Pivovarník Stanislav Bernard: Štěstí není v penězích, ale v mezilidských vztazích

1

Osoba Stanislava Bernarda je od začátku 90. let spojená s pivovarem v Humpolci. Se svými společníky tam vybudoval značku, která má velmi dobrý zvuk i ve světě.

„Když jsme kupovali ten pivovar, říkal jsem si, jestli to zvládneme, budeme vydělávat, tak budeme šťastni. Dneska se tomu směju. Je dobré mít nějaké peníze, ale pravé štěstí je v lidských vztazích, lidské blízkosti,“ řekl Stanislav Bernard Hele Dvořákové v Dobrém dopoledni.

Pivovary velmi silně zasáhla covidová krize. „Chystali jsme krizové scénáře, počítali jsme. Pak se objevily nápady. Našli jsme Jirku Syrovátku a podařilo se začít vyrábět pivní pálenku. Máme také čokoládu s vlastní značkou, používáme slad a chmel.“

Pivovar v Humpolci stojí na stále stejném místě. Aktuálně se rozrostl o návštěvnické centrum, které se podaří otevřít v příštím roce na jaře. Stanislav Bernard mluvil také o smělém projektu visutých zahrad nad střechami pivovaru. O tom si poslechněte v přiloženém audiu.

Poslechněte si podcast Českého rozhlasu Vysočina: https://vysocina.rozhlas.cz/pivovarnik-stanislav-bernard-stesti-neni-v-penezich-ale-v-mezilidskych-vztazich-8636991

Čtěte dále:   Králík na zelenině, precizně nakrájená mrkvička nebo polévka s kuřecí rolkou - v Humpolci se utkali nejlepší kuchaři českých středních škol

Axl

One thought on “Pivovarník Stanislav Bernard: Štěstí není v penězích, ale v mezilidských vztazích

  1. Je to tak obecně. Štěstí je dělat co tě baví a naplňuje, peníze jsou jen následný ukazatel toho, zda to děláš dobře. ​Pak přijde covid aféra, skříží ti plány, omezí život, rozdělí lidi. A dál je to zase o té trpělivosti , optimismu a životní energii.

Napsat komentář: Anonym Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolák zkouší recepty z Internetu: Osso buco s milánským rizotem

Pá Pro 10 , 2021
„Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Základem jídla je totiž plátek masa z telecího kolena uříznutý napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky). A k milánské specialitě se nejlépe hodí i milánské rizoto, žluté po šafránu. Toto je pravá italská mňamka. Čtěte dále: […]
Osso buco s milánským rizotem

You May Like

Témata