Vladimír Novotný: Vysočina je zatím spokojená s vývojem daňových příjmů

Poslední přehledy srovnání vývoje daňových příjmů Kraje Vysočina vypadají optimisticky. Na konci dubna bylo na krajských účtech oproti stejnému období loňského roku o 19 miliónů více.

„V průběhu měsíce května se skutečné plnění daňových příjmů dále zlepšovalo, v současné době máme na účtech o 32,1 miliónů více než ve stejném obdobím loňského roku,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast financí a grantové politiky Vladimír Novotný.

 

 
 

Ke konci měsíce května 2014 představuje daňová výtěžnost pro Kraj Vysočina příjmy ve výši 1 474 252 tisíc korun. „I přesto, že vývoj daňových příjmů roku 2014 je pro rozpočet Kraje Vysočina zatím pozitivní, jsme při sestavování krajského rozpočtu, především pak jeho výdajové stránky stále přísně konzervativní. Držíme se zásady opatrnosti a podle toho jsou také výdaje nastavovány,“ upozorňuje Vladimír Novotný. Aktuální informace o rozpočtu Kraje Vysočina jsou k dispozici v aplikaci „datový sklad“, viz: https://analytika.kr-vysocina.cz/SitePages/Economy.

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Starostu Golčova Jeníkova prošetřuje policie, na svou funkci rezignoval

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Odborná exkurse studentů zemědělských škol z Rakouska na Vysočině

Út Kvě 27 , 2014
Ve dnech 19. – 21. 5. 2014 navštívilo Kraj Vysočina 20 studentů zemědělských škol z partnerského regionu Dolní Rakousko. Odbor životního prostředí a zemědělství ve spolupráci s Českou zemědělskou akademií v Humpolci, Školním statkem v Humpolci a zemědělskými podniky z Košetic, Senožat a Želiva připravily program pro odbornou exkursi zamřenou […]

You May Like

Témata