Kurzy obohatí šatník

S originálními technikami používanými při výrobě ozdob oděvů nebo doplňků ze zájemkyně mohou seznámit v Ateliéru textilní výroby, organizovaném Domem dětí a mládeže v Humpolci. Kurzy jsou vhodné i pro pedagogické pracovníky, učitele nebo vychovatele. Veškeré techniky jsou finančně nenáročné, protože je možné použít starší materiál. Kurzy se konají jedenkrát do měsíce od 14 do 17 hodin. Přihlášku je nutné podat nejpozději tři dny před kurzem. Bližší informace podají pracovníci domu dětí a mládeže.

23. ledna se uskuteční kurz nazvaný Tkaní bez rámu. Jedná se o jednoduché zhotovení módních doplňků. Zájemci si s sebou vezmou zbytky silné vlny bez umělých vláken, tkací jehly nebo dlouhou jehlu s uchem. 20. února je plánován kurz Batikování savem s potiskem. Zde je nutností starší bavlněné triko tmavší barvy a bílé prostěradlo. Nové materiály musí být seprané. 26. března se zájemci seznámí se sešíváním malých kousků látek do větších celků metodou nazvanou Patchwork. Účastníci budou potřebovat zbytky látek v ladících odstínech, šicí potřeby a nůžky. 23. března bude na pořadu sypaná batika a malba. Jedná se o metodu vytváření barevných efektů na textiliích. Zde bude zapotřebí světlé triko nebo prostěradlo. 21. května se uskuteční závěrečný kurz, který bude na téma Šicí dílna a paličkování.

Čtěte dále:   Mikulášská nadílka

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Šťastlivci ponesou z plesu domů pěkného sumce

Čt Led 22 , 2004
Dlouholetou tradicí se mohou pochlubit Rybářské plesy pořádané Místní organizací Českého rybářského svazu. Ten letošní se uskuteční 6. února od 20 hodin ve Spolkovém domě. Na pódiu se vystřídají dvě hudební skupiny, Vysočinka a J+ J. Pro účastníky plesu je také připravena bohatá tombola, ve které mohou vyhrát mimo jiné […]

You May Like

Témata