce a zeleninu i v biokvalitě
– čajové kúry
– med od pana Kubíčka
– výrobky z rakytníku
– víno z Moravy
– sortiment zdravé výživy
– koření
– košíky a proutěné výrobky
– výrobky z keramiky
– výrobky ze dřeva
– žampiony
– sušené plody a ořechy, přírodní, solené, v čokoládě, v karamelu či v jogurtu

myska

15 thoughts on “POZVÁNKA NA FARMÁŘSKÝ TRH – PÁTEK 16. LISTOPADU

  1. Nemohlo by se tomu říkat spíš sedlácký trh, když se snažíme vracet k tradičním potravinám a „našim“ zemědělcům a „českému“ venkovu?

      1. Tradice Emila Nádeníčka s prací s přívlastky 🙂 …… To co se od středověku koná pod názvem trh je pořád trh. Můžem tomu říkat farmářský, sedlácký, agro nebo jakkoliv jinak – pořád to bude trh.

        1. Bohužel jste trošku mimo. Nejde o větný člen přívlastek, ale o přídavné jméno. Přídavné jméno má v tomto případě, kde se dost pracuje se symboly a hodnotami, dost velký význam. Na trh, který se nazývá sedláckým nebo zemědělským, bych šel mnohem raději než na farmářský.

          1. Mimo jste Vy. Nejde o vetny clen, ale o ten, no jak se to …. no …….. ten privlastek 🙂

          2. No vydíte a já bych zase nešel na sedlácký nebo zemědělský trh. Sedláci jsou troubové a zemědělci zase nemakačenkové a zloději. Ještě tak možná to agro, to bych možná snesl. Ale dle mého zní farmář jako mnohem poctivější živnostník, než sedlák nabo zemědělec. 🙂

          3. 4ečský ekvivalent k slovu farmář je zemědělec či rolník.Dřív tu byly sovětské výrazy dnes anglické

          4. Jo, proti rolnickým trhům bych také nic neměl. Ale ty zemědělské fakt ne.

          5. Je dobře, že v tom máte jasno a nic Vám nebrání v anonymním urážení lidí okolo. To jste jistě silná osobnost. Být Vámi bych byl s trouby a podobnými výrazy opatrnější. Ten, kdo píše ve slově vidět „y“, má vždy jednoho troubu poblíž – mrkněte se na něj, je v zrcadle.

    1. Dobrý den, posílám vám svoji verzi receptu Zdeňka Pohlreicha:

      Na 1kg líček:
      6 plátků anglické slaniny, 2 cibule, 2 větší mrkve, 1 petržel, kousek celeru, červené víno na podlití, hovězí vývar.
      Na rostlinném oleji osmažte plátky slaniny a dejte stranou. Na tomto výpeku prudce opečte důkladně osušená (pěkně zhnědnou) a opepřená líčka, aby se zatáhla. Vyndejte líčka, osmažte cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, vraťte líčka a slaninu do hrnce, podlijte červeným vínem, nechte chvíli probulat a přilijte vývar. Dejte do trouby a přikryté nechte dusit na 180 stupňů do změknutí, přibližně hodinu a půl. V této chvíli můžete mít hotovo, můj tip ale je vyndat z omáčky pár koleček mrkve, maso a slaninu a omáčku přes síto propasírovat. Horkou omáčku poté zahustěte přidáním pár kousků studeného másla. Podávejte s bramborovou kaší.
      Tip k podávání: 1 mrkev nakrájím na nudličky a lehce zkaramelizuji na troše másla a hnědého cukru, tak aby zůstala křupavá. Dochutím solí citrónovou šťávou nebo balzamikem. Spolu s jarní cibulkou je to hezká dekorace k podávání. Zdeněk Pohlreich v ještě přidává osmažené žampiony ale i bez nich je to dobré dost.
      Dobrou chuť,
      K. Křížová

      1. Hlavně je třeba respektovat některá Zdeňkova doporučení:
        – nesyp tam toho jak Babica
        – nesol to jak chodník
        – nehrab se v tom jak študák v p**e
        – neměj to studený jak tělo starý ženy
        – nebuď zarostlej jak rezervní Kristus
        A hlavně skřížit brambory s filckama. Oni se pak sami škrabou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Next Post

Basketbalisté Humpolce v lize vítěznou cestu nenalezli

St Lis 14 , 2012
Tento pátek Vás letos naposledy zveme na humpolecké Horní náměstí na farmářské trhy. Přijedou z Netína s kuřaty i králíky, budou hovězí líčka i vepřová kolena a uzenina z Terešova. Sýry ovčí i kravské, dále lákavý rybí sortiment z Líšna. Možná budou tentokrát grilovat doopravdy. Pan Lekavý přiveze víno, paní […]

Témata