Plísně a všude špína: podívejte se, v jakém prostředí dělali v Humpolci pizzu

9

Plísně v silně znečištěných chladicích zařízeních, výrazně zanedbaný úklid, nečistoty na stěnách, podlaze i stropě. Tyto i další hygienické prohřešky zjistila kontrola České zemědělské a potravinářské inspekce v humpolecké Pizzerii u Matěje. Inspektoři proto rozhodli o jejím uzavření.

Provozovna rychlého občerstvení NA Dolním náměstí je mimo provoz od pondělí. „Uložili jsme majiteli lhůtu k odstranění nedostatků, které v současnosti brání otevření. Následně proběhnou opakované kontroly. Pokud se majiteli podaří uvést provozovnu do pořádku dříve, může sám krajskou inspekci požádat o kontrolu a poté znovu otevřít,“ uvedl mluvčí České zemědělské a potravinářské inspekce Marek Bartík.

Majitel pizzerie Matěj Beránek se k důvodům uzavření vyjadřovat nechtěl. „Pizzerie funguje už skoro tři roky a zákazníci si k nám pro pizzu chodili rádi,“ nechal se Beránek slyšet.

Provozovna podle zjištění inspektorů navíc sloužila i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin. Humpleckým přesto pizzerie chybí. „Je to škoda, rád jsem si zavolal a nechal si přivézt pizzu až domů. Člověk si rychle zvykne na takový servis,“ reagoval například Denis Novák.

Zdroj: https://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/plisne-neporadek-a-spina-humpoleckou-pizzerii-inspektori-zavreli-podivejte-se-20.html

Axl

9 thoughts on “Plísně a všude špína: podívejte se, v jakém prostředí dělali v Humpolci pizzu

  1. Byl jsem tam několikrát. Naposledy asi před 45 roky. Vždy jen na malou. A koukám, že se tam nic nezměnilo.

  2. Podle FB ode dneska zase jedou. Osobne drzim majiteli palce a doufam ze to po restartu ustoji. Hned zitra si dam svou oblibenou “parmskou”.

    Vsem “chytrejm” bych vzkazal jen, at si zkusi neco podobneho rozjet a provozovat. Pak muzou trousit moudra po internetech.

      1. K Vasemu stesti mate mnoho jinych moznosti, kde se nadlabnout 😉 Stastnou ruku pri vyberu preji.

    1. Tak rozjet takovou prasarnu, to chce fakt silnej zaludek a bezohlednost k duverivym zakaznikum.
      No treba mnozi nasli pricinu svych zdravotnich problemu. V gastronomii je takovy svinstvo tim nejvetsim zlocinem. Hygiena by potom mela tvrde jit a takovy prasopodnikavce likvidovat. Jejich misto je na cistice a prebirat hovna.

Napsat komentář: frantisek Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Next Post

Špenátovo-ricottové knedlíčky s citrónovou omáčkou

Čt Zář 9 , 2021
Někdy se prostě zadaří. Znáte to – i když milujete vaření, tak prostě někdy dochází inspirace. Už vás nenapadá co nového uvařit a zkusit, a zdá se vám že neustále vaříte ty stejná jídla dokola. A najednou přijde den jako u nás ten včerejší, kdy objevíte opravdovou lahůdku.
Špenátovo-ricottové knedlíčky s citrónovou omáčkou

Témata