TÝDEN POD PSA: Co se semlelo, umlelo a podemlelo

Politické události minulého týdne, vzhůru nohama a v křivém zrcadle – viděno z Austrálie.

Pondělí.Vláda váhá stran nákupu nových stíhaček a čeká se, že rozhodnutí znovu odloží, protože se zatím nenašel nikdo, kdo by byl ochoten podplatit všechny rozhodující politiky v přijatelné výši.

Na sobotním zasedání rozhodl ústřední výbor ČSSD, že zapojí tématiku Evropské unie do volební argumentace. Nikdo blíže neupřesnil co se tím myslí, ale zdá se, někdo neprozřetelně páprdům z ČSSD prozradil, že se Česká republika v EU uchází o členství.

To jsou dnes lidi!!

Kdysi byla republika rozdělena na příznivce rudých a sešívaných. Dnes jedni k smrti nenávidí pana profesora Klause a nekriticky milují pana presidenta a ti druzí naopak Zbývá vyřešit, který z nich je rudý a který sešívaný.

Na Jesenicku je zakázáno chodit do lesa, aby lidé nekradli vánoční stromečky. Hajný Smrček tráví už třetí týden v hospodě, protože jeho hájenka je šedesát metrů od kraje lesa. Smrčková leží pod Jedličkou a vzdychá. (já vím že je to starý, ale co mám dělat, když se to Smrčkové líbí a Smrček to nezná)

Lucie Bílá se pošesté stala Českým slavíkem, zatím co Karel Gott popáté. Nějak se mě nezdá příliš vhodné, to přirovnání zpěváků se slavíkem, protože slavíci nezpívají, slavíci tlučou, ale zas na druhé straně je to lepší než být skřivánkem. Kdo by si prosím vás chtěl vrznout jenom jednou za rok a ještě k tomu na Hromnice? Brrr..

Unionisté podporují přijetí evropské ústavy a jsou pro federalizaci Evropy. To už tady taky jednou skoro bylo a říkalo se tomu Rada Vzájemné Hospodářské Pomoci. Daně se neodváděly do Bruselu, ale do Moskvy a společnou měnou byl Rubl. Oproti členství v EU to ale mělo určité výhody. Mohli jsme říkat rumu RUM a nikdo nám nekafral ani do velikosti buřtů, ani do atomových elektráren. Hranice jsme měli zavřené zevnitř, takže rakouští školáci neměli co blokovat a Rakušáci, jako národ, byli podělaní strachem říct nějaké škaredé slovo o Rusácích, aby jim nezlikvidovali tu jejich křehkou neutralitu.

Úterý. Česká vláda rozhodla, že zahájí jednání o nákupu 24 stíhaček Jas-39 Gripen britsko-švédského konsorcia BAE-Systems/SAAB. Jak vidno, tak kapsy českých politiků jsou natolik hluboké, že se Švédové museli spojit s Angličany, aby je naplnili. Prezident Václav Havel, který rozumí všemu, včetně stíhaček, uvedl, že podle jeho

názoru by česká armáda mít vlastní stíhací letectvo měla. Co výrok, to perla, jedna dražší než druhá, třeba mu za to „utrousené slovo“ Švédové postaví v Portugalsku hrad, nebo aspoň hangár.. Konkurenční firmy Lockheed Martin a McDonnel – Douglas/Boeing, EADS a francouzská společnost Mirage Dassault Aviation z vládního tendru před časem odstoupily, neboť podle jejich názoru nebyl průhledný. Přeloženo do srozumitelné řeči, „kšeft není natolik zajímavý, aby nám stálo za to podplácet nějaké Čechy a navíc riskovat ostudu, že se na to přijde, protože Češi jsou nejen chamtiví, ale i upovídaní“

Václav Havel se zajímá o případ uzbeckého disidenta Solicha, který byl zadržen naší policií na základě žádosti Interpolu a je připraven poskytnout záruku nezbytnou k jeho propuštění. Není mě vůbec jasné ani komu ani jak se pan president chce zaručit. Jako president, je nevyšší „konšel“ a tudíž se nemusí nikomu zaručovat a stačí když poručí. Jako „obyčejný občan“ k tomu nemá právo, protože zákon nic takového nedovoluje. Jako president, jakou záruku by asi nabídl? Hradčany? Nebo Karlův most? Jako občan už nezbývá, než se zaručit svou vlastní hlavu, případně paní Havlovou. (doufám, že jí o své nabídce informoval, Uzbekové se z ženskejma nemazlej)

Učitelé hrozí, že přestanou klasifikovat žactvo, pokud nedostanou přidáno. Z toho mají největší radost Habrováci, protože „neprospívají a často sedí v oslovských lavicích“ a možná trochu i Zilvar z chudobince. Jak píše Karel Poláček ale úplně největší radost mají obchodníci s hračkami, protože všechny zlobivé a neučící se děti letos nesníží jejich vánoční tržbu.

Středa Příslušníci justiční stráže projevili nezvyklý zájem o umění, když hromadně navštívili pražskou galerii Zlatá husa. Nezvyklost jejích zájmu spočívala v tom, že si prohlíželi umělecká díla nejen ze předu, ale i ze zadu. Co hledali se přesně neví, ale jejich velitel si pod fousy stále mumlal: „leze leze po Železe, nedám pokoj až tam vleze.“

Sněmovna schválila zákon o transformaci Českých drah, které se rozdělí na firmu spravující infrastrukturu a firmu provozující dopravu. Prostě koukol od pšenice. Na co také hajzipoňáci potřebují opraváře infrastruktury, když mají polámané lokomotivy. Cestující se těší, že transformace bude znamenat definitivní konec „nádražáků na baterky“.

Státní zástupce zrušil obvinění Železného advokáta Rozehnala z neoprávněného držení

platební karty. Rád bych poprosil všechny, kteří ví, jak se oprávněně nebo neoprávněně drží platební karta, aby se se mnou rozdělili o toto tajemství na dole připojené adrese.

U obvodního soudu v Praze pokračoval soud s estébáky a exministrem Obzinou ve věci kauzy Asanace, proces byl odročen na začátek února. K odročení došlo pro absenci mnoha svědků a poškozených. Někteří se omluvili, že do Orlické přehrady v zaletovaném sudu neradi, jiní neměli čas a zbytek od žaloby upustil, protože se bojí, že příští volby vyhrají komunisté.

Čtěte dále:   Humpolec bude mít brzy novou koalici i starostu, rozhodovat se má ve středu

Uzbecký disident Mohamed Salich, který byl zatčen na základě zatykače Interpolu je na svobodě. Dopomohl mu k ní český občan Václav Havel a předpokládá se, že Uzbekistán požádá Interpol o vydání zatykače i na něho, pro spoluvinu. Na druhé straně Norsko, si z Interpolu nic nedělá a považuje zatykač vydaný touto organizací za nejlepší doporučující dokument pro udělení politické amnestie. EU je na rozpacích jestli má otevřít kapitolu „političtí uprchlíci“ nebo „teroristé“ v případě Norska a „bdělá policie“ nebo „pomýlený president“ v případě České republiky.

Čtvrtek Vláda schválila vyslání našich vojáků do Afghánistánu. Pravděpodobně se bude jednat o „útvar rychlého nasazení“ protože nikdo jiný by to už asi nestihnul. V případě dalších zpoždění, vyšle Česká Armáda jen několik nosičů křížků, kterým se lidově říká „pofunusáci“.

V kauze poruchových výškových přístrojů jsou zapleteni tři vysocí důstojníci AČR, dva současní a jeden bývalý důstojník generálního štábu. Zvláštní vyšetřovací komise doporučila přezkoumat i případ vadných padáků. Je totiž možné, že padáky byly nezávadné ale parašutisté je vinou vadných výškoměrů, otevírali až po dopadu na zem. Zpráva, že se jedná o vysoké důstojníky se ukázala nepotvrzenou, protože jak známo většina důstojníků od Napoleona počínaje a nadporučíkem Středou (můj nezapomenutelný velitel) konče, jsou prcatí a léčí si na vzrostlých vojácích své přízemní mindráky.

V procesu přístupu do EU máme z 31 kapitol už 24 uzavřených, ve středu byla zavřena kapitola energetika a právo. Zvláštní uznání „za dobrou práci“ v kapitole právo, udělil našemu panu presidentovi Interpol.

Parlament neschválil“menší většinou než velkou“ novelu protidrogového zákona, která měla zrušit „více než méně“ ustavení o trestnosti držení drogy v množství „větším než malém“. Experti se dohadují, je-li to „horší než dobré“ nebo „lepší než zlé“.

Bývalý komunistický prokurátor Karel Vaš podepisoval na autogramiádě svoji knihu, ve

které se zříká svého podílu viny na justiční vraždě generála Píky. Tato zpráva je podezřelá a to hned z několika důvodů. Prvním z nich je ten, že komunistický prokurátor umí psát. Druhým, že to co napsal někdo vydal knižně. Třetím, že to někdo kupuje a čte a v neposlední řadě, že někdo stojí o podpis autora. Je ovšem možné, že si jeho bývalé oběti jen srovnávají podpis v knize s podpisem na rozsudku.

Václav Havel se setkal s uzbeckým disidentem Muhammadem Solichem, zatím co ve stejnou dobu, se český president setkal s uzbeckým teroristou. České úřady se stále nemohou rozhodnout, kterého z nich poslat do Norska a kterého do Uzbekistánu. Politování log Pehe se domnívá, že nejlepší řešení by bylo, kdyby byl poslán Václav Klaus. Kamkoliv.

Katolická církev vystoupila proti opětovnému pořádání „čertovské slavnosti“ dětí v Uherském Hradišti. České důchodkyně tuto, po čertech, nepříjemnou záležitost katolíků odmítají, protože se jim nezamlouvá hromadná výprava do Uherského Hradiště. Čertovo kopýtko je totiž v tom , jak každý ví, že kam nemůže čert, nastrčí starou bábu.

Pátek. Příkladem svobodného podnikání, v nezávislém státě, je výsledek soudního procesu mezi Francií a Velkou Británií. Frantíci musí dobrovolně kupovat kulhavé a uslintané maso od anglánů protože to nařídil mezinárodní soud. Jednou bych tomu soudci přál, aby ho někdo donutil koupit si malé boty. Jo, až budeme v té EU tak budeme vzpomínat, jak nám bylo dobře, když jsme byli nezávislý, socialistický stát, pod ochranou SSSR.

Vláda navrhuje, že by financovala zámořskou výpravu našich vojsk z dluhopisů. Což o to, ať si financují jak chtějí, ale nelíbí se mě to označení „zámořskou“. Buď naše vláda nezná zeměpis a netuší, že do Afghánistánu se jeden dostane z ČR suchou nohou, nebo mají za lubem napadnout Austrálii nebo USA. Ještě že mají ve vojenských letadlech problém s výškoměry a kdo ví jak jim fungují kompasy. Ten ztracený kulomet z helikoptéry a ukradená světýlka z vojenských aut jsou taky zárukou že můžeme v Austrálii klidně spát.

Od pátku budou opět létat vojenské tryskáče – ministr Tvrdík sdělil veřejnosti, že nehody letadel z poslední doby neměly souvislost se špatnou funkcí výškoměrů – právě pro toto podezření bylo létání zastaveno. Zjistilo se, co nebylo příčinou havárek tak budeme lítat a jednou, až nám spadne dalších pár letadel, třeba zjistíme, že to není pro něco jiného. Až nám jich spadne hodně, možná přijdeme na to co je toho příčinou. A zelené mozky myslí a myslí a myslí…a peníze tečou a tečou.

Přerovské státní zastupitelství se postavilo proti propuštění Vladimíra Hučína z vazby. Občas se zamýšlím nad tou naší mateřštinou. Jak se může zastupitelství postavit? A proč ne položit? Proč je Vladimír Hučín ve vazbě jako jsou třeba knihy? Co udělali Psohlavci, aby byli ve vazbě? Asi to co udělal Vladimír Hučín… Příště napíšu. Přerovský vrchní biřic, zamítl propuštění Vladimíra Hučína z šatlavy.

Jerry Plšek

Správce webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

PENÍZE: Bezpečnostní prvky Eura

Čt Pro 20 , 2001
Euro bankovky obsahují celou řadu bezpečnostních prvků a při návrhu nových bankovek bylo využito nejnovějších poznatků o ochraně bankovek proti padělání. Umíte poznat podvodníky? Čtěte dále:   POSLEDNÍ KONTROLNÍ DEN

You May Like

Témata