Tipovací soutěž 2004

Ceny třem nejlepším tipařům v tipovací soutěži u příležitosti letošních pivních slavností jsou předány. Podařilo se nám hlavní cenu předat osobně a tak si dovolujeme přinést rozhovor s výhercem.

Na prvním místě a v podstatě přesný tip, kolik se letos vypije piva Bernard, zaslal Tom. Připomínám, že se vypilo celkem 12.050 litrů a Tomův tip byl 12.029 litrů. To je až neuvěřitelně přesné. Další dva nejpřesnější tipaři a výherci Stráňa a Junius byli velice blízko. Tomovi, který je z Prahy jsme cenu předali osobně a dalším dvěma zaslali do Chotěboře doporučeně poštou.


S Tomem jsme si dali sraz proti technickmu muzeu v Praze, jak jinak než v „bernardím podniku“, tzn. hospůdce, kde se točí pivo Bernard. Nová a velice příjemná kavárna Zanzibar s příjemným interiérem a roztomilou obsluhou. Bohužel termín naší schůzky se překrýval s přívalem fanoušků na letenský stadion Sparty, kde se hrál fotbal proti Ferencvárosi Budapešť a že prý bylo po čase opět v hledišti narváno. Nakonec jsme se přeci jen setkali i když se zpožděním.


Olaf: Ahoj Tome, jak to děláš, že už si podruhé vyhrál hlavní cenu – soudeček piva Bernard?

Tom: Pozor, pozor Olafe, dvě výhry a jeden bronz – to už stojí za zvážení, zda si to nebudu psát do životopisu… profesionální tipař nebo tak něco :))

Olaf: Už jsi pro Humpoláka dělal jeden rozhovor kdysi když jsi poprvé vyhrál, to jsme se sešli v Humpolci. Přesto se musím zeptat ještě jednou jaký je tvůj vztah k Humpolci?

Tom: No, jezdím tam na chalupu.

Olaf: Jaké byly letos pivní slavnosti? Zúčastnil ses vůbec?

Tom: No jasně, oba dva dny, spal jsem na ubytovně SOU, protože na chalupu bych se v noci nedostal. Slavnosti byly v pohodě, hlavně „Fialovci“ alias M&Ž, kvůli kterejm jsem se na ně tentokrát těšil dvojnásob. Jakožto vlivnej humpoleckej občan se, doufám, zasadíš o to, aby tam nechyběli ani za rok. Dokud jsou ještě naživu…

Olaf: No, snad si to pan Bernard přečte a pozve je příští rok znovu. Co se ti letos líbilo nejvíc?

Tom: Jednoznačně ohňostroj, už jsem jich pár viděl, ale tenhle byl super, profesionálně udělanej a myslim, že se to i ostatním lidem líbilo.

Olaf: A teď znovu jako na začátku, jak to děláš, že se trefíš?

Tom: To je věda, žádné bezhlavé tipování, ale promyšlené jednání. Musíš vzít v potaz všechny ovlivňující faktory: stoupající úroveň a program slavností, návštěvnost, pití piva v ČR, meteorologickou předpověď, předchozí výsledky, atd. vše se potom pomocí složitého vzorce a dalších koeficientů vypočítá. Můžeš si všimnout, že já tipuji vždy tak 1-2 dny před slavnostmi, tedy koncem soutěže.

Olaf: Hmm, tak děkuji za odpověď a také za účast v soutěži. Ještě jednou ti blahopřeji k hlavní ceně.

Tom: Já také děkuji pivovaru za ceny a vám za soutěž.

Nutil jsem Toma, aby si vzal triko s čepicí a nechal se vyfotit, ale dělal drahoty a tak jsem ho musel vyfotit když o tom nevěděl a uklidňoval po telefonu kamarády, že fotbal určitě stihne. Soudek skončil v batůžku a absolvoval celé utkání na Letné – jako divák.

Tom, tentokrát bez své přítelkyně - kokršpanělky.

Ceny do soutěže věnoval Rodinný pivovar Bernard Humpolec a.s.

Čtěte dále:   Píšou o pivovaru - EKOLIST.CZ: Pivovar vysázel v Humpolci malou chmelnici, zatím tam chmel rostl jen v zahradě

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

New York - šílené město se srdeční arytmií

Pá Srp 27 , 2004
Svět reklamní a módní fotografie je světem pozlátka. Barvy, rekvizity i kulisy musí vytvořit iluzi báječného života v báječném světě. Co asi přiměje člověka, který tento umělý svět pomáhá vytvářet, aby se k němu obrátil zády a začal na svých fotografiích představovat svět a život v něm ve své drsné […]

You May Like

Témata