Záblesky z Vysočiny

Co se děje v našem kraji?

Dospělá dvojčata se sejdou v Třebíči

Dospělá dvojčata hledá třebíčský Klub dvojčat a vícerčat Vysočina. Lidé, ochotní podělit se o svoje zkušenosti ze života dvojčat, mohou přijít na první setkání ve čtvrtek 19. června v 19 hodin do salonku třebíčské restaurace Na Jejkově.

Pelhřimov: Prvních 15 minut na internetu je zdarma

Od pondělí jsou v informačním centru na Masarykově náměstí k dispozici dva počítače s přístupem na internet. Ty mohou návštěvníci využívat vždy prvních 15 minut zdarma a další minuty strávené na internetu už za poplatek 15 korun za půl hodiny.

Jihlava: Kraj Vysočina vyhlásil osm grantů

Dalších osm grantových programů z rozvojového Fondu Vysočiny včera vyhlásilo zastupitelstvo kraje. Žadatelům nabízí celkem 17,6 milionu korun. Největší částka, pět milionů, je k dispozici na rozvoj mikroregionů. Cílem programu je podpořit společné projekty obcí, což bude klíčem k čerpání peněz z fondů EU.

Krimifest nabízí zajímavé filmy

Havlíčkův Brod Celý týden je na programu v rámci projektu Krimifest 2003 filmový festival s krimi tématikou. Představení začínají vždy v 17.30 hodin v kinosále kulturního domu Ostrov. Dnes se promítá film Perníková věž a zítra Dnes neumírej.

Telčský kameraman byl oceněn

Významné ocenění z filmového festivalu v brazilském Rio de Janeiru (Brasilio de Cinema Universitario) si odnesl film režiséra Karla Březiny „Spolu“. Kameramanem filmu byl právě Tomáš Drdácký z Telče. Z Brazílie si tým autorů přivezl cenu „Expresaro poetica“ za technické provedení a poetický výraz filmu. Snímek vznikl při Soukromé vyšší odborné škole filmové v Písku. Již dříve film získal cenu Kodak Vision na podzimním filmovém festivalu v Písku. Film „Spolu“ byl snímán kombinací zvláštní animační technologie a klasického filmového natáčení. O kvalitách svědčí i fakt, že film v Riu porazil film „Red Jachet!“, oceněný studentským Oscarem.

Čtěte dále:   Starostu Golčova Jeníkova prošetřuje policie, na svou funkci rezignoval

Letní kino najde své místo na zámku

Zcela výjimečné kulisy budou mít o prázdninách návštěvníci letního kina v Telči. Provozovatelé kina se dohodli s ředitelem telčského zámku a ten propůjčí ve dnech 26. srpna až 31. srpna hlavní nádvoří zámku milovníkům filmu. Z avizovaných filmů se návštěvníci mohou těšit například na Amelii z Montmartru, Pupendo či Matrix.

V průvodu půjde i postava písaře

Už jen několik dní zbývá do začátku Jihlavského havířského průvodu, který se do krajského města vrací po dvou letech. Novou figurou v historickém průvodu, bude postava písaře.

Zdroj: MF DNES a regionální listy

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Sobotní koncert bude zdarma

St Čvn 18 , 2003
Jestli má být nějaké místo v závěru týdne nabité takovým množstvím koncertů, divadel, happeningů a projektů rozdílných žánrů, tak to je jednoznačně Jihlava. Veškerý kulturní program se odvíjí od Jihlavského havířského průvodu, který v Jihlavě vyjde v pátek 20. června a v repríze pak v sobotu a v neděli. Na […]

You May Like

Témata