Divoký korejský hotdog

Tak tohle byla divočina. Korejskou kuchyni sleduji a mám ji rád. Vím, že dokáže být hodně divoká a Korejci dokážou neskutečné věci. Když jsem ale viděl tohle jídlo, tak se mi to zdálo už trochu moc. Nicméně jako milovník hotdogů jsem nemohl odolat a musel jsem je zkusit. A byla to teda mňamka superiózní.

Zvenku křupavé a uvnitř opravdu měkké!! Je to lahodný hotdog v sýru a smažené bramborové kaši.

Ingrediencí je pár, snadnější už to snad být ani nemůže:

1. Brambory
2. Klobásy nebo hotdogové párky
3. Mouka, vejce a strouhanka (nejlépe asijská panko strouhanka)
4. plátkový sýr Mozzarella, nebo jiný snadno rozpustný plátkový sýr

Příprava také není nijak složitá:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě, následně rozšťoucháme, osolíme a vyšleháme do kaše.

Hotdogové párky po stranách nařízneme na ježka a opečeme na mírném ohni na oleji.

Párky podélně propíchneme špejlí, aby se lépe napichovaly později. Špejli prozatím vyndáme. Následně párky zabalíme do plátkového sýra.

Následně obalíme každou rolku v bramborové kaši a dobře uzavřeme.

Obalíme v klasickjém trojobalu – mouka, vejce – strouhanka. Tady opravdu doporučuji použít panko strouhanku. Ten rozdíl oproti verzi s naší tradiční strouhanou je v tomto případě obrovský.

Naní napíchneme zpět špejle do otvorů, které jsme si předtím do párků udělali. Může být složitější se trefit. 🙂

Na středním ohni smažíme pěkně do zlatova, ze všech stran.

A je hotovo, Já použil klasicky kečup a hořčici jako u klasického hotdogu. Mňam to byla dobrota. Zvenku pěkně křupavé a uvnitř nádherně měkké. Ještě teď slintám, když si na to vzpomenu. Brzy udělám znova.

Divoký korejský hotdog
Divoký korejský hotdog

 

 

A tady je originální recept z YouTube:

[https://www.youtube.com/watch?v=ECrnU85IE6U]

Čtěte dále:   Vídeňská pažitková omáčka: V Rakousku ji chystají ze starých rohlíků

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Psali jsme před ...

Pá Dub 14 , 2023
… 20 lety. Dnes na mě vyskočil článek z 16.4.2003. Pravděpodobně nás čeká deštivý víkend, tak si můžete při krácení volna, mezi brouzdáním na internetech a faceboocích a online sledováním filmů ve 4K počíst o tom, jak to bylo s Internetem v roce 2003. Čtěte dále:   Vídeňská pažitková omáčka: […]

You May Like

Témata