Na radnici dorazí kopie Hliníkova rodného listu

1

Recesisté ze sdružení HOSKA z Hory Svaté Kateřiny na Mostecku dovezou dnes do Humpolce prsť z rodné hroudy tamějšího rodáka Hliníka, který se později přestěhoval do Humpolce. Na radnici předají jako cennou relikvii také kopii Hliníkova rodného listu. „Na závěr si vyměníme pamětní trička, během návštěvy také položíme aluminiový věnec k Hliníkovu pomníku,“ informoval představitel sdružení a místostarosta krušnohorské obce Petr Pakosta.
(Zdroj: iDNES)

Čtěte dále:   Pečení jidášů a povídání o tradicích a tvořivá dílnička pro děti

myska

One thought on “Na radnici dorazí kopie Hliníkova rodného listu

  1. DODATEK:

    Humpolec nezůstane vzácným hostům nic dlužen. „Na oplátku Krušnohorcům oznámíme založení Hliníkova muzea,“těší se místostarosta Tomáš Křišťan. Muzeum vznikne ve sklepě muzejní budovy na Dolním náměstí, která se nyní opravuje. Otevřít se má příští rok při další návštěvě Krušnohorců nebo při oslavách pátého výročí vzniku Hliníkova pomníku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Milan Kopic si vybral dobře

So Srp 13 , 2005
Už jako malý žáček místního fotbalového klubu se vydal za štěstím i lepší perspektivou do světa. Protože vyrazil po správné cestě, dnes stanul na prahu fotbalové společnosti, o které se mu možná ani nesnilo. Ještě ne dvacetiletý humpolecký rodák Milan Kopic, jeden ze tří pokračovatelů tradice fotbalové rodiny, se připravuje […]

You May Like

Témata