Stěhuje se nádraží, cestující čeká změna

Nové autobusové nádraží v Humpolci se dočká slavnostního otevření ještě v říjnu.

 

Ilustrační foto.Foto: Deník / Pelíšková Monika
Zdroj: https://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/stehuje-se-nadrazi-cestujici-ceka-zmena-20181026.html

Společnost ICOM transport, která nádraží vedle sídla své humpolecké pobočky v Okružní ulici vybudovala, naplánovala slavnostní otevření na desátou hodinu v pondělí 29. října.

Autobusy tam začnou ale jezdit až o týden později. „V pondělí 29. října v 10 hodin dojde ke slavnostnímu otevření nového autobusového nádraží, provoz tam začne o týden později, stanoviště autobusů začnou fungovat v pondělí 5. listopadu,“ poznamenala k harmonogramu přesunu humpoleckého autobusového nádraží mluvčí přepravní společnosti ICOM transport Marcela Průchová.

Jednotlivá stání na novém firemním autobusovém nádraží jsou připravena, práce na samotném terminálu byly dokončeny v minulých týdnech. Jak stávající, tak nové autobusové nádraží se nacházejí v Okružní ulici. To původní bylo o zhruba dvě stě padesát metrů blíž k centru Humpolce.

Už v únoru letošního roku byla dokončena rekonstrukce a modernizace administrativní budovy ICOM transport v Humpolci, kde se nachází i zázemí pro přestěhované autobusové nádraží. „Čekárny poskytují důstojné a bezpečné zázemí. Navíc umožní našim cestujícím používat informační panely a moderní technologie. Cestující tak získají všechny informace na jednom místě,“ vysvětlila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a.s.

Doposud se dopravci a vlastníkovi areálu nepodařilo ale zajistit služby, které jsou s provozem autobusového nádraží zpravidla spojené. Už několik týdnů hledá ICOM transport do odbavovací haly na novém autobusovém nádraží v Humpolci provozovatele bufetu. „Tato nabídka stále platí, zatím se nikdo neozval,“ potvrdila Průchová.

Přestože nové autobusové nádraží ve srovnání se stávajícím výrazně zvýší komfort cestování, řada cestujících ale i provozovatelů hlavně dálkové autobusové dopravy ho využívat pravděpodobně nebude. Pro ně nejspíš zůstanou výhodnějšími zastávky za poštou poblíž Havlíčkova náměstí nebo v Hálkově ulici za křižovatkou u polikliniky v centru Humpolce. Jejich síť nebude zřejmě po přestěhování autobusového nádraží nikterak dotčena.

Čtěte dále:   Výpadek

O stěhování autobusového nádraží se v Humpolci hovořilo několik let, z různých stran padaly nejrůznější názory a návrhy, jak situaci řešit. Některými podněty, které se objevily, se zabývaly soudy.

Přepravní společnost ICOM transport, která sídlí v Jihlavě, zrekonstruovala už dříve autobusová nádraží v Dačicích nebo ve Svitavách. Ještě před nimi se dočkalo významné modernizace, zmenšení a řady změn také autobusové nádraží v Pelhřimově.

Autor: Jiří Jíra, převzato z Pelhřimovský deník

Správce webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nová verze Humpoláka

Po Říj 29 , 2018
Ahoj Františku, Takže koukám, že ty teďka chodíš do takového přirozeného fitka že? Čtěte dále:   Výpadek

You May Like

Témata