Značka „zimní výbava“ zatím platit nebude

Bude – nebude – bude – nebude… Nakonec prý nebude. Ale věřte tomu – kdo ví, co bude platit zítra.

Dopravní značky „zimní výbava“, které silničáři rozmísťují na dálnici D1 mezi Humpolcem a Jihlavou, zatím platit nebudou. Ministerstvo dopravy se ve čtvrtek rozhodlo je zneplatnit buď zakrytím nebo otočením.  Podle ministerstva začnou značky platit až v případě, že začne hustě sněžit, anebo když venkovní teplota klesne na méně než pět stupňů pod nulou. Po celé dálnici tak řidiči můžou nadále jezdit na letních pneumatikách.


Ministerstvo dopravy řeší jestli mezi Humpolcem a Jihlavou bude dodatková tabulka nebo se značky budou při teplotách nad minus pět stupňů operativně překrývat či přeškrtávat nalepovacími páskami, definitivně se má rozhodnout 11. listopadu. Řidiči se tedy musí obrnit trpělivostí a vyčkat, k čemu definitivně ministerstvo dospěje. Pro ty, kteří své auto na zimu nepřezuli, je dobrou zprávou, že na D1 jim za to pokuty zatím nehrozí. Na rozdíl od některých komunikací nižších tříd, kde už jejich správci značky „zimní výbava“ rozmístili a nezneplatnili. Kde všude už značky „zimní výbava“ v Česku jsou, nelze přes sliby ministerstva dopravy zjistit. Od 30. října nebyl aktualizován ani seznam těchto úseků na webu Ředitelství silnic a dálnic ČR.


(Zdroj: Právo)

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Humpolci i Pacově si pochutnají na zabijačce

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Střípky z Humpolce

Po Lis 10 , 2008
Páteční Rybí hody opět nalákaly stovky milovníků rybích specialit. Největší zájem byl projevován tradičně o rybí klobásy, kapra po mlynářsku a o domácí rybí salát. Celkem se snědlo deset metráků ryb. Čtěte dále:   Na Pelhřimovsku shořel v noci seník

You May Like

Témata