Z deníku Policie

pilý ležel na chodníku, putoval na záchytku. Alkohol za volant nepatří. Neuposlechl výzvy, skončil na záchytce. Neznámý pachatel se vloupal do chatek. Kriminalisté dopadli pachatele žhářských útoků.

PELHŘIMOVSKO: Podnapilý muž nebyl schopen chůze 

V pondělí 28. listopadu okolo deváté hodiny večer vyjížděli policisté na ulici Husova v Humpolci, kde před zdejší prodejnou na chodníku ležel silně opilý šedesátiletý muž. Policisté se s mužem snažili navázat komunikaci, což se jim ale přes jeho alkoholové opojení příliš nedařilo. Muž nebyl schopen postavit se na nohy a samostatné chůze. Policisté muži nakonec na nohy museli pomoci a následně s ním provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Její výsledek činil téměř 2,6 promile. Vzhledem k tomu, že muž byl v silně opilém stavu a nebyl schopen samostatné chůze, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

prap. David Linhart, inspektor

 

29. listopadu 2016

PELHŘIMOVSKO: Muži za řízení pod vlivem alkoholu hrozí až jeden rok vězení 

Policejní inspektor sdělil podezření devatenáctiletému mladíkovi, a to z toho důvodu, že na svatého Martina řídil vozidlo pod vlivem alkoholu. Devatenáctiletého řidiče zastavili policisté v rámci běžné silniční kontroly okolo šesté hodiny ráno poblíž obce Rozkoš. Policisté s mladým řidičem provedli dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu, která byla pozitivní. Její výsledek přesahoval hranici jedné promile. Z tohoto důvodu policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve čtvrtek 1. prosince si tak mladík z rukou policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel.

 

prap. David Linhart, inspektor

 

2. prosince 2016

PELHŘIMOVSKO: Za rušení nočního klidu hrozí muži ve správním řízení pokuta 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v sobotu 3. prosince okolo půl jedenácté večer na tísňové lince oznámení, že na Havlíčkově náměstí v Humpolci se nachází opilý muž, který ruší noční klid. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že šestatřicetiletý muž rušil noční klid tím, že hlasitě pokřikoval. Policisté ho proto vyzvali, aby zanechal svého protiprávního jednání, což neučinil a navíc zvýšil svoji agresivitu a intenzitu. Z tohoto důvodu ho policisté zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté s mužem provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a jejíž výsledek dosahoval hodnoty 1,56 promile. V tomto případě se šestatřicetiletý muž dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, za což mu ve správním řízení hrozí pokuta.

 

prap. David Linhart, inspektor

 

5. prosince 2016

PELHŘIMOVSKO: Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do rekreačních chat 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v úterý 6. prosince na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do rekreačních chatek. Jednalo se o chaty v katastrálním území Sedlice, na osadě Nykodýmka. Neznámý pachatel zde postupně vniknul do dvou rekreačních chat. V prvním případě do chatky vniknul tak, že rozbil skleněnou výplň okna, kudy se dostal do jejich vnitřních prostor. Zde odcizil dva teleskopické rybářské pruty včetně navijáků. Ve druhém případě poškodil dřevěné okenice, které vypáčil a následně vniknul do jejich obytných prostor. Chatu prohledal, ale nic neodcizil. Poškozením okenic, ale majiteli chaty způsobil škodu ve výši nejméně dva tisíce korun. Policisté místo řádně ohledali a zajistili stopy. Následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Čtěte dále:   Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce, nevrátila se do zařízení pro mládež v Senožatech

 

prap. David Linhart, inspektor

 

7. prosince 2016

PELHŘIMOVSKO: Kriminalisté mladíky v souvislosti se žhářskými útoky obvinili z přečinu poškození cizí věci 

Opět skvělou práci odvedli pelhřimovští kriminalisté, když se jim podařilo dopadnout pachatele několika žhářských útoků. Pachateli přitom byli dva mladí muži z Pelhřimovska. Sérii žhářských útoků odstartovalo zapálení dřevěného seníku s uskladněnou slámou, ke kterému došlo 15. listopadu 2014 po osmé hodině večer. Seník se nacházel ve volně přístupném zemědělském družstvu v obci Nová Cerekev. Oba pachatelé seník zapálili za pomoci doneseného podpalovače, přičemž oheň rozdělali v těsné blízkosti zaparkované zemědělské techniky. Při tomto žhářském útoku došlo k zahoření a shoření zejména dřevěného seníku včetně 86 tun řezané slámy. Dále pak oheň pohltil dva zaparkované vleky s nakladači. V tomto případě pachatelé způsobili škodu ve výši přesahující jeden milion korun.

K dalšímu útoku se ohniví muži odhodlali 21. ledna 2015 ve večerních hodinách, a to opět v obci Nová Cerekev. Zde se pokusili ve volně přístupném zemědělském družstvu zapálit budovu bývalého kravína. V jedné ze stájí zapálili slabou vrstvu slámy a předpokládali, že se oheň rozšíří i na samotný zemědělský objekt. To se ale naštěstí nestalo a došlo zde pouze k zahoření a shoření zapálené slámy a objekt bývalého kravína zůstal nepoškozený. I tak zde ale vznikla škoda přinejmenším jeden tisíc korun.

Ke třetímu útoku se oba mladíci odhodlali opět 21. ledna 2015, kde jinde, než v Nové Cerekvi. Když se jim nepodařilo zapálit objekt bývalého kravína, tak si u zdejšího kulturního domu vyhlédli plechový kontejner, ve kterém byl umístěný papírový odpad. Celý obsah kontejneru lehl popelem a škoda se zde vyšplhala nejméně na 16 tisíc korun. Tyto tři výše uvedené žhářské útoky prováděli jednadvacetiletý a dvaadvacetiletý mladík společně, tedy ve formě spolupachatelství. Zbylé útoky prováděl jednadvacetiletý mladík samostatně.

Jednalo se především o zapálení slámy, a to opět v zemědělském objektu v Nové Cerekvi. K tomuto došlo 15. listopadu 2014 a škoda zde dosahovala nejméně 300 tisíc korun.

Dále pak o zapálení plastového odpadu v plastovém kontejneru v prostoru parku před kulturním domem v obci Nová Cerekev. K tomuto případu došlo 19. listopadu 2015 a škoda zde byla vyčíslena na 8 tisíc korun. A konečně k poslednímu útoku došlo opět v Nové Cerekvi, a to 6. dubna 2016, kdy jednadvacetiletý muž zapálil neudržovaný křovinatý porost, čímž došlo k jeho zahoření a shoření. Škoda zde byla minimální, ale i tak, jako v ostatních případech, zaměstnal jednotku zdejších dobrovolných hasičů. Kriminalisté již od prvního žhářského útoku shromaždovali a vyhodnocovali značné množství získaných důkazních materiálů. Práce to sice byla mravenčí, ale nakonec je přivedla na stopu pachatelům.

Celková způsobená škoda dosahuje částky téměř dvou milionů korun, přičemž dalších minimálně 800 tisíc korun je škodou ve stadiu pokusu.

Oběma mladíkům policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání přečinu poškození cizí věci, spáchaného ve formě spolupachatelství, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. David Linhart, inspektor

1. prosince 2016

zdroj: www.policie.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

HUMPOLEC JE MĚSTO S NEJVĚTŠÍM IMISNÍM ZNEČISTĚNÍM NA VYSOČINĚ

Po Pro 12 , 2016
Humpolec, město pro byznys velkých firem, je městem s imisemi nejvíce znečištěným ovzduším na Vysočině Čtěte dále:   Policisté pátrají po třináctileté dívce z Humpolecka, může být i na Brodsku

You May Like

Témata