Festival Petra Dvorského začíná už tuto sobotu

Už tuto sobotu začíná v Jaroměřicích nad Rokytnou další v pořadí už 15. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského. Vyhlášená kulturní událost roku potrvá v Kraji Vysočina až do 17. srpna a program festivalu nabídne řadu tuzemských i zahraničních pěveckých hvězd a vystoupení talentovaných hudebníků.

Kromě zámku a zámecké zahrady budou tvořit kulisu koncertů také Dalešický pivovar, zámek Valeč u Hrotovic nebo jaroměřický chrám sv. Markéty. Záštitu nad festivalem převzali prezidenti Česka a Slovenska a jeho konání opět finančně podpořil také Kraj Vysočina.

 

 
 

Zahajovací koncert bude tentokrát v čistě mezinárodním obsazení. Sopranistka Janai Brugger a tenorista Brian Jagde pod taktovkou italského dirigenta Sebastiana Rolliho zazpívají árie a duety převážně z díla Pucciniho a Verdiho. Koncert se koná tradičně pod širým nebem v zahradě zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou od 20 hodin.

 

Podrobný festivalový program včetně doprovodných aktivit a více informací o jednotlivých interpretech naleznete na http://www.arskoncert.cz/mhfpd/cz/

 

 www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Klavírní recitál Matyáše Nováka - Koncert k Roku české hudby

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Letní Hudební mini festival v Humpolci

St Čvc 31 , 2013
Hotel Fabrika v Humpolci zve na hudební mini festival od 3.8.2013 do 31.8.2013 Čtěte dále:   Chovatelská výstava zvířat

You May Like

Témata