Podnikatelé z Rašínovy ulice: Kvůli opravám nám klesl zisk

3

Humpolec – Rašínova ulice 
v Humpolci se už měla pyšnit novou silnicí, novými parkovacími místy a chodníky

Skutečnost je ale jiná, na místě jsou dělníci, kteří mají plné ruce práce. Největší letošní investice města za 14,5 milionu korun nabrala zpoždění. Nespokojenost s průběhem prací i s postojem města vyjadřují podnikatelé, kteří v ulici provozují obchody.

Jak uvedl místostarosta Humpolce Květoslav Namyslo (ČSSD), podle nových plánů by práce v ulici měly skončit 11. září, přičemž tuto středu by tam chodci měli již chodit po nových chodnících. Živičné povrchy dělníci položí 
8. a 9. září. „Na zpoždění má vliv několik faktorů, které jsme odhalili až v průběhu stavby. Hned v počátcích rekonstrukce jsme například přišli na to, že projekt opravy kanalizace je špatný. Dále jsme museli řešit tři nebo čtyři přeložky kabelů vysokého 
i nízkého napětí, protože jsme až přímo na stavbě zjistili, že jsou položeny v malé hloubce," popsal Namyslo hlavní komplikace.

Zpoždění stavby dělá vrásky na čele především majitelům obchodů, kteří kvůli rekonstrukci pociťují výrazné ztráty na tržbách. Někteří své krámky několikrát zavřeli. Problém vidí i v tom, že je město o nastalé situaci dostatečně neinformovalo. „Ještě 
s paní od vedle jsme šly na radnici a tam jsme se čirou náhodou dozvěděly, že od 
18. srpna je z ulice v podstatě uzavřené staveniště a že vstup dovnitř je pro pěší na vlastní nebezpečí. To nám ale nikdo včas neřekl," stěžovala si Deníku majitelka second handu Miroslava Hamáčková.

Přitom v srpnu a v září, kdy se děti chystají do školek 
a škol, mívá prý největší tržby. „Na město jsme chodili, jak my obchodníci, tak majitelé domů, protože nám všem bylo jasné, že firma nedokončí práci v termínu. Od konce dubna, kdy opravy začaly, až do konce července se zde skoro nic nedělo, i kolemjdoucí se divili, jak tu dělníci dlouhé hodiny posedávají. Jenže na městě nám bylo řečeno, že když nebude hotovo v termínu, tak firma zaplatí penále. Ale že my obchodníci kvůli tomu máme problémy, které pro nás mohou být likvidační, je nezajímalo," povzdychla si Hamáčková. Tržby prý klesají hlavně od doby, kdy jsou v ulici rozkopané chodníky.

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci - .newstream.cz: Na pivo netradičně. Hospoda v Humpolci vypadá jinak než typická česká hospoda

Autor: Aneta Slavíková

zdroj a více na:

http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/podnikatele-z-rasinovy-ulice-kvuli-opravam-nam-klesl-zisk-pe15.html


Zdroj: http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/podnikatele-z-rasinovy-ulice-kvuli-opravam-nam-klesl-zisk-pe15.html

Petr

3 thoughts on “Podnikatelé z Rašínovy ulice: Kvůli opravám nám klesl zisk

  1. Místostarosta města Ing. Namyslo je nestraník za ČSSD, když se stranická příslušnost píše u členů vlády, např. ministr Dan Ťok nestraník za ANO, mohla by se tato praxe začít používat i v Humpolci.

  2. V miste stojici pekarna vse vyresila tak, ze si na sve naklady pronajala okenko v drevene budove u Billy a myslim ze ji tim i stoupnou trzby. Vse se tam ale prestehovat neda a nemuze a take, proc kvuli neschopnosti uredniku platit vicenaklady spojene s pronajmem dalsich nebytovych prostor pro podnikani, ze??? Inu na radnici z nas obcanu maji opravdu pr…l.
    A to nezminuji fakt o jak dulezitou spojovaci cestu se ve meste jedna. Mozna kdyby se tam nahnali podporu pobirajici nezamestnani, bylo by vse jiz davno hotovo. A pane mistostarosto, vymlouvat se na spatny projekt kanalizace???? Kdo Vam jej prosim delal? Nemel byusli zisk obchodnikum tedy zaplatit on???? Nevim jenom napad…..

  3. Typická městská operace, rozkopat dlouho nic, objevit kanál a pak ve spěchu vše dokončit.
    Stačí se podívat jen jak jsou ty chodníky vydlážděné, to musel být fofr.
    Dopadne to jak ostatní projekty, například revitalizace sídliště rybníček.
    Chodníky se tu propadají, parkoviště jsou šikmo i kolmo najednou, u popelnic jsou zdi, že nikdo neotevře víko. A je tu taky nějaká magistrála co vede do nikam a na konci má jakési oko.
    Vytáhne se záminka s kanálem a elektrickým vedením o kterém se snad vědělo předem, firma to dodělá koncem září, napadne sníh a na jaře se bude řešit jestli po chodníku jezdí technické služby a že se nepočítalo s posypem chodníku… a proto jsou ty kostky vyvalené.
    Ani se těm podnikatelům nedivím, přes tu překážkovou dráhu je problém se zásobováním prodejen a zákazníci jdou radši jinam.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program kina - září 2015

Po Srp 31 , 2015
Program humpoleckého kina na měsíc září 2015 Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Oblíbená zelená je venku i uvnitř. Takové zajímavé bydlení najdete u Humpolce

You May Like

Témata