Informační servis policie

Zprávy z Policie ČR – Okresní ředitelství Pelhřimov.

Dušičky si vybraly svou daň
V neděli krátce před desátou hodinou dopolední zaparkoval majitel /49/ své vozidlo Škoda Favorit u hřbitova na parkovišti v Humpolci.Tohoto využil neznámý pachatel a z vozidla odcizil koženou kabelku s doklady a dalšími osobními věcmi majitelky, černý silonový sáček s mobilním telefonem zn. Ericcson. Tím vznikla škoda ve výši 5.300,-Kč, dále další doklady , čímž vznikla škoda ve výši 1.130,-Kč. Při vloupání došlo k poškození zámku pravých předních dveří v hodnotě 500,- Kč. Celková způsobená škoda činí 6 930 korun.


Pes mu vběhl pod kola
V neděli krátce před 19 hodinou došlo k dopravní nehodě v Čejově. 26 letý řidič Fiat 126
jel od obce Kejžlice na obec Humpolec a v obci Čejov mu vběhl do cesty pes, přičemž došlo ke střetu s vozidlem. Při nehodě došlo pouze k hmotné škodě na vozidle, nikdo nebyl zraněn. Způsobená škoda činí 10 000 korun.


Narazil do traktoru (30.10.2003)

Ve středu v 13,00 hodin došlo k dopravní nehodě v obci Čejov. Řidič /30/ jel s vozidlem BMW v obci Ćejov ve směru od obce Kejžlice, v pravotočivé zatáčce prudce sešlápl brzdu, vozidlo se stalo neovladatelné, vjel do protisměru, kde narazil do jedoucího traktoru Zetor. V důsledku nárazu se traktor Zetor převrátil na pravý bok. Alkohol vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 450 000 korun. 


Zimní čas – nové podmínky pro řidiče (29.10.2003)

Zimní čas, který v neděli vystřídal vládu času letního, by v žádném případě neměl řidiče překvapit, ovšem těm, kteří se na zimu řádně nepřipraví, může zimní čas přinést i řadu rizik. Především je nutné, aby si řidiči uvědomili, že vozovka může být v některých lesních úsecích, na mostech nebo v blízkosti vodních toků namrzlá nebo pokrytá vrstvou spadaného listí. Obě tyto skutečnosti mohou být příčinou nezvládnutí řízení vozidla a skončit smykem.Má vůbec motorista nějakou šanci bojovat se smykem? Určitě má a velkou. Především si musí uvědomit, na jakém povrchu právě jede a těmto podmínkám by měl přizpůsobit i rychlost svého automobilu tak, aby se do smyku nedostal. Důležitou úlohu v zimním období samozřejmě hrají kvalitní zimní pneumatiky a celkově dobrý technický stav vozidla. Po celý rok, ale zejména v zimním období, by měl mít automobil dobře fungující brzdový systém. Vzhledem k tomu, že brzdová kapalina na sebe váže vodu, klesá časem její hustota a tím i brzdný účinek. Proto bychom si měli v servisu tuto kapalinu kompletně nechat měnit v intervalu dvou let. Mrazivé ráno jistě nepatří mezi příjemné motoristické zážitky. Prozíravý řidič má ve své zimní výbavě jistě jak smetáček na sníh, tak i stěrku a škrabku na námrazu a jinovatku. Jediné, čeho se nám většinou nedostává, je čas. Věnujte proto čistění oken potřebnou chvilku pozornosti, protože dobrý výhled z vozu je zcela nezbytnou podmínkou bezpečné jízdy. 
Největší změnou pro řidiče v zimním období je povinnost mít při jízdě stále rozsvícena obrysová a potkávací světla nebo obrysová světla a světla pro denní svícení, pokud je jimi vozidlo vybaveno. Povinnost svítit ve dne i v případě, kdy není snížená viditelnost ukládá řidičům zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Obecně platí, že osvětlené vozidlo, které se pohybuje v silničním provozu, je lépe vidět, což je přínosem zejména v zimních měsících. Ovšem k bezpečnosti na silnicích by beze sporu přispělo, kdyby vozidla pohybující se na komunikacích svítila po celý rok. 
Protože se blíží období, kdy mnozí z nás navštíví hřbitovy a rozptylové loučky, aby uctili památku zesnulých, můžeme očekávat nejenom zvýšený provoz na pozemních komunikacích, ale také zvýšený pohyb méně zkušených řidičů.
V této souvislosti bych chtěla požádat všechny účastníky silničního provozu, aby skutečně jezdili ohleduplně, soustředěně, aby věnovali jízdě, zejména pak pohybu chodců a cyklistů, maximální pozornost, aby v žádném případě nepřeceňovali své schopnosti a byli předvídaví. Jenom tak můžeme uplatnit pravidlo šťastného návratu do svých domovů. 
/ppor. Hana Kotková, PČR OŘ Pelhřimov/



Kradla svým rodičům peníze (27.10.2003)

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování provádí šetření ve věci trestného činu krádeže,kterého se dopustila 17 letá dívka z Humpolce,která ku škodě svých rodičů odcizila finanční hotovost ve výši nejméně 10.000 Kč na hotovosti. Rodiče však nadali souhlas k trestnímu stíhání a tak bude věc odložena.
Peníze ukradené používala na nákup pervitinu a extáze
V průběhu šetření krádeže však dále bylo zjištěno,že shora uvedená dívka v období od měsíce května 2002 do měsíce září 2002 v Humpolci v jednom případě prodala za částku 400,- Kč a v nejméně jednom případě darovala osobě mladší osmnácti let pervitin, 
– v přesně nezjištěné dny, v období od měsíce duben 2002 do měsíce květen 2002 v Humpolci tomuto nejméně v pěti případech darovala látku zv. pervitin, 
– v přesně nezjištěné dny, v období od měsíce duben 2002 do měsíce květen 2002 v Humpolci nejméně ve třech případech darovala látku zv. pervitin 
Dále společně s další dívkou ve věku 17 let z Humpolce v přesně nezjištěné dny, v období od měsíce března 2002 do měsíce května 2002 na přesně nezjištěném místě v Humpolci společně nejméně v pěti případech prodaly za částky od 150,- Kč do 250,- Kč celkem 14 kusů tablet látky zvané extáze a v nejméně třech případech prodaly vždy za částku 1.000,- Kč látku zvanou pervitin osobě mladší osmnácti let . 
Mladistvá 17 letá dívka z Humpolce samostatně v přesně nezjištěný den, v období od měsíce března 2002 do měsíce dubna 2002 na přesně nezjištěném místě v Humpolci nejméně v jednom případě prodala za částku 400,- Kč osobě mladší osmnácti let látku zv. pervitin, 
– v přesně nezjištěné dny, v období od měsíce března 2002 do měsíce září 2003 v Humpolci na přesně nezjištěných místech nejméně ve třech případech darovala a nejméně ve dvou případech prodala vždy za částku 200,- Kč látku zv. pervitin, 
– v přesně nezjištěné dny, v období od měsíce února 2002 do měsíce června 2002 v Humpolci tomuto nejméně ve třech případech prodala vždy za částku 500,- Kč látku zv. pervitin. 


Kradl v baru v Humpolci a následně byl zadržen policisty (24.10.2003)

Dne 23. října 2003 sdělili podezření humpolečští policisté pro trestný čin krádeže a neoprávněného držení platební karty, kterých se dopustil 33 letý muž z Humpolecka tím, že v baru u Jeffa v Humpolci odcizil zde volně na pultě položenou peneženku s platebními kartami a stravenkami Gastropass a penězmi na hotovosti a dále odcizil mobilní telefon Nokia 6310i v hodnotě 7.000,- Kč. Podezřelý z místa činu utekl a byl zadržen policisty v Nonstop baru v v Humpolci a při osobní prohlídce byly věci zajištěny. 


Automobily poškodil a pak ujel (23.10.2003)

Dosud neznámý řidič ve středu v době od 18,30 do 20,30 hodin poškodil v Humpolci v ulici Masarykova dvě zaparkovaná vozidla a z místa nehody ujel. Majitelům tak způsobil škodu ve výši nejméně 24 000 korun.


Dopravní nehoda v Humpolci (22.10.2003)

V úterý ve 14,00 hodin jela 27 letá řidička s vozidlem Toyota Corola Hálkovou ulicí a to směrem k poliklinice v Masarykově ulici v Humpolci. Na křižovatce mezi těmito ulicemi si nevšimla z leva jedoucího řidiče s vozidlem Citroen , který jel po ulici Masarykova od Horního náměstí. Vozidlu Citroen narazila do boku. Tímto se Citroen roztočil a narazil do zaparkovaného automobilu Toyota Corola VERSO. Alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 340 000 korun. 

Čtěte dále:   Termínový kalendář - autokros Humpolec

Vloupání do baru v Humpolci  (20.10.2003)

V neděli v ranních hodinách se neznámý pachatel vloupal do baru ELKO v Humpolci ul. Kamarytova. Vnikl dovnitř, kde nezjištěným předmětem vypáčil dřevenou uzamčenou zásuvku u barového pultu a odcizil zde uloženou finanční hotovost ve výši nejméně 20.000,- Kč. Při vloupání byla poškozena mikrovlnná trouba a skleněná výplň okna. Škoda odcizením finanční hotovosti a škoda na poškození činí 21 300 korun..

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tisíce policistů zahájily velký zátah na řidiče

Út Lis 4 , 2003
Přesně měsíc po historicky největších manévrech na českých silnicích odstartuje dnes policie jejich pokračování. Tisíce policistů mají od rána hlídat dodržování dopravních pravidel na dálnicích i cestách nižších tříd. „Akce bude svým rozsahem opravdu podobná Kryštofovi,“ říká mluvčí policejního prezidia Andrea Filipová. Hlídky nebudou kontrolovat pouze to, zda řidiči nejezdí […]

You May Like

Témata