Kauza “Panský vrch versus kamiony“

18

Humpolečtí dopravci podepsali prohlášení, které má zklidnit dopravu ve vilové čtvrti na Panském vrchu.

Právně nezávazný dokument nazvaný „Prohlášení“ obsahuje slib dopravců, že na minimum omezí cesty po Panském vrchu o víkendech, svátcích a v čase nočního klidu. V případě nutnosti pojedou pouze po dohodnuté trase, v ulicích navíc nebudou zastavovat a parkovat.


Město Humpolec se zase zavázalo příštím rokem vyspravit poničené chodníky a na silnice položit nový asfalt, aby kamiony tolik neprášily a nezpůsobovaly nadměrný hluk. Souhrn pravidel má za cíl zklidnit dopravu na Panském vrchu, která obtěžovala tamní obyvatele. Ti Prohlášení přivítali s povděkem, zároveň ale i s obavami o to, zda budou pravidla skutečně dodržována.


 


K čemu se strany písemně zavázaly?


 


Podnikatelé = dopravci :
– omezit vjezd do oblasti o víkendech i o svátcích a v době od 22 do 6 hodin
– neparkovat v ulicích Dvorská, Vosmíkova, Panský vrch a Hornická
– pouze výjimečně vjíždět do lokality s návěsy u aut těžších dvanácti tun
– dodržovat trasu přesunů Čejovská, Sluníčkova, Dvorská, Panský vrch

Město Humpolec :
– do roku 2010 opravit silnice a chodníky v ulicích Dvorská a Panský vrch


Vlastník průmyslového areálu :
– udržovat pořádek


 


(Zdroj: Pelhřimovský deník)

Čtěte dále:   Bývalou Jednotu v Hněvkovicích využijí děti. Budovu koupilo město

myska

18 thoughts on “Kauza “Panský vrch versus kamiony“

  1. To je určitě dobrý signál, očekávám podobný postup i v ulici Lnářská.
    Tam se se sice chodníky již úplně zničily, ale nové se tam taky hodí.
    Doporučil bych vyšší aby se na ně nedalo vjíždět (Sem tam hřebík by neškodil )

    1. Problém Lnářské zřejmě vyřeší až nová radnice po volbách v roce 2010,pakliže dočká nějakých významných změnj.
      Jinak cesta nevede.

  2. Snaha o dohodu je určitě pozitivní, ale je-li toto plné znění Prohlášení, pak je natolik vágní, že se v podstatě nikdo k ničemu nezavázal….

  3. Hm. Lukas ma pravdu, jediny, kdo z toho ma nejakou zavaznou povinnost je mesto 🙁
    Ke Lnarske, tamni TIR-parking ma dva zaklady:
    1. zahranicni ridici, nalozeni odpoledne dostavaji doklady k nakladu az druhy den rano. A bez dokladu popojet kousek po meste je pro ne problem, pokud je ulovi Celni sprava.
    2. jak zahranicni, tak tuzemsti ridici hresi na faktickou nepritomnost PCR v ulicich. Pokud si sofer zatahne zaclonky, muze v klidu pochrupavat, koukat na telku, cist …. Policista muze maximalne zaklepat na kabinu. Muze 10-20 min pockat, zda se nekdo u auta neobjevi. Ale tezko muze na miste hlidkovat pul dne …. Listecky za spatny parking jsou nevymahatelne, boticka na kamion neexistuje.
    Zvysenym obrubnikum u novych chodniku davam mesic – kamion vazici desitky tun si cesticku udela. V podstate jediny efektivni zpusob, jak jim zabranit v najizdeni na chodnik jsou betonove protitankove zatarasy, v Milovickem ujezdu je jich stale dostatek a pokud by byly hezky natřené, lze je vydávat za designový prvek.

    1. A nebo založit humpoleckou domobranu a pěkně každému kamionu proříznout pneu. Zabily by se tím 2 mouchy jednou ranou. Podruhé by tam nikdo nezastavil a nové pneu vyměněné za prořízlé ojeté téměř bez vzorku by zvýšilo bezpečnost na našich cestách.
      Svého času před šengenem si ve frontě kamionů na hranicích nikdo z nich nedovolil předjet. A hádejte proč???

    2. Františku, musím Tě poopravit, botičky na kamiony existují, mám osobní zkušenost. A co se týče parkování v ulici Lnářská? Stání na chodníku je zakázané snad všude, taktéž parkování v zákazu je postižitelné. Myslím, že brzy vyvstane stejný problém, jako na Panském vrchu, jen až se nastěhují první nájemníci do nových bytů při silnici. A ke kontrole parkujících vozidel? Pokud jsou to „tuzemáci“, stačí foto s datumem a časem, na tomto základě již bylo potrestáno mnoho řidičů. Ale to je pro místní policii nad nad jejich síly a asi hlavně schopnosti takto přestupek zadokumentovat a poslat na příslušný úřad. A pokud k tomu bude potrestán i dopravce, jako je to jinde ve světě, jistě si své řidiče ohlídá, pokud mu bude nařízena náhrada vzniklé škody. A na cizince stačí Celní správa, jsou k tomu určení, pobírají nemalý peníz, tak ať taky vyvíjejí nějakou užitečnou činnost. V zahraničí se před nimi skoro každý třese, tak proč ne v CZ? Ale to už jsem asi trochu v žánru scifi.

      1. styrlitz

        neškodilo by, kdyby jste si nejprve než něco napíšete přečetl zákony ČR. Vaše znalost zákonů a pravomocí orgánů policie a celní správy je skutečně malá.

        1. Z výše uvedeného příspěvku je vidět, že se asi ozvala „potrefená“. Opět výmluvy na malé pravomoci Policie a Celní správy. Tak proč jinde tyto problémy řeší aktivně, jen v Humpolci ne? Tam vidět policistu na obchůzce je přímo osmý div světa! Vždyť tyto stálé výmluvy jsou už trapné. Umíte jen poučovat o znalosti zákonů, ale udělat něco pro odstranění uvedených nešvarů, to už je Vám cizí. Když jste Vy ten chytrý, tak pisatelům spíše poraďte, než začnete kritizovat.Bylo by to k věci. Marek Lípa.

          1. Pánové, současně děkuji za poučení a také za zastání. Nejlepší by ale opravdu bylo, kdyby ty kamiony zmizely někam na parkoviště. A na to Plicie páky má!!! Bylo by to i pro pohodlí řidičů daleko lepší.

  4. Jako obyvatelka Čejovské ulice s tímto „prohlášením“ nebo chcete-li přesunem problému z jedné ulice do jiné naprosto nesouhlasím. Výsledkem zřejmě bude to,že za pár měsíců tu budeme číst článek „Čejovská versus kamiony“. Mimochodem každý den jsem nucena projíždět ulicí od autobusového nádraží k vlakovému a hrozně nerada bych,aby u nás na Čejovské vznikl taky takový „tankodrom“ jako před bývalým ČML.

    1. Obávám se,že najít řešení bude v otázce Lnářské velmi těžké,pokud nebude v okolí města vybudováno záchytné parkoviště pro kamiony.
      DDL má alespoň nějakou plochu před býv.ČML,ale IES ne,takže ty kamiony stát tam prostě budou. Těžko by to vyřešily i pokuty,pokud budou směšně nízké. Je třeba přejít na ceny pokut v Rakousku,nebo nově i na Slovensku. Ale to hochy z ministerstva dopravy zatím nenapadlo.

      Bude dobré sledovat s čím vyrukují partaje v kom.volbách příští rok.
      Problémy s kamiony bude jistě zajímavé téma v programech.

      1. Nechápu proč bychom měli z našich kapes platit nějaké soukromé firmičce ies odstavné parkoviště ????? Prostě a jednoduše ty nejtvrdší pokuty ev. zabavení vozidla za porušování vyhlášky. Toto není o žádném volebním programu stran. To je jen a jen o věcí MV a jejich dohledu nad dodržováním platných zákonů.

  5. Podle dostupných informací se má celá Lnářská v letošním roce opravovat včetně zničených chodníků.Bylo by ze strany města naprostou hloupostí aby radnice dovolila opravené chodníky znovu ničit.To by to lidé na radnici mohli před příštími volbami rovnou zabalit.Řešení určitě existuje ve stání kamionů v bývalém Primatexu a na nějakém odstavném parkovišti mimo město.Jen chtít a nevymlouvat se.

    1. Jsem pro,aby vybiralo jakesi mytne za prujezd kamionu mestem. Hned by bylo na opravu komunikací ve městě. A kamiony by tam tak nepostávaly. Jinak souhlasím,že když nejsou policajti,tak si každý dělá co chce. Je to opravdu hrůza,kolikrát se protahuju mezi kamionama na chodniku.

      1. Přál bych každému, aby se podíval na přilehlé okolí v ulici Lnářská, kde parkují kamiony před firmou IES. Přez víkend tito řidiči nemají v blízkosti žádné sociální zařízení (WC) a kam myslíte, že tedy chodí? do blízkého či vzdálenějšího okolí, zkrátka, kde se dá. Proč si je tedy firma IES nepustí na dvůr? Oni zde nemají ostrahu a navíc je zde více firem, kterým patří časti budov a pozemků. A ti pochopitelně nemají zájem si své prostory nechávat znečistit. A IES? Těm je naprosto jedno, kde řidiči přijíždějící do firmy parkují, proč si přidělávat starosti? Jejich auta to nejsou. Myslím, že největší chybou bylo, že radnice povolila tento druh podnikatelské činnosti v centru města. Takové firmy mají vyrůstat na periferiích. Zde mohla stát nová bytová výstavba a byl klid. Ale to je zase kdyby …..

        1. Naprostý souhlas,nehledejme problémy kde nejsou,za všemy negativy v této a jiných ulicích je město.Bylo by dobré aby si někteří odpovědní pracovníci prošli a nebo projeli nejvytížinější ulici Lnářská a přesvědčili se co musejí dnes a denně absolvovat řidiči a hlavně chodci.Copak je možné aby tento problém řešili sami občané?To je radnici jedno co se děje na jejich katastru.Na Rybníčku si věděli rady a to téměř okamžitě co se týče parkování

          1. Promiňte,pod předešlý článek jsem se nepodepsal. Miruna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Umělecká škola bude renovovat podkroví

Čt Bře 5 , 2009
V dosud nevyužitých půdních prostorách ZUŠ Gustava Mahlera má za necelé dva roky vzniknout nové prezentační místo. Čtěte dále:   Krize na humpolecké radnici: ANO vypovědělo koaliční smlouvu, z jednání s opozicí ale vycouvalo. Město zůstává bez starosty

You May Like

Témata