Natáčení nových Matrixů provázely samé katastrofy

Natáčení některých filmů provázejí od začátku až do konce jen samé problémy. Nejinak tomu bylo i v případě dvou volných pokračování kultovního snímku Matrix. Natáčení s velkým finančním rozpočtem totiž ještě neznamená, že všechno bude vždycky stoprocentně fungovat. V případě Matrixu jde o pěkně dlouhý seznam katastrof.

Foto z filmu    Nejprve se při letecké havárii zabila zpěvačka Aaliyah, která si v prvním Matrixu zahrála roli Zee. Poté na cukrovku zemřela další herečka z prvního dílu Gloria Fosterová, která hrála Oracle. Nejvíce katastrof ale na sebe navázala hlavní hvězda filmu Keanu Reeves. Nejprve vzal za své jeho dlouholetý vztah s Jennifer Symovou a to poté, co se jejich dítě narodilo mrtvé.

   Netrvalo dlouho a Keanu se vyboural na motorce. Jen co se ale dostal ze zlomenin několika žeber, přivodil si úraz nohy během natáčení Matrixu. Aby černé sérii nebyl konec, Jennifer Symová zemřela při autonehodě a Reevesově sestře objevili rakovinu.

   Kromě soukromých problémů poznamenaly natáčení dvou nových Matrixů i umělecké a finanční potíže. Příprava a výroba speciálních efektů obou filmů se totiž produkčnímu studiu značně prodražila. Například natočení sedmnáctiminutové akční scény s helikoptérou přišlo na neuvěřitelných 25 miliónů dolarů. Producentům tak zbývá jen doufat, že oběma novým snímkům se bude v kinech dařit stejně dobře, jako prvnímu Matrixu.

Čtěte dále:   Filmový festival DISNEY100

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Obchvat Brodu asi povede jinudy

Po Kvě 5 , 2003
Město se možná nebude řídit územním plánem. Možnost, že by nakonec jihozápadní obchvat města vedl jinou než schválenou trasou, připustili zastupitelé Havlíčkova Brodu. Čtěte dále:   Harry Potter maraton

You May Like

Témata