Starostové vesnic mají ve svých rukou osud pohotovosti v Humpolci

2

Město Humpolec finanční zátěž provozu lékařské služby první pomoci samo neutáhne. Každý ošetřený pacient zvyšuje nárůst ztrátovosti o 654 Kč. Představitelé města se proto rozhodli požádat starosty obcí ve spádové oblasti o spolufinancování lékařské služby, neboť pohotovost koneckonců navštěvují pacienti z celého Humpolecka.

Humpolec se po plošném zrušení krajem zřizované lékařské služby první pomoci rozhodl zachovat alespoň víkendový provoz této služby a převzal ji plně do městské režie.Předběžný výpočet nákladů původně neměl překročit 400 tisíc korun,údaje za prvních pět měsíců však nasvědčují tomu, že humpolecký rozpočet zeštíhlí kvůli pohotovosti mnohem více. Právě velkorysost okolních vesnic může být rozhodujícím prvkem pro případné další setrvání služby první pomoci v Humpolci.


Názory starostů se různí a předběžně platí, že pravděpodobnost poskytnutí příspěvku se snižuje s větší vzdáleností té které vesnice od Humpolce. Jiřičtí příspěvek, odhadem vyčíslený zatím na necelých čtyřicet tisíc korun, zřejmě pošlou, protože pro obyvatele vesnice je daleko snažší dojet do Humpolce než třeba až do Pelhřimova.


Senožatský starosta byl co do výsledku hlasování zastupitelů opatrnější. Občané Senožat překonávají totiž stejnou vzdálenost jak do Humpolce, tak i do Pelhřimova, přičemž údajně častěji navštěvují Pelhřimov.
Zdrženlivě se vyjádřili také představitelé Želiva, kteří budou zvažovat možnosti a skutečné využití služby. I zde prý většina lidí dojíždí do Pelhřimova, anebo dokonce až do Havlíčkova Brodu.


Starostové prozatím dostali čas na rozmyšlenou, vyjádřit se mají v měsíci září. Jasno o budoucnosti humpolecké pohotovosti bude tak nejpozději v říjnu.


 


Během 47 osmihodinových služeb přispěchalo do ordinace v Hálkově ulici 389 pacientů. Z města či jeho místních částí přišlo 240 lidí, 37 klientů bylo z jiného spádového obvodu. Zbytek náleží třiadvaceti spádovým obcím.

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Uzavírka v Humpolci: Objížďka pro náklaďáky je 50 kilometrů dlouhá

 


(Zdroj: Pelhřimovský deník)






myska

2 thoughts on “Starostové vesnic mají ve svých rukou osud pohotovosti v Humpolci

    1. A kdo bude vybirat z toho davu preplacenych lekaru, ktery se sejde jakmile doktori zjisti, ze muzou delat o vikendech a po nocich za polovinu platu ??
      :-DD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Půjčovna kol v Humpolci

Čt Čvc 10 , 2008
V Humpolci si můžete od července 2008 zapůjčit horské nebo trekové kolo v infocentru na Havlíčkově náměstí, čp.91. !!! UPOZORNĚNÍ – PŮJČOVNA KOL JE ZRUŠENA !!! Čtěte dále:   Koupaliště Žabák zdražilo vstupné i jídlo. Oproti jiným stále levné, tvrdí lidé

You May Like

Témata