V bytech už se začalo topit, ale ne všude

Po náhlém ochlazení v několika předchozích dnech začalo být mnoha lidem doma zima. V rodinných domcích a bytech s vlastním topením si každý může zatopit, kdy se mu zlíbí. Ostatní jsou odkázáni na kotelny. Některé kotelny na Vysočině už lidem doma trochu přitopily, jinde na spuštění systému vytápění teprve čekají.

Podle vyhlášky, jakmile jsou zaznamenány teploty pod třináct stupňů Celsia, mělo by se spustit přitápění a pustit teplo do bytů. Stejný postup platí i v Humpolci s tím rozdílem, že průměrná teplota musí pod 13 stupni setrvat minimálně tři dny. „Topná sezona už začala a teploty tomu taky nasvědčovaly, takže už také přitápíme,“ uvedl Milan Hodač, pracovník firmy Term Humpolec spol. s.r.o. Podle pracovníka technických služeb Josefa Michalíčka, který má vytápění domů na starosti, se však zatím přitápělo jen starším lidem a v pečovatelském domě. „Informovali jsme se, zda máme teplo pouštět do celého topného systému, ale podle správců domů zatím zájem nebyl. Má se oteplovat, takže ještě počkáme, ale jsme kdykoli připraveni vytápět,“ dodal Michalíček.

V sousedním Pelhřimově má každý dům vytápěný centrálně z firmy Iromez možnost, kdykoli teplo vpustit do bytů. Je sem přiváděno celoročně podle potřeby. Záleží už tedy na obyvatelích domu, jak se dohodnou. „My jsme ještě nepřitápěli, ale pokud bude pořád taková zima, asi budeme muset začít,“ řekla Marie Doskočilová z Pelhřimova, která bydlí na sídlišti v ulici Táborská.

Čtěte dále:   Krize na humpolecké radnici: ANO vypovědělo koaliční smlouvu, z jednání s opozicí ale vycouvalo. Město zůstává bez starosty

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Radnice nabízí stavební parcely

Út Zář 9 , 2003
Vzhledem k velkému zájmu obyvatel vybralo město Humpolec další místa pro stavbu rodinných domků. Záměr prodej pěti nových pozemků schválila městská rada na svém posledním zasedání. Jedná se o pozemky v lokalitě Cípek v ulici Pod Tratí. Zároveň také město nabízí prodeje pozemku v katastrálním území obce Plačkov. Veškeré informace […]

You May Like

Témata