Vlak EU za Hliníkem

Dnes (pátek 7.5.2004) dorazí ve 23:31 hodin zvláštní vlak Evropské unie na vlakové nádraží v Humpolci. Krušnohorský expres s Bernardem je vypraven z Litvínova a jedou v něm příznivci HOSKY (HOrosvatokateřinská Sportovní a Kulturní Agentura), kteří přivezou poselství Evropské Unie do hlubokého vnitozemí zvláštním historickým vlakem. Cílem této zvláštní návštěvy je podpořit čestné občanství pro L. Smoljaka & Z. Svěráka v Humpolci a položit věnec k pomníku nejznámějšímu přistěhovalci.

Podle úkazů z minulých dnů jsme zjistili, že my obyvatelé – hraničáři – pohraniční obce již máme jasno, v Humpolci o tom ještě skoro nevědí. A to jak v Rodinném pivovaru Bernard, tak ani pozůstalí nejslavnějšího humpoleckého přistěhovalce pana Hlíníka !


Mimo vlajky EU a našich místnních hraničních, krajských i státních symbolů, povezeme s sebou specielní krušnohorské japecké koláčky se znakem EU nejen pro občany města Humpolce. Slavnostnímu křtu s chutí dobrého českého piva při odhalení nového symbolu v Humpolci daru HOSKY z Krušných hor, dále pietnímu aktu u již zesnulého nejslavnějšího přistěhovalce budou přítomni všichni členové delegace z Hory Svaté Kateřiny a Krušnohoří i ze Saska, kteří přijedou již v pátek večer do Humpolce.


Poselství z EU až do Humpolce !
Přijďte povzbudit na nádraží po cestě a i do Humpolce naší evropskou delegaci !!!

Další program v Humpolci:
Sobota
10:00 hodin – návštěva rodinného pivovaru Bernard s ochutnávkou piva
13:00 – 14:00 hodin – pietní akt poselství EU u pomníku nejslavnějšího humpoleckého přistěhovalce – Hliníka
Prohlídka zříceniny hradu Orlík
Neděle
7:50 odjezd vlaku z Humpolce do Litvínova

Loňská návštěva byla zaznamenána Humpolákem a Humpolák loni dokonce krušnohorskou návštěvu oplatil u příležitosti Horosvatokateřinské pouti.

Čtěte dále:   Lepší ochrana před povodní: v Humpolci přibyla čidla, srážkoměr i hlásiče

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Sada vtípků na weekend

So Kvě 8 , 2004
Našlo se na Netu. Čtěte dále:   Zahájení Humpoleckých Vánoc

You May Like

Témata