Děti U Dálnice si nemají kde hrát

Naše děti si nemají kde hrát

To tvrdí lidé z místní části U Dálnice, kteří se obrátili na humpoleckou radnici, aby zde zřídila hřiště. Místo, kde si dříve děti hrály, bylo totiž prodáno a nový majitel ho využil ke svým podnikatelským účelům. Město chce lidem vyhovět, ale rozsáhlejší sportovní plochu stavět rozhodně nehodlá. Ve městě jich je totiž dost. „Osobně jsem se byl podívat v této části města a našli jsme zde asi tři lokality, kde by mohlo být hřiště vybudováno. Původní plochu, která zde jako hřiště byla užívána, koupil místní podnikatel na rozšíření své autoopravny,“ přiznal starosta Jiří Kučera. Rodiče dětí chtějí hřiště v této lokalitě obnovit a trvají na jeho vybudování. „Nechceme nic víc, než bezpečné místo na hraní pro děti, aby nebyly vystavovány nebezpečí na silnici. Hřiště tu bylo, a když se to místo zastavělo, logicky chceme jiné,“ ohrazují se obyvatelé. Odbor místního hospodářství v současné době již pracuje na vytipování nejvhodnější lokality, kde by nebyl velký problém s pronájmem a nebo prodejem pozemků. Ty jsou totiž na vytipovaných místech soukromých majitelů, se kterými se město musí nějak dohodnout.

„V rozpočtu pro letošní rok konkrétně na tuto akci vyčleněná částka není, ale nějaké finanční rezervy tam jsou. Pokud zastupitelé tuto investici schválí, mohlo by se letos začít,“ řekl dále starosta. Podle požadavků obyvatel žijících U Dálnice by se nemělo jednat o nijak zvlášť nákladné hřiště. Chtějí plochu zatravnit, nakoupit branky na fotbal a další základní vybavení. „Jestliže nebudou mít lidé velké nároky, nevidím v realizaci hřiště problém,“ řekl Kučera. Město se do výstavby rozsáhlejší sportovní plochy nechce pouštět, jelikož Humpolec je v oblasti krytých i otevřených sportovních ploch na velmi dobré úrovni. Během několika uplynulých let město investovalo značné finanční částky do hřišť u obou základních škol, která jsou stále k dispozici všem dětem. Kromě toho se v poslední době rekonstruovala i menší hřiště na sídlištích a v okolí bytovek. Nedá se tedy říci, že děti bydlící U Dálnice by neměly možnost sportovního využití, tato oblast je však trochu odloučena od centra města a rodiče si přejí, aby měli děti na očích. „Větší děti si jezdí zahrát fotbal nebo volejbal na nové hřiště u základní školy Hálkova, ale jsou tu i menší, které samotné ještě nemůžeme pouštět,“ dodali obyvatelé z této lokality. Podle vedení radnice jsou v této oblasti zhruba tři desítky dětí a tak by hřiště s největší pravděpodobností bylo využíváno dostatečně. „Budeme se snažit těmto rodičům vyhovět,“ dodal humpolecký starosta.

Čtěte dále:   Humpolec zahájil autokrosovou sezonu

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Island: země, kde déšť nepadá shůry

St Bře 12 , 2003
Déšť tady nikdy nepadá shůry, ale láme gravitační zákony. Pod prapodivnými úhly se řítí z boku a nezřídka i rovnou ze spodu. Čtěte dále:   Reakce na nové vedení a starostu města Humpolec

You May Like

Témata