To byl šok! Artyčok!!!

Přiznejme si to, ne vždy se všechno povede. Dneska je trendem vaření. Vaření je plná televize, vaří každý a vaření jsou plné sociální sítě. Na nich se chlubímě svýmy výtvory, jak byl kde jaký recept dokonalý a úžasný a jak se nám to zase povedlo. I já tomu tak občas činím na těchto stránkách. Ale přizneme si, ne vše se vždy podaří jak by jsme chtěli.

Já jsem třeba o víkendu chtěl připravit úžasnou dobrotu pro svojí ženu. Počasí bylo opravdu letní, nálada dovolenková. No takový den se mi jevil jako naprosto ideální proto, abych k večeři připravil tapas a nějaké to „Aperitivo italino„.

No naložil jsem si toho na bedra opravdu hodně. Rozhodl jsem se připravit několik různých „mňamek“. No a inspirován jedním nejmenovaným food stylovým časopisem jsem se rozhodl připravit i „Carcioffi fritti“, nebo-li smažené artyčoky. Popravdě se mi do toho moc nechtělo. Těmto „bodlákům“ jsem se dlouhodobě vyhýbal, měl z nich strach a nikdy v životě jsem se neodvážil do jejich přípravy, i když jsem z nich viděl mnoho různých receptů a dobrůtek, které vypadaly lákavě a chutně. Nicméně řeči o složitosti jejich čištění mě vždycky od pokusů odradily.

 

To byl šok! Artyčok!!!

Jenže když oni v tom časopise vypadaly tak skvěle. A navíc i v našem supermarketu je měly právě „na skladě“. Takže jsem se rozhodl, že jdu do toho a artičoky nakoupil. Udělal jsem si dokonalou přípravu ve formě prostudování několika českých i zahraničních videí na YouTube, jak artičoky očistit a jak s nima pracovat. Vzal jsem nůž a pustil jsem se do toho ……

A jak to dopadlo? Hrozně, ba přímo děsivě! Nic nevypadalo tak jako na Internetu. A byla to teda katastrofa. Skončilo to tak, že jsem měl plnou kuchyň artičovokých listů a artyčokového chmýří. Srdíčka však nikde nebyla žádná. Celé artyčoky tak za zvuků famfár, a mého pláče, letěly do koše.

Čtěte dále:   Máte rádi smažák? Ten opravdu dobrý je luxusní, drahá záležitost.

How To Show An Artichoke Who's Boss

No večeře se nakonec povedla a my jsme si pochutnali na mnoha výborných jednohubkách. „Carcioffi fritti“ však mezi nimi nebyly. 🙂 Tak snad příště. Ale tentokrát si možná koupím už očištěná naložená srdíčka, které jsou někdy někde k dostání.

A co Vy a artičoky? Máte s nimi nějaké zkušenosti? Máte nějaké rady? Podělte se o ně se mnuo v komentářích.

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec vyhlíží potíže v dopravě, ŘSD hodlá opravovat průtah městem

Út Čvn 14 , 2022
Ředitelství silnic a dálnic se připravuje na jednu z nejzásadnějších rekonstrukcí letošního roku. Opravit by chtělo takřka celý průtah Humpolcem po silnici 34. Práce jsou naplánované na druhou polovinu roku a dělníci je provedou za provozu. Řidiče přesto čekají velká omezení. Čtěte dále:   Ramen - pojďme si uvařit japonské […]
Seznam dopravních omezení: Víme, kudy na Pelhřimovsku neprojedete

You May Like

Témata