Akce probíhající v červnu v Humpolci a okolí

2

Výstavy, koncerty, festivaly..

Výstava modelů letadel

Sobota  01.06.2013 Neděle 09.06.2013

 Místo konání: Kaliště, rodný dům G.Mahlera

Rodný dům G.Mahlera v Kalištích tentokrát připravil výstavu modelů letadel a helikoptér. Přijďte se podívat především se svými dětmi na tuto výstavu.

Jazzový koncert

Středa 05.06.2013 19:30

Místo konání: Humpolec, výstavní sál muzea na Dolním náměstí

MěKIS v Humpolci Vás zve na jazzový koncert, na kterém vystoupí Vít Křišťan (klavír, zpěv) spolu s Jaromírem  Honzákem (basa) a Romanem  Vichou (bici). Speciálním hostem  bude skvely kytarista Marek Kadziela z Polska.

Koncert proběhne v rámci turné, na jehož začátku kapela křtí svoji první vydanou desku (3.6. v Praze). 

Můžete se těšit na repertoár vybraný z tohoto nového CD. Hudba je z většiny rytmicky živá, podmanivá, energická a především velmi melodická.
Zazní také zpívané písničky a melancholičtější, náladové až meditativní pasáže

FOLKALIŠTĚ – III.ročník folkového festivalu

Pátek 07.06.2013 Sobota 08.06.2013

Místo konání: Kaliště, areál chalupy Na Bělici

Třetí ročník folkového festivalu FolKaliště bude opět dvoudenní. Postupně sledujte další plakátování, webové stránky, facebook. Vstupenky budou samozřejmě v předprodeji – v letošním roce včetně jednodenních. A koho jsme na letošní ročník pozvali? Pátek 7.6. – A.M.Úlet, Pepa Štros, Passage, Marien a Spirituál Kvintet Sobota 8.6. – Noaco, Rolničky, Přelet M.S., Pocity, Falešná karta, Pouta, Devítka, Nezmaři a Robert Křesťan s Druhou trávou. O zvuk se tradičně postará Míra Hron, páteční program uvádí Pepa Štros a sobotním programem Vás provedou Jindřiška a Honza Brožovi.

začátek: 7.6. ve 18:30
              8.6.  ve 14:00

 

folkový festival FolKaliště – program:
pátek: A.M.Úlet, Pepa Štross, Passage, Marien, Spirituál kvintet
sobota: Noaco, Rolničky, Přelet M.S., Pocity, Falešná karta, R. Křesťan a Druhá tráva, Pouta, Devítka,  Nezmaři.

vstupné:  pátek: 160Kč, sobota: 230 Kč, permanentka na oba dny: 320 Kč.

Kontakt

Jméno: Kutiš Jiří
E-mail: Kutisjiri@seznam.cz
Telefon: +420 602 109 897

PO ŠKOLE…

Sobota 08.06.2013 Čtvrtek 20.06.2013

Místo konání: Humpolec, Výstavní sál Muzea Dr. A. Hrdličky Horní náměstí

Středisko volného času v Humpolci pořádá 5. výstavu, na které uvidíte, jak děti tráví volný čas v zájmových kroužcích a podíváte se, co SVČ připravuje na příští školní rok

zdroj: www.infohumpolec.cz

Festival Haškova Lipnice 2013

sobota, 15.6.2013

Místo konání: Lipnice nad Sázavou

Festival divadla, hudby a lidové zábavy s tradicí, která se datuje až k sedmdesátým letům minulého století se letos vrací do areálu amfiteátru pod hradem v Lipnici nad Sázavou. 
www.haskovalipnice.info

Festival Bernard Fest 

pátek – sobota, 22 – 23.6.2013

Místo konání: Humpolec

19. ročník hudebního festivalu, více na www.bernardfest.cz

Akce v Želivě:

OHNIVÁ SCHOW, ŠERM, NOČNÍ PROHLÍDKA KLÁŠTERA 15.6.2013

VSTUPENKY:

dospělí – 110,-Kč

senioři, studenti od 15 let – 80,-Kč

děti od 6 do 15 let 50,-Kč

REZERVACE A PŘEDPRODEJ:

731 598 985, 565 381 259 

Exercicie P. Elias Vella 17. – 21.6.2013

P. Elias Vella, OFM Conv. je řeholní kněz, františkán minorita. Vystudoval teologii na Lateránské universitě v Římě. Byl provinciálem minoritů na Maltě (1974- 1980) a farářem v St. Paul’s Bay (1980-1986), poté sedm let arcibiskupským delegátem pro řeholní život. Nyní je dvanáctým rokem hlavním exorcistou své diecéze a zároveň presidentem Diecézní komise pro okultismus a satanismus. Je autorem mnoha knih na různá témata duchovního života. Většinu času tráví na cestách po celém světě, vede exercicie a semináře převážně na téma vnitřní uzdravení a služba osvobození od Zlého. 

Čtěte dále:   FIMFÁRUM, TOMÁŠ PODRAZIL & STUDIO DAMÚZA

Prosíme dobrovolníky, kteří mají tužbu sloužit a rozdávat radost modlitbou, hudbou, zpěvem, …, aby to uvedli v přihlášce. Pán Bůh zaplať. Děkujeme 🙂

přihlášky na webu: www.zeliv.eu

Seminář Mr.Thomas Paul 26. – 30.6.2013

Mr. Thomas Paul je laický misionář z Indie, původně strojní inženýr. Intenzivním způsobem zažil dotek Ducha Svatého a dal se s podporou své rodiny zcela do služeb Božích. Od té doby uskutečnil již více než 300 exercicií pro biskupy, kněze, řeholníky a laiky na celém světě. Současně během let na těchto místech vyvinul mnoho Eucharistických adoračních středisek, kde stále probíhá adorace.

Všichni toužíme býti obdarováni Duchem svatým, ale někteří si často klademe otázky, jak tyto dary rozpoznat a jak s nimi pracovat. Na tomto formačním semináři nám Thomas Paul pomůže zodpovědět tyto otázky a zaměří se na to, jak se svými dary pracovat v životě pro dobro lidí a církve.

přihlášky na www.zeliv.eu

Festival Musica Figuranta 2013 – od 22.6

V letošním roce vstupuje Musica Figurata, festival duchovního umění v srdci Vysočiny, do čtvrtého ročníku. V želivském klášteře proběhla během zimy rozsáhlá oprava ambitů, s cílem zlepšit fyzický, morální a architektonický stav významné části této národní kulturní památky. Veřejnosti je poprvé zpřístupněn výběr z obrazových sbírek želivského kláštera. Řada obrazů bude vystavena poprvé po několika desítkách let. Klášter získává další působivé místo, které se v zápětí rozezní koncerty letního festivalu. 

Festival letos zahájíme už v sobotu 22. června. Novou expozici v ambitech během slavnostního zahájení představí historik umění Martin Šanda.
Prvním koncertem festivalu bude vystoupení Pražských pěvců, vítěze osmi mezinárodních sborových soutěží, kteří do Želiva přijíždějí (6/7) s programem inspirovaným duchovní poezií arménského světce a básníka Sv. Řehoře z Nareka. Pražští pěvci uvedou ‚Koncert pro sbor‘ Alfreda Schnittkeho, dílo hluboké mystické krásy.  20. července se můžeme těšit na recitál Aleny Hönigové, cembalistky a klavíristky a barytonisty Raitise Grigalise (Lotyšsko/ Švýcarsko), kteří pro letošní léto v želivském klášteře připravili zbrusu nový projekt z písňové tvorby Roberta Schumanna a klavírních sonát Franze Schuberta. Skladby uslyšíme v podání na historický kladívkový klavír Broadwood.  Milovníci staré hudby se mohou těšit také na vystoupení Capella Mariana (27/7), mladého souboru, který se pohybuje na evropské interpretační špičce. V letošním roce Capella Mariana představuje premiérový projekt z díla jednoho z nejvýznamějších představitelů renesanční hudby, Jeana Richaforta, Requiem in memoriam Josquin Desprez, zkopmonovaném pro zádušní bohoslužbu za Richafortova učitele a mistra renesanční polyfonie, Josquina Despreze. Do krásné a v Čechách málo prováděné tvorby Josquina Despreze nahlédneme v letošním roce ještě jednou – v podání souborů Versus a Capella Ornamentata uslyšíme 3. srpna mimo jiné Josquinovu Stabat Mater.

Bohatý program bude mít též každoroční vzpomínka na kněze a řeholníky vězněné v želivském internačním táboře v letech 1950-1956, Pouť smíření (3/8).  V rámci Pouti smíření letos představíme vzácného hosta, spisovatelku Edu Kriseovou, která nám přiblíží své vzpomínky na období psychiatrické léčebny v Želivě v autorském čtení ze svých želivských próz – Křížová cesta kočárového kočího.

Festival letos zakončíme ve spolupráci s vynikajícím Pražským barokním souborem, který uvede výběr z triových sonát Jana Dismase Zelenky a současníků. Na festivalu se letos poprvé představí také soubory Musica da Chiesa a EnsembleSporck.

 

Těšíme se s Vámi na shledanou,

Kanonie premonstrátů Želiv

Více zde: http://www.musicafigurata.cz/

Petr

2 thoughts on “Akce probíhající v červnu v Humpolci a okolí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Velká voda se většině území Vysočiny vyhnula

Po Čvn 3 , 2013
S ohledem na mimořádnou situaci, kterou v současné době v souvislosti s vydatnými dešti řeší sousední kraje informuje Kraj Vysočina o situaci v regionu. Situace na tocích v Kraji Vysočina během víkendu, ani nyní nevyžaduje žádná mimořádná opatření, i přesto jsou složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina v pohotovosti. Čtěte […]

You May Like

Copyright All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Témata